۴ تکنیک موثر برای وقتی که حس درس خواندن ندارید!
زمانی که برای برنامه ریزی کنکور تجربی و یا ریاضی و… با کمبود سوخت مطالعاتی مواجه می شویم، نیاز به انگیزه قوی داریم تا این سوخت را مجدداً تأمین کنیم. اما نباید با مجموعه ای از احساسات منفی درونی دست و پنجه نرم کنیم، بلکه باید راه های کنترل این شرایط را بلد باشیم.
به جای کمیت، کیفیت مطالعه تان را بالا ببرید
یکی از مهمترین دلایلی که باعث می شود ما علاقه ای به درس خواندن نداشته باشیم، این است که خودمان را مجبور می کنیم ساعات طولانی را در پشت میز مطالعه بگذرانیم. روانشناسان اکنون می گویند که بهترین زمان برای یادگیری وقتی است که مدت زمان کوتاهی را برای مطالعه یک بحث اختصاص می دهیم. اما اشتباه برداشت نکنید برای مثال، فرض کنید اگر برای مرور کلاس فیزیک کنکورتان دو ساعت وقت می گذارید و پیشرفتی را نمی بینید؛ این زمان را به یک ساعت تبدیل کنید و به جای آن به کیفیت مطالعه تان توجه کنید. در واقع در این روش شما با کم کردن ساعت مطالعه، کیفیت درس خواندن تان را افزایش می دهید. این کار باعث می شود در ناامیدی غرق نشوید و به مرور متوجه تأثیر بی نظیر آن می شوید.🌠
روی نتایجتان در یک شرایط تمرکز نکنید!
ما در هر سطحی که هستیم لازم است خودمان را بسنجیم و میزان پیشرفت و پسرفتمان را مشخص کنیم. اما این قانون استثناهایی را دارد، زمانی که ما ناامید هستیم و انگیزه کافی برای درس خواندن نداریم، زمانی است که نباید خودمان را قضاوت کنیم. در حقیقت، در این شرایط اگر بخواهیم به عملکرد خودمان فکر کنیم به نتایج غیرواقعی و منفی خواهیم رسید. در این حالت چون به طور کامل در حالت منطقی نیستیم فقط به خودمان استرس وارد می کنیم. پس سعی کنید به جای بالا و پایین کردن سطحتان، انرژی باقی مانده تان را حفظ کنید تا بتوانید به درس خواندن ادامه دهید. همچنین، این جمله که « همه چیز در حد تعادلش خوب است» را در بسیاری از موارد شنیده ایم؛ در این موضوع هم باید سعی کنیم از این استراتژی استفاده کنیم. نباید آنقدر به پایان کار فکر کنیم که از مسیر خسته شویم، و به تبع نباید آنقدر بی فکر باشیم که در آخر از عملکردمان پشیمان شویم. 💫
محیط مطالعهتان را تغییر دهید😉
در این بخش به یکی از تکنیک های اثبات شده ای که معمولاً مورد استقبال دانش آموزان قرار می گیرد می پردازیم. تغییر دادن مکان مطالعه به طور خارق العاده ای باعث می شود انگیزه درس خواندن مان افزایش پیدا کند. وقتی که در محیطی درس میخوانید اما تمرکز بالایی را در آن فضا ندارید، به راحتی با جایگزین کردن یک مکان دیگر می توانید این حس را شکست دهید.
در همین خصوص به شما پیشنهاد می کنم تا مقاله، چرا هر چه زیست می خوانم نمیتوانم تست بزنم را مطالعه نمایید تا به درک بهتری از این موضوع برسید.
غلبه بر احساس ناامیدی، با ژورنال نویسی🚀
برای اینکه از حال و هوای بی انگیزگی بیرون بیایید، می توانید با این روش یکسری الگوهای مشخص را کشف کنید. زمانی که تمایلی به درس خواندن ندارید و به دنبال راه فرار می گردید، یک دفترچه یادداشت بردارید و به نوشتن اهداف و افکارتان بپردازید. این کار به شما کمک می کند تا علت اصلی این حالتان را بفهمید. از طرفی این روش باعث می شود اهدافتان را برای خودتان یادآوری کنید و با ایجاد انگیزه به درس خواندن ادامه دهید. در این دفترچه از خودتان سوال هایی را بپرسید از قبیل، این احساس بی انگیزگی از کجا شروع شد؟ دلیل ناامیدی من چه است؟ تا چه حد به برنامه ریزی کنکور ریاضی و یا تجربی… پایبند هستم؟
در نهایت این تکنیک به شما کمک می کند که پیگیری کنید چرا هر چندوقت یکبار به این حالت دچار می شوید.
به عنوان کلام پایانی درس خواندن در حالت بی انگیزگی
برای اینکه از این احساس شکست نخورید و بر آن غلبه کنید، خالی از لطف نیست که از تکنیک های گفته شده استفاده کنید. همچنین شما می توانید برای کنترل بهتر این شرایط از مشاورین کارآمد اومند کمک بگیرید. این تیم قبل از شروع روال هر کلاس برای شما پرونده آموزشی تشکیل می دهد که تمامی شرایط درسی، تحصیلی، روحی و … شما در آن درج می شود تا مدرس شما بتواند بهترین برنامه ریزی را برای شما داشته باشد. شما می توانید برای اومندی شدن از طریق این لینک و یا با شماره تماس های پایین صفحه با تیم اومند در ارتباط باشید.
اومند آرامش بنفش را برایتان آرزو می کند.💜💜