چرا با وجود زیاد درس خواندن نتیجه نمی گیریم؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که در ذهن دانش آموزان به خصوص کنکوری ها وجود دارد، این است که چرا علی رغم ساعات طولانی که برای مطالعه وقت می گذاریم، نمی توانیم به نتیجه دلخواه برسیم؟
اولاً آنچه که افراد متخصص در حوزه مشاوره کنکور انسانی، تجربی و ریاضی در عصر حاضر به آن اعتقاد دارند این است که زیاد بودن ساعات مطالعه دلیل نمی شود که مطالعه شما از کیفیت مطلوبی هم برخوردار بوده باشد! بنابراین یکی از اصل هایی که در خواندن دروس مختلف باید به آن توجه کرد کیفیت مطالعه است!
در واقع سوالی که متخصصان مشاوره کنکور تجربی، ریاضی و انسانی در چنین شرایطی از دانش آموزان می پرسند این است که آیا شما مطمئن هستید که اگر مثلاً به مدت ۱۲ الی ۱۴ ساعت در روز به کتاب هایتان می چسبید و چیزی به جز چهارچوب اتاقتان نمی بینید، حتماً با تمرکز و دقت مطالعه کرده اید؟ اصلاً آیا به نظرتان درست است که شما بدون استراحت دادن به مغزتان مثل یک تراکتور از آن کار بکشید!🤔 قطعاً خیر! پس چاره کار چیست؟ چگونه می توان مطالعه ای اثر بخش داشت؟ پاسخ این سوال در دل این نوشته نهفته است! بنابراین از شما دعوت می کنیم که این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
فهرست محتوایی
دلایل اثر بخش نبودن مطالعه دانش آموزان چیست؟
شاید برخی از دانش آموزان وقتی می بینند که از ساعات طولانی مطالعه خود نتیجه مطلوبی نمی گیرند، به این فکر کنند که لابد استعداد و بهره هوشی کافی ندارند و در نتیجه نمی توانند از پس درس ها بربیایند! اما ما به شما قول می دهیم که اگر حتی از بهره هوشی پایینی هم برخوردار باشید، به شرط تلاش اصولی و پیدا کردن نقص کارتان می توانید قله های موفقیت را یکی پس از دیگری فتح کنید و در کنکور خوش بدرخشید! به همین منظور در این بخش برخی از نواقصی که اجازه نمی دهد شما از مطالعه تان نتیجه خوبی بگیرید را بررسی می کنیم تا شما به خوبی بتوانید این چالش ها را پشت سر بگذارید!
● عدم تمرکز کافی در حین مطالعه
یکی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود شما نتوانید آن طور که باید و شاید از مطالعه تان نتیجه بگیرید، این است که پرش ذهنی زیادی دارید و با تمرکز کافی مطالعه نمی کنید. یعنی مثلاً ۲،۳ ساعت در روز کتاب زیست شناسی جلویتان باز است و آن را می خوانید، اما عملاً آن قدر به دلایل مختلف پرش ذهنی دارید که مطالعه تان به اندازه نیم ساعت هم مفید نبوده است. بنابراین طبیعتاً نمی توان از چنین مطالعه ای نتیجه خوبی هم گرفت. پس باید علاوه بر دور کردن عوامل حواس پرتی مثل موبایل از خود، راهکارهای افزایش تمرکز مثل تهیه لیستی از عوامل حواس پرتی، خواب کافی و … را به کمک مشاور تحصیلیتان یاد بگیرید و آن ها را اجرا کنید تا هر چه زودتر از شر این مشکل خلاص شوید!
در همین راستا به شما توصیه می کنیم که حتماً مقاله علت های عدم تمرکز در درس خواندن و روش های درمان آن را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
● غلط بودن روش های مطالعه
گاهی علت این که از درس خواندن زیاد نتیجه نمی گیرید، این است که روش های اصولی مطالعه هر درس را بلد نیستید و مثلاً درس شیمی کنکور را همان طوری مطالعه می کنید که درس ادبیات را می خوانید! بنابراین اگر قصد دارید که با شیوه اصولی مطالعه هر درس آشنا شوید، لازم است که از مشاورینی کاربلد کمک بگیرید.
● نداشتن برنامه مطالعاتی اصولی
به جرئت می توان گفت که شما بدون داشتن برنامه ریزی، آن هم از نوع شخصی سازی شده که برای خود شما طراحی شده باشد، نمی توانید راه به جایی ببرید و طعم موفقیت را بچشید؛ چرا که شما وقتی ندانید در روز چند درس بخوانید، برای هر مبحث در درس های مختلف چقدر وقت بگذارید، چه زمانی مرور کنید، چه تایمی و چگونه استراحت کنید و … و علاوه بر این بخواهید همان طوری مطالعه کنید که مثلاً دوستتان مطالعه می کند، قطعاً یک پای مهم کارتان می لنگد! بنابراین توصیه ما به شما این است که برنامه ریزی کنکور ریاضی، تجربی و انسانی را جدی بگیرید تا در کنکور به آنچه که حقتان است و برای آن تلاش می کنید، دست پیدا کنید.
● نداشتن نظم و استمرار در مطالعه
قطعاً مطالعه ای می تواند ثمره ای دلچسب داشته باشد که با نظم و استمرار همراه باشد، وگرنه اگر قرار باشد که شما چند روز بکوب درس بخوانید اما یک دفعه آن را رها کنید و دوباره چند روز بعد به سراغ کتاب ها بروید، نمی توانید انتظار موفقیت هم داشته باشید! به علاوه برخی از دانش آموزان هم فکر می کنند که بعد از مثلاً دو هفته مطالعه باید بتوانند در فلان آزمون تستی نتیجه خوبی بگیرند و اگر نگیرند خودشان را می بازند! اما باید بدانید که این فکر هم اشتباه است، چون اولاً مطالعه ای باعث موفقیت می شود که مستمر و منظم باشد و دوماً شکست در یک آزمون نباید باعث ناامیدی شما شود، بلکه اتفاقاً باید چراغ راهتان باشد تا اشکالاتتان را پیدا کنید و بتوانید آن ها را برطرف کنید تا دیگر تکرار نشوند!
● ایراد در اجرای تکنیک هایی مثل مدیریت زمان
اگر می خواهید میوه مطالعه تان را بچینید، باید بر تکنیک هایی مثل مدیریت زمان مسلط باشید! بنابراین حتماً به کمک مشاورتان این تکنیک ها را یاد بگیرید و آن ها را نه تنها در آزمون های آزمایشی، بلکه با نظر مشاورتان در تست هایی که در خانه می زنید هم پیاده سازی کنید تا در جلسه کنکور غافل گیر نشوید!
پس برای این که از مطالعه مان نتیجه مطلوبی بگیریم، به کجا اطمینان کنیم؟
همان طور که گفتیم اگر می خواهید درس خواندنتان ثمربخش باشد، نباید از نقش پر رنگ مشاورینی که در کار خود خبره هستند و می دانند که باید فرآیند مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی شما به صورت شخصی سازی شده پیش برود، غافل شوید!
از این رو کلاس های مشاوره و برنامه ریزی آنلاین کنکور انسانی، تجربی و ریاضی باشگاه اومند که معتبرترین مرجع آموزش آنلاین کشور است و تمام فعالیت های آموزشی آن به شیوه کاربر محور پیش می رود، می تواند گزینه ای مناسبی برای تک تک شما دانش آموزان کنکوری که به دنبال کسب رتبه های برتر در ماراتن کنکور هستید باشد.
پس اگر شما هم دوست دارید یکی از شاگردان خوش شانس اومند باشید کافیست که تا فرصت باقیست با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید و یا اطلاعات خود را از طریق این قسمت در اختیار ما قرار دهید و گوش به زنگ کارشناسانمان باشید.
با اومند مدال بنفش موفقیت در مشت شما است، کافیست که آرزو کنید!💜