چگونه وسواس مطالعاتی را در دوران کنکور از بین ببریم؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وسواس گونه احساس کنید که مطلبی را به خوبی یاد نگرفته اید یا مثلاً هر بار که قصد خواندن مطلب جدیدی را دارید، چیزی در ذهنتان نهیب بزند که مطالب قبلی یادتان رفته و باید حتماً دوباره آن ها را بخوانید! این همان وسواسی است که از آن با نام وسواس مطالعاتی یاد می شود!
گاهی وسواس های مطالعاتی به خصوص در دوران کنکور مثل خوره به جان شما می افتند و اجازه نمی دهند که در حین درس خواندن تمرکز کنید و در نتیجه دچار اضطراب می شوید! معمولاً در چنین شرایطی اگر از فردی که در امر مشاوره کنکور تجربی، ریاضی و انسانی متخصص است کمک بگیرید، می توانید این مشکل را مدیریت کنید و از دست وسواس های مطالعاتی خلاص شوید!
در واقع چرخه این وسواس به این صورت است که ابتدا شما را از این که مبحثی را یاد نگرفته اید می ترساند و مضطرب و پریشانتان می کند. در نتیجه چون شما می خواهید از شر این درگیری ذهنی خلاص شوید، مطلب را دوباره می خوانید و ظاهراً از شر آن افکار خلاص می شوید! اما این موضوع موقتی است و این چرخه دوباره تکرار می شود! بنابراین همان طور گفتیم که باید برای رفع این مشکل از مشاوری حرفه ای کمک بگیرید تا بالاخره بتوانید این معضل را با موفقیت پشت سر بگذارید!
فهرست محتوایی
راهکارهای رفع وسواس مطالعاتی در دوران کنکور
به غیر از این که باید برای رفع و درمان وسواس های مطالعاتی از افراد کاربلد در حوزه مشاوره کنکور ریاضی، تجربی و انسانی کمک بگیرید، لازم است که روش هایی بلد باشید که این آفت مطالعه نتواند ذهن شما را تسخیر کند و مطالعه تان را بی فایده نشان دهد! بنابراین از شما دعوت می کنیم که این قسمت را با دقت مطالعه کنید تا با برخی از مهم ترین راهکارهای رفع این نوع وسواس آشنا شوید.
● جلوی هجوم افکار مزاحم را بگیرید
اگر به خودتان قول دهید که افکار و کارهای مزاحم را کنار بگذارید و بر سر این عهد بمانید، می توانید تا حدود زیادی از پس این وسواس بربیایید! مثلاً فرض کنید که ذهن شما به شدت درگیر این است که باید اتاقتان برای مطالعه مرتب باشد وگرنه نمی توانید درس بخوانید. در چنین شرایطی کافیست که یا از همان ابتدا اجازه ندهید که اتاقتان نامرتب شود یا این که با خودتان قرار بگذارید که در زمان های استراحتتان نسبت به تمیز کردن اتاق اقدام نمایید!
به علاوه گاهی ممکن است که ذهن شما درگیر چیزی باشد که جلوی تمرکزتان را بگیرد. بنابراین به جای این که مثل مته روی مغز خودتان کار کنید، آن موضوع را روی یک کاغذ بنویسید و با خودتان قرار بگذارید که پس از پایان مطالعه به آن فکر کنید. جالب است که در اکثر اوقات متوجه می شوید که این موضوع حتی ارزش یک دقیقه فکر کردن هم ندارد، چه برسد به این که بخواهید زمان طلایی مطالعه تان را برای آن تلف کنید!
● خودتان را صفر یا صد مطلق در نظر نگیرید
یکی دیگر از مسائلی که باعث می شود افراد دچار وسواس های مطالعاتی شوند، این است که فکر می کنند که اگر از پس یک مبحث برنیامدند یعنی قطعاً در آن درس شکست می خورند و نمی توانند به سایر سوالات آن هم پاسخ دهند. به همین دلیل ساعت ها بر روی آن بخش زمان صرف می کنند و گرفتار کندخوانی و در نتیجه وسواس مطالعاتی می شوند! پس اگر نمی خواهید در این دام بیفتید، تفکر همه یا هیچ را کنار بگذارید و بپذیرید که حتی انیشیتن هم در مباحثی به چالش برمی خورده و قرار نبوده که زیر و بم همه چیز را بدون کمک معلم یا استاد خود یاد بگیرد و ایراداتش را برطرف کند!
● بدون داشتن برنامه ریزی نمی توان غول وسواس مطالعاتی را شکست داد!
وقتی شما بدون برنامه ریزی درس می خوانید، علاوه بر این که دچار سردرگمی می شوید، وسواس های مطالعاتی هم بیشتر به سراغتان می آیند؛ چرا که شما نمی دانید با خودتان چند چند هستید و روزانه باید چه درس هایی را مطالعه و مرور کنید و به همین علت همیشه احساس می کنید که آنچه مطالعه کرده اید را خوب یاد نگرفته اید و باید آن را چندین بار دیگر از ب بسم الله مطالعه کنید! پس یادتان باشد که اگر برنامه ریزی درسی را جدی نگیرید و برنامه ریزی کنکور ریاضی، تجربی و انسانی را به افراد کاردان این حوزه نسپارید، همین آش و همین کاسه است و رهایی از وسواس مطالعاتی کار حضرت فیل می شود!
● مطالب را به زبان خودتان برای خودتان توضیح دهید و بنویسید
یکی از دلایل ایجاد وسواس مطالعاتی این است که مطلبی را خوب متوجه نشده اید و اضطراب عدم یادگیری آن منجر به وسواس مطالعاتی شده است. پس برای این که این چالش را هم پشت سر بگذارید، کافیست که هر مطلبی که در فهم آن مشکل دارید را به زبان خودتان توضیح داده و یادداشت کنید تا مجبور نباشید که بیانی که به نظرتان سنگین می آید را مطالعه کنید و به همین سادگی با یک تیر دو نشان بزنید! یعنی با این کار هم درس را به خوبی متوجه می شوید و هم از شر وسواس و استرس های ناشی از عدم یادگیری خلاص می شوید!
● برای اطمینان از یادگیری از خودتان آزمون بگیرید
هر موقع این شک به دلتان افتاد که مبحثی رو بلد نیستید، به جای این که خودتان را درگیر مطالعه وسواس گونه کتاب یا جزوه کنید، می توانید خودتان را با حل تست یا شرکت در آزمون های آزمایشی مورد ارزیابی قرار دهید. اگر توانستید به خوبی از پس حل تست های خانگی یا آزمون های آزمایشی بربیایید که فبها المراد! اما اگر در آن ها می لنگیدید به جای این که زانوی غم بغل کنید، اشکالاتتان را شناسایی کرده و نکات مربوط به آن ها را بار دیگر مطالعه کنید تا این ایرادات برطرف شود!
با خواندن مطلب ۳ اشتباه مخرب پشت کنکوری ها می توانید خودتان را از دست و پنجه نرم کردن با این چالش ها خلاص کنید.
برای رفع وسواس های مطالعاتی در دوران کنکور از چه گروهی کمک بگیریم؟
علاوه بر موارد گفته شده اگر شما بتوانید باور من می توانم را در ذهن خود بسط و گسترش دهید، می توانید وسواس های مطالعاتی در دوران کنکور را کنار بزنید و تنها در مسیر موفقیت قدم بردارید.
اما شاید هر کسی نتواند بدون کمک کسی که در مشاوره کنکور انسانی، ریاضی و تجربی تخصص دارد، این مشکل را حل کند. بنابراین ما در باشگاه اومند شرایطی فراهم کرده ایم که کلیه کاربران در کلاس های مشاوره و برنامه ریزی آنلاین کنکور تجربی، ریاضی و انسانی ما علاوه بر دریافت برنامه های مطالعاتی شخصی سازی شده، از نظر مسائل روانی هم ساپورت شوند و در نتیجه مشکلی مثل وسواس مطالعاتی را به راحتی حل کنند و روز به روز به هدفشان نزدیک تر شوند. از این رو در کلاس های ما خبری از پکیج های آفلاین نیست و همه داوطلبان در کلاسی با جمعیت کنترل شده (حداکثر ۱۰ نفره) با استاد خود به صورت مستقیم و آنلاین در ارتباط هستند.
پس شما هم برای اومندی شدن یا فرم مشخصات را از طریق این لینک تکمیل کنید یا با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.
با اومند هیچ سنگی نمی تواند مانع رسیدن تو به هدف بنفشت شود، کافیست که آرزو کنی!💜