چگونه درس هایمان را فراموش نکنیم؟!
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که درسی را مطالعه کرده اید، اما مثلاً ۱ الی ۲ ساعت بعد احساس کرده اید که هیچ چیز از آن را به خاطر نمی آورید و همه مطالب را فراموش کرده اید! خب طبیعتاً این موضوع به خصوص در دوران حساسی مثل کنکور می تواند استرس زا باشد و تمرکز شما را هدف بگیرد! پس چه باید کرد؟
پیش از هر چیز شما باید بدانید که فراموشی طبیعی و بخشی از ساز و کار مغز است! البته این به این معنی نیست که هیچ راهکاری برای فراموش نکردن دروس وجود ندارد، بلکه به این معنی است که شما باید به کمک افراد متخصص در زمینه مشاوره کنکور تجربی، ریاضی و انسانی بر اضطرابتان غلبه کنید و بدانید که این فراموشی برای همه پیش می آید و بعد راهکارهایی که به کمک آن ها می توانید مطالب را بهتر در ذهنتان حک کنید و به قولی ظرفیت حافظه تان را بالا ببرید از متخصصان مشاوره و برنامه ریزی کنکور ریاضی، تجربی و انسانی یاد بگیرید!
فهرست محتوایی
آشنایی با تکنیک های موثر برای فراموش نکردن مطالب درسی
اگر دغدغه شما هم این است که چرا هر چه مطلبی را می خوانید، انگار نه انگار و سر جلسه آزمون، مغزتان مثل یک کاغذ سفید می شود، لازم است که با ما همراه باشید تا با آموزش چند تکنیک بنفش و موثر، این دغدغه ذهنی را برای شما حل کنیم!
● برنامه ریزی درسی را از نان شب هم واجب تر بدانید!
شاید بسیاری از دانش آموزان برای آزمونی مثل کنکور روزی ۱۲ الی ۱۴ ساعت درس بخوانند. پس چرا با وجود این همه زحمت، باز هم مطالب را فراموش می کنند؟ بخش بزرگی از این ماجرا به نداشتن برنامه ریزی شخصی سازی شده برمی گردد! طبیعتاً وقتی مطالعه نامنظم و پراکنده باشد و مهم تر از آن برنامه ای مختص شرایط و مهارت های دانش آموز وجود نداشته باشد، آن مطالعه نمی تواند از کیفیت بالایی برخوردار باشد و کاملاً طبیعی است که خیلی زود هم از ذهن شما بپرد! بنابراین یکی از مهم ترین تکنیک هایی که شما را از فراموشی مطالب درسی نجات می دهد، این است که برنامه ریزی کنکور انسانی، تجربی و ریاضی را به مشاوران کاربلد بسپارید تا بعد بتوانید با مطالعه ای منظم، مطالب را در ذهنتان طبقه بندی کنید و آن ها را در حافظه خود مانا کنید!
● از خلاصه نویسی غافل نشوید!
از آنجایی که خلاصه نویسی یکی از مهم ترین روش های مطالعه فعال است و می تواند تمرکز شما را در حین درس خواندن بالا ببرد، نباید از انجام آن غافل شوید! ضمناً فراموش نکنید که خلاصه نویسی کار شما را در زمان مرور دروس هم ساده تر می کند؛ چرا که شما وقتی یادداشت برداری انجام می دهید، دیگر مجبور نیستید که دوباره در دوره های مروری خود، مطالب را از ب بسم الله مطالعه کنید، بلکه با مرور خلاصه نویسی هایتان می توانید هر آنچه خوانده اید را به یاد بیاورید و در مغزتان ماندگار کنید!
● از منحنی فراموشی ابینگهاوس کمک بگیرید
این منحنی نشان می دهد که حدود نیمی از آنچه خوانده شده، بعد از ۲۴ الی ۴۸ ساعت از ذهن شما پاک می شود و اگر شما مطالب را تا یک ماه بعد مرور نکنید، دیگر چیزی از آن ها را به خاطر نخواهید داشت! خب این به چه معنی است؟ زمانی که شما مبحثی از یک درس را برای اولین بار مطالعه می کنید، آن را تنها در حافظه کوتاه مدت خود ثبت کرده اید و طبیعتاً اگر مروری صورت نگیرد، آن مطلب محکوم به فراموشی است! بنابراین به کمک منحنی فراموشی ابینگهاوس می توان نتیجه گرفت که مرور مطالب تا چه اندازه در ثبت آن ها در حافظه بلند مدتتان تاثیر گذار است. پس اگر نمی خواهید مطالب را به سرعت باد فراموش کنید، باید مرور را جدی بگیرید و از ابزارهایی مثل جعبه لایتنر که مرور را در بازه های زمانی یک روز بعد، یک هفته بعد و ده روز بعد از مطالعه قرار می دهد استفاده کنید تا مطالب بهتر در ذهنتان تثبیت شوند!
● ترسیم نقشه ذهنی را فراموش نکنید
احتمالاً شما هم با این مسئله مواجه شده اید که وقتی بعد از چند روز و به قصد مرور به سراغ خلاصه نویسی هایتان می روید، به راحتی نمی توانید مبحث مورد نظر را از میان یادداشت هایتان پیدا کنید و همین باعث سردرگمیتان می شود! بنابراین رسم نقشه ذهنی می تواند به دادتان برسد! در واقع چون این نقشه با رنگ های مختلفی رسم می شود و مثل یک کتابخانه همه چیز را مرتب و منظم دسته بندی می کند، می تواند به شما کمک کند که راحت تر مطالب را به خاطر بیاورید. یادتان باشد که شما با استفاده از خلاصه نویسی، آنچه که مطالعه کرده اید را جمع بندی می کنید ولی با نقشه کشی ذهنی به خلاصه های خودتان نظم می بخشید و این یعنی یک مرور درست و حسابی!
● روش هایی مثل کد گذاری را جدی بگیرید
حتماً شما هم می دانید که یکی از بهترین تکنیک ها برای فراموش نکردن درس ها این است که برای یادگیری و به خاطر سپردن آن ها از کد گذاری، ساخت شعر، ساخت عبارات یا جملات بامزه و خنده دار کمک بگیرید؛ چرا که این کار نه تنها یادگیری را ساده تر می کند، بلکه باعث می شود که مطالب را راحت تر به یاد بیاورید.
اگر دوست دارید بدانید که چرا با وجود زیاد درس خواندن نتیجه نمی گیرید، حتماً روی لینک این مقاله بزنید و آن را تا انتها مطالعه کنید تا به پاسخ سوالتان برسید.
برای یادگیری زیر و بم تکنیک های فراموش نکردن دروس به چه کسی اعتماد کنیم؟
در کنار همه راهکارهایی که گفته شد، نباید فراموش کرد برای این که شما بتوانید از شر فراموشی درس ها خلاص شوید و مطالعه با کیفیتی داشته باشید، لازم است به مشاوری حرفه ای که در کنار تنظیم برنامه ای شخصی سازی شده، می تواند این تکنیک ها و روش استفاده از آن ها را به شما یاد دهد، اعتماد کنید.
از این رو باشگاه اومند که سرآمد آموزش آنلاین کشور است، دست به کار شده و با برگزاری کلاس های مشاوره و برنامه ریزی آنلاین کنکور تجربی، ریاضی و انسانی راه موفقیت دانش آموزان را هموار کرده است. لازم به ذکر است که کاربران با شرکت در این کلاس ها، نه تنها برنامه مطالعاتی مختص شرایط خودشان خواهند داشت، بلکه از نظر یادگیری تکنیک های مطالعاتی و مسائل روانشناسی نیز ساپورت می شوند و از خدمات پشتیبانی همه جانبه ما بهره مند می گردند.
پس اگر شما هم می خواهید که در دوران کنکورتان با خیالی آسوده به مطالعه بپردازید و تنها به موفقیت فکر کنید، همین حالا با شماره تلفن باشگاه در پایین صفحه تماس بگیرید یا اطلاعات خود را از طریق لینک با ما به اشتراک بگذارید و گوش به زنگ کارشناسانمان باشید.
با اومند، متفاوت فکر کن و متفاوت آموزش ببین!💜