موشن گرافیست های حرفه ای از چه نرم افزارهایی استفاده می کنند؟ (قسمت اول)

قطعا همه علاقه مندان به حوزه گرافیک و آموزش موشن گرافیک تمایل دارند بهترین آثار گرافیکی را خلق کنند. برای این که بدانیم چگونه می توان یک اثرعالی را خلق کرد باید ابتدا ویژگی های بهترین اثر موشن گرافیکی را بدانیم. سپس با جست و جو کردن متوجه شویم که کدام نرم افزار و کدام روش می تواند بهترین خروجی ممکن را ارائه دهد. گاهی اوقات بهترین نرم افزار بسته به نوع موشن گرافیکی که قرار است ساخته شود تعیین می شود.
به عنوان مثال اگر موشن گراف شما دارای کاراکترهایی از جنس وکتور باشد، بهترین نرم افزاری که می توانید از آن استفاده کنید، After Effect است زیرا طیف وسیعی از امکانات را برای طراحی یا ویرایش وکتورها به شما ارائه میکند. اما اگر شما قصد دارید یک موشن گراف سه بعدی خفن بسازید، احتمالا از نرم افزارهایی همچون cinema 4d استفاده خواهید کرد تا محیط و کاراکترهای سه بعدی موشن گراف خود را به بهترین صورت ارتقا دهید.
در ادامه به معرفی قوی ترین و پرکاربردترین نرم افزارهایی می پردازیم که استادتمام های موشن گرافیک از آن استفاده کرده اند و اکنون حرفه ای شده اند.😁

فهرست محتوایی
۱- فتوشاپ، دوست جدانشدنی هر گرافیست
فتوشاپ جزء ساده ترین و کاربردی ترین ابزارهایی است که هر گرافیست به آن مسلط است و از آن استفاده میکند. Adobe photoshop نرم افزاری است که همه ما شرکت ادوبی را با آن می شناسیم. فتوشاپ در انواع و اقسام کارهای گرافیکی به داد گرافیست ها می رسد و گستره کاربری آن به قدری زیاد است که نمیتوان سقف معینی را برای آن در نظر گرفت. طراحی و ویرایش المان های گرافیکی، جدا کردن لایه های تصاویر یا کاراکتر ها برای کمک به متحرک سازی، طراحی گیف، طراحی لوگوها -که در لوگوموشن ها مهم ترین جزء موشن هستند- و … نمونه هایی از کاربردهای نرم افزار فتوشاپ در موشن گرافیک هستند. فتوشاپ با دیگر نرم افزارهای شرکت ادوبی نیز به راحتی سازگار است و شما می توانید خروجی های فتوشاپ را به راحتی در دیگر نرم افزارهای ادوبی باز کنید و بدون هیچگونه دردسر از آن ها برای متحرک سازی و ساخت موشن گرافیک استفاده کنید.
اگر در یادگیری موشن گرافیک و نرم افزارهای آن تازه کار هستید و به فتوشاپ تسلط ندارید، حتما در ابتدای راه به این نرم افزار مسلط شوید و به دنبال یک دوره آموزش آنلاین فتوشاپ باشید. این نرم افزار علاوه بر این که می تواند مانند یک آچار فرانسه در هر کاری و هر مرحله ای به داد شما برسد، میتواند در ابتدای مسیر موشن گرافیست شدن، که شاید به نرم افزارهایی مانند ایلاستریتور و افترافکت نیز تسلط کامل نداشته باشید، بیشترین کمک را به شما بکند.
خواندن مقاله “پرکاربردترین ابزارهای فتوشاپ را بشناسید” نیز به شما توصیه میشود.
۲- افترافکت، دومین نرم افزار محبوب گرافیست ها
پس از یادگیری فتوشاپ، افترافکت حیاتی ترین نرم افزاری است که باید آن را فرا بگیرید. افترافکت کاربردهای وسیعی دارد و صرفا برای متحرک سازی از آن استفاده نمیشود. به همین دلیل در کل فرآیند ساخت موشن گرافیک از این نرم افزار استفاده خواهید کرد.
همچنین افترافکت رابط کاربری پیچیده ای ندارد؛ به همین دلیل کار کردن با آن نه تنها خسته کننده نیست بلکه به دلیل امکانات و ابزارهای متنوع و گسترده، بسیار جذاب است.
اغلب کاراکترهایی که از جنس وکتور هستند با نرم افزار افتر افکت ساخته میشوند. طراحی های افترافکت بسیار دقیق و جزئی و بر پایه زاویه سازی های دقیق است. به همین دلیل می توانید کاراکتر ها را به طور خیلی دقیق و جزئی تغییر دهید یا اجزاء آن را طراحی کنید. به عنوان مثال میتوانید زاویه فک یک کاراکتر را به طور بسیار اندک تغییر دهید تا کاملا طبیعی جلوه کند.
این زاویه سازی های دقیق کمک می کند تا بتوانید استخوان بندی همه کاراکترهای دو بعدی را به طور کامل با افتر افکت انجام دهید.
جداسازی تمام لایه ها، افزودن افکت های دو بعدی و سه بعدی، افکت های جذاب برای متن (در موشن گرافی متن)، افکت های صدا، سایه دادن و متحرک سازی کاراکتر ها و المان ها از مهم ترین کارهایی هستند که به وسیله افترافکت انجام می شوند. به طور کلی مهم ترین و پرکاربردترین نقش افترافکت در طراحی کاراکترها و المان ها است.
خروجی های این نرم افزار دارای کیفیتی بسیار بالاتر از فتوشاپ است. به همین دلیل طراحی های دقیق و حرفه ای، جداسازی ها و متحرک سازی ها با این نرم افزار قابل انجام هستند.
۳- ایلاستریتور، یک تصویرساز تمام عیار
ایلاستریتور یک تصویرساز انحصاری و تمام عیار برای شماست. با استفاده از این نرم افزار شما می توانید انواع و اقسام تصاویر دو بعدی و سه بعدی، لوگو، اینفوگرافی، موکاپ، وکتور و … را طراحی و ویرایش کنید.
با استفاده از این نرم افزار حساس و دقیق حتی میتوانید تک تک تار موهای بدن یک گربه را به طور کاملا واضح ترسیم کنید!
خروجی های ایلاستریتور با کیفیت بسیار بالا ارائه میشوند و میتوانید از آن ها در نرم افزار افترافکت و دیگر نرم افزارهای موشن گرافیکی استفاده کنید. این نرم افزارها در دوره آنلاین موشن گرافیک باشگاه اومند نیز آموزش داده می شوند.
خواندن مقاله “۴ گام برای حرفه ای شدن در موشن گرافیک” نیز به شما توصیه میشود.

نتیجه گیری برای نرم افزارهای مورد استفاده در موشن گرافیک
در این مقاله ۳ نرم افزار فتوشاپ، ایلاستریتور و افترافکت به عنوان نرم افزارهای پایه ای که یک موشن گرافیست به آن ها نیاز دارد، معرفی شد. اگر در ابتدای مسیر موشن گرافیک و یادگیری آن هستید، از تسلط به این نرم افزارها غافل نشوید. تهیه یک موشن گراف صرفا متحرک کردن تعدادی کاراکتر و المان و انجام صداگذاری نیست. بلکه طراحی تمام اجزاء، جداسازی لایه ها، ویرایش و بهینه کردن آن ها نیز از کارهای مهم و زمانبری هستند که در ساخت یک موشن گراف انجام می دهید.
برای یادگیری هرچه بهتر موشن گرافیک باید در دوره های معتبر شرکت کنید تا نرم افزارها، پیچ و خم های ساخت یک موشن گراف و ایده پردازی و جستوجو برای انجام یک پروژه را به خوبی یاد بگیرید؛ زیرا فقط در این صورت می توانید یک موشن گرافیست ماهر شوید و پروژه های متعددی انجام دهید. دوره موشن گرافیک باشگاه اومند دارای پکیج آفلاین یا سرفصل های از پیش تعیین شده نیست! اومند در ابتدا با بررسی سطح علمی و سپس هدف و زمینه شغلی شما از یادگیری موشن گرافیک، برای شما پرونده آموزشی تشکیل میدهد و سپس کلاس های آنلاین شما با جمعیت کنترل شده (خصوصی یا عمومی با حداکثر ۱۰ نفر جمعیت) آغاز می شود تا شما پله پله به هدفتان نزدیک شوید.💫
برای ارتباط سریع با باشگاه اومند میتوانید با شماره تلفن باشگاه به شماره ۰۲۱۲۸۴۲۹۸۲۳ تماس بگیرید و یا در این قسمت اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
آینده خود را به بهترین شیوه و در کوتاه ترین زمان ممکن بنفش کنید! 💜