موشن گرافیست های حرفه ای از چه نرم افزارهایی استفاده می کنند؟
قطعا همه علاقه مندان به حوزه گرافیک و آموزش موشن گرافیک تمایل دارند بهترین آثار گرافیکی را خلق کنند. برای این که بدانیم چگونه می توان یک اثرعالی را خلق کرد باید ابتدا ویژگی های بهترین اثر موشن گرافیکی را بدانیم. سپس با جست و جو کردن متوجه شویم که کدام نرم افزار و کدام روش می تواند بهترین خروجی ممکن را ارائه دهد. گاهی اوقات بهترین نرم افزار بسته به نوع موشن گرافیکی که قرار است ساخته شود تعیین می شود.
به عنوان مثال اگر موشن گراف شما دارای کاراکترهایی از جنس وکتور باشد، بهترین نرم افزاری که می توانید از آن استفاده کنید، After Effect است زیرا طیف وسیعی از امکانات را برای طراحی یا ویرایش وکتورها به شما ارائه میکند. اما اگر شما قصد دارید یک موشن گراف سه بعدی خفن بسازید، احتمالا از نرم افزارهایی همچون cinema 4d استفاده خواهید کرد تا محیط و کاراکترهای سه بعدی موشن گراف خود را به بهترین صورت ارتقا دهید.
در ادامه به معرفی قوی ترین و پرکاربردترین نرم افزارهایی می پردازیم که استادتمام های موشن گرافیک از آن استفاده کرده اند و اکنون حرفه ای شده اند.😁
فهرست محتوایی
- 1 ۱- فتوشاپ، دوست جدانشدنی هر گرافیست
- 2 ۲- افترافکت، دومین نرم افزار محبوب گرافیست ها
- 3 ۳- ایلاستریتور، یک تصویرساز تمام عیار
- 4 نتیجه گیری برای نرم افزارهای مورد استفاده در موشن گرافیک
- 5 معرفی ۳ نرم افزار پر کاربرد دیگر در هنر موشن گرافیک
- 6 پس چگونه بر نرم افزارهای لازم برای موشن گرافیست شدن حرفه ای تسلط پیدا کنیم؟
۱- فتوشاپ، دوست جدانشدنی هر گرافیست
فتوشاپ جزء ساده ترین و کاربردی ترین ابزارهایی است که هر گرافیست به آن مسلط است و از آن استفاده میکند. Adobe photoshop نرم افزاری است که همه ما شرکت ادوبی را با آن می شناسیم. فتوشاپ در انواع و اقسام کارهای گرافیکی به داد گرافیست ها می رسد و گستره کاربری آن به قدری زیاد است که نمیتوان سقف معینی را برای آن در نظر گرفت. طراحی و ویرایش المان های گرافیکی، جدا کردن لایه های تصاویر یا کاراکتر ها برای کمک به متحرک سازی، طراحی گیف، طراحی لوگوها -که در لوگوموشن ها مهم ترین جزء موشن هستند- و … نمونه هایی از کاربردهای نرم افزار فتوشاپ در موشن گرافیک هستند. فتوشاپ با دیگر نرم افزارهای شرکت ادوبی نیز به راحتی سازگار است و شما می توانید خروجی های فتوشاپ را به راحتی در دیگر نرم افزارهای ادوبی باز کنید و بدون هیچگونه دردسر از آن ها برای متحرک سازی و ساخت موشن گرافیک استفاده کنید.
اگر در یادگیری موشن گرافیک و نرم افزارهای آن تازه کار هستید و به فتوشاپ تسلط ندارید، حتما در ابتدای راه به این نرم افزار مسلط شوید و به دنبال یک دوره آموزش آنلاین فتوشاپ باشید. این نرم افزار علاوه بر این که می تواند مانند یک آچار فرانسه در هر کاری و هر مرحله ای به داد شما برسد، میتواند در ابتدای مسیر موشن گرافیست شدن، که شاید به نرم افزارهایی مانند ایلاستریتور و افترافکت نیز تسلط کامل نداشته باشید، بیشترین کمک را به شما بکند.
خواندن مقاله “پرکاربردترین ابزارهای فتوشاپ را بشناسید” نیز به شما توصیه میشود.
۲- افترافکت، دومین نرم افزار محبوب گرافیست ها
پس از یادگیری فتوشاپ، افترافکت حیاتی ترین نرم افزاری است که باید آن را فرا بگیرید. افترافکت کاربردهای وسیعی دارد و صرفا برای متحرک سازی از آن استفاده نمیشود. به همین دلیل در کل فرآیند ساخت موشن گرافیک از این نرم افزار استفاده خواهید کرد.
همچنین افترافکت رابط کاربری پیچیده ای ندارد؛ به همین دلیل کار کردن با آن نه تنها خسته کننده نیست بلکه به دلیل امکانات و ابزارهای متنوع و گسترده، بسیار جذاب است.
اغلب کاراکترهایی که از جنس وکتور هستند با نرم افزار افتر افکت ساخته میشوند. طراحی های افترافکت بسیار دقیق و جزئی و بر پایه زاویه سازی های دقیق است. به همین دلیل می توانید کاراکتر ها را به طور خیلی دقیق و جزئی تغییر دهید یا اجزاء آن را طراحی کنید. به عنوان مثال میتوانید زاویه فک یک کاراکتر را به طور بسیار اندک تغییر دهید تا کاملا طبیعی جلوه کند.
این زاویه سازی های دقیق کمک می کند تا بتوانید استخوان بندی همه کاراکترهای دو بعدی را به طور کامل با افتر افکت انجام دهید.
جداسازی تمام لایه ها، افزودن افکت های دو بعدی و سه بعدی، افکت های جذاب برای متن (در موشن گرافی متن)، افکت های صدا، سایه دادن و متحرک سازی کاراکتر ها و المان ها از مهم ترین کارهایی هستند که به وسیله افترافکت انجام می شوند. به طور کلی مهم ترین و پرکاربردترین نقش افترافکت در طراحی کاراکترها و المان ها است.
خروجی های این نرم افزار دارای کیفیتی بسیار بالاتر از فتوشاپ است. به همین دلیل طراحی های دقیق و حرفه ای، جداسازی ها و متحرک سازی ها با این نرم افزار قابل انجام هستند.
۳- ایلاستریتور، یک تصویرساز تمام عیار
ایلاستریتور یک تصویرساز انحصاری و تمام عیار برای شماست. با استفاده از این نرم افزار شما می توانید انواع و اقسام تصاویر دو بعدی و سه بعدی، لوگو، اینفوگرافی، موکاپ، وکتور و … را طراحی و ویرایش کنید.
با استفاده از این نرم افزار حساس و دقیق حتی میتوانید تک تک تار موهای بدن یک گربه را به طور کاملا واضح ترسیم کنید!
خروجی های ایلاستریتور با کیفیت بسیار بالا ارائه میشوند و میتوانید از آن ها در نرم افزار افترافکت و دیگر نرم افزارهای موشن گرافیکی استفاده کنید. این نرم افزارها در دوره آنلاین موشن گرافیک باشگاه اومند نیز آموزش داده می شوند.
خواندن مقاله “۴ گام برای حرفه ای شدن در موشن گرافیک” نیز به شما توصیه میشود.
نتیجه گیری برای نرم افزارهای مورد استفاده در موشن گرافیک
در این مقاله ۳ نرم افزار فتوشاپ، ایلاستریتور و افترافکت به عنوان نرم افزارهای پایه ای که یک موشن گرافیست به آن ها نیاز دارد، معرفی شد. اگر در ابتدای مسیر موشن گرافیک و یادگیری آن هستید، از تسلط به این نرم افزارها غافل نشوید. تهیه یک موشن گراف صرفا متحرک کردن تعدادی کاراکتر و المان و انجام صداگذاری نیست. بلکه طراحی تمام اجزاء، جداسازی لایه ها، ویرایش و بهینه کردن آن ها نیز از کارهای مهم و زمانبری هستند که در ساخت یک موشن گراف انجام می دهید.
برای یادگیری هرچه بهتر موشن گرافیک باید در دوره های معتبر شرکت کنید تا نرم افزارها، پیچ و خم های ساخت یک موشن گراف و ایده پردازی و جستوجو برای انجام یک پروژه را به خوبی یاد بگیرید؛ زیرا فقط در این صورت می توانید یک موشن گرافیست ماهر شوید و پروژه های متعددی انجام دهید. دوره موشن گرافیک باشگاه اومند دارای پکیج آفلاین یا سرفصل های از پیش تعیین شده نیست! اومند در ابتدا با بررسی سطح علمی و سپس هدف و زمینه شغلی شما از یادگیری موشن گرافیک، برای شما پرونده آموزشی تشکیل میدهد و سپس کلاس های آنلاین شما با جمعیت کنترل شده (خصوصی یا عمومی با حداکثر ۱۰ نفر جمعیت) آغاز می شود تا شما پله پله به هدفتان نزدیک شوید.💫
برای ارتباط سریع با باشگاه اومند میتوانید با شماره تلفن باشگاه به شماره ۰۲۱۲۸۴۲۹۸۲۳ تماس بگیرید و یا در این قسمت اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
آینده خود را به بهترین شیوه و در کوتاه ترین زمان ممکن بنفش کنید! 💜
همان طور که در بخش اول این مطلب به آن اشاره شد، یکی از مهم ترین چالش های طراحان حرفه ای موشن گرافیک این است که برای ساخت کلیپ های گرافیکی جذاب دست به دامن چه نرم افزارهایی شوند تا بتوانند مفهوم مورد نظر خودشان را به بهترین شکل ممکن به مخاطب انتقال دهند و او را در جای خود میخکوب کنند؟
شکی در این نیست که سه نرم افزار معروف فتوشاپ، افتر افکت و ایلاستریتور که در اکثر دوره های آموزش موشن گرافیک هم آموزش داده می شوند و ما هم در قسمت اول این مقاله به معرفی آن ها پرداختیم، جز بهترین ابزارهای ساخت صحنه های پویا و چشم گیر موشن گرافیک هستند، اما آیا قضیه به همین جا ختم می شود؟ قطعاً خیر!
پس اگر هدف شما از شرکت در دوره های حضوری یا آموزش آنلاین موشن گرافیک این است که مخاطبان زیادی را به سمت هنر خودتان جلب کنید و به قول معروف در این حرفه استاد شوید، لازم است که علاوه بر این سه ابزار کاربردی، با چند نرم افزار مهم دیگر ساخت این کلیپ ها آشنا شوید تا بیننده از دیدن اثر شما سیر نشود!🤩
معرفی ۳ نرم افزار پر کاربرد دیگر در هنر موشن گرافیک
امروزه رد پای کلیپ های موشن گرافیک در دنیای تبلیغات، شبکه های اجتماعی، حوزه های تحصیلی و علمی، بازی و سرگرمی و غیره دیده می شود. بنابراین برای این که شما بتوانید به موشن گرافیستی حرفه ای تبدیل شوید، باید زیر و بم نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک که هر کدام امکانات خاص و منحصر به فردی دارند را بشناسید. پس با ما همراه باشید تا کاربرد ۳ نرم افزار دیگر ساخت این کلیپ ها را برایتان مثل روز روشن کنیم!😉
● Cinema 4D
اگر با نرم افزار افتر افکت آشنایی دارید و قصد دارید که به جای کلیپ های دو بعدی، طراحی و ساخت موشن گرافیک های سه بعدی را تجربه کنید، این برنامه می تواند به شما کمک زیادی کند؛ چرا که کار با آن برای موشن گرافیست های حرفه ای چندان سخت نیست و در عین حال ارتباط تنگاتنگی با افتر افکت دارد و به کمک آن می توان عناصر سه بعدی را در یک پروژه ادغام کرد و کلیپی خیره کننده ساخت! پس حالا که اکثر موشن گرافیست ها ترجیح می دهند که به جای سایر برنامه های مدل سازی ۳D مثل Blender و Maya دست به دامن Cinema 4D شوند، بد نیست که با برخی از ویژگی و قابلیت های این نرم افزار آشنا شوید:👇
- قابلیت حجم سازی و مدل سازی سه بعدی
- امکان ساخت فیلد
- دارای سایه یا شیدرهای بر پایه نود
- بهبود ایمپورتر CAD
- امکان رندر سریع تر مدل های با کیفیت بالا
● Adobe Premier Pro
اگر دوست دارید که با نام یک موشن گرافیست حرفه ای شناخته شوید، به شما توصیه می کنیم که پس از شرکت در کلاس های حضوری یا آموزش غیر حضوری موشن گرافیک و یادگیری نرم افزارهای ایلاستریتور، افتر افکت، فتوشاپ و Cinema 4D به سراغ یادگیری اداب پریمیر بروید؛ چرا که یکی از ابزارهای قدرتمند خانواده ادوبی که اتفاقاً هم برای ساخت موشن گرافیک و هم برای ویرایش محتواهای ویدیویی و موشن گرافیک ها کاربرد دارد، همین برنامه است. در واقع این نرم افزار حرفه ای به موشن گرافیست ها فرصت ویرایش ویدیو و افزودن موسیقی، جلوه های صوتی، ترنزیشن و برش قطعه های انیمیشن را می دهد تا خروجی کلیپ هایی که اغلب با افتر افکت ساخته شده اند بسیار حرفه ای و با کیفیت باشد! از جمله قابلیت های این نرم افزار محبوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن نمونه های حاضر و آماده و پیش فرض موشن گرافیک
- امکان ویرایش VR یا واقعیت مجازی
- امکان ادیت محتواهای ویدیویی در زمان آنی
- امکان انجام چند پروژه با هم به صورت همزمان
- برچسب زنی به کلیپ ها
- داشتن ابزار تایپ
- امکان همگام سازی صدا و تصویر به شکل اتوماتیک
در کنار نرم افزارهایی که برای ساخت موشن گرافیک های حرفه ای به شما معرفی کردیم، نباید از یادگیری برنامه های مکملی همچون Mocha، Adobe Animate، Blender و Nuke که هر کدام دستی بر آتش موشن گرافیک دارند، غافل شوید!
● Adobe Animate
آیا می خواهید موشن گرافیکی دو بعدی خلق کنید و آنچه در ذهنتان می گذرد را به بهترین شکل ممکن در مقابل دیدگان مخاطبان قرار دهید؟ اگر این طور است Adobe Animate که قبلاً با نام Flash شناخته می شد، می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد! این برنامه هم مثل دیگر اعضای خانواده ادوبی امکانات قابل توجهی دارد و دست و بال شما را برای ساخت موشن گرافیک و اینفو موشن باز می گذارد! از جمله این امکانات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان طراحی انیمیشن های تعاملی مختص بازی ها، صفحات وب و برنامه های تلویزیونی
- جان بخشی و زنده کردن انواع کاریکاتورها و بنرهای تبلیغاتی
- دوربین Adobe Animate
- دارای برس های وکتور
- امکان ایجاد doodles و آواتار متحرک
- افزودن حرکت به محتواهای آموزش الکترونیکی و اینفوگرافیک ها
جهت اطلاع از دیگر نرم افزارهای حرفه ای ساخت و طراحی موشن گرافیک توصیه می کنیم که مطالعه بخش اول مقاله موشن گرافیست های حرفه ای از چه نرم افزارهایی استفاده می کنند را از دست ندهید.
پس چگونه بر نرم افزارهای لازم برای موشن گرافیست شدن حرفه ای تسلط پیدا کنیم؟
خیلی تفاوت است بین این که شما صرفاً اسم یک موشن گرافیست را به دوش بکشید یا این که واقعاً در کار خود به قدری حرفه ای باشید که همه برای این که پروژه هایشان زیر دست شما حاضر شود، سر و دست بشکنند!
اگر دلتان می خواهد به چنین مهارتی در طراحی و ساخت موشن گرافیک برسید، راه آن از کلاس های آموزش آنلاین صفر تا صد موشن گرافیک باشگاه اومند عبور می کند! چرا که ما نه تنها بر اساس توانایی ها و اهداف شما، تمام نرم افزارهای لازم برای ساخت کلیپ های چشمگیر موشن گرافیک را به شما آموزش می دهیم، بلکه فرصت های زیادی برای آزمون و خطا در اختیارتان می گذاریم تا پروژه های مختلفی را تست کنید و ایراداتتان را از دل همان پروژه ها پیدا کرده و رفع کنید!
پس چنانچه شما هم آرزوی ماهر شدن در این حرفه را در سر می پرورانید و می خواهید تحت نظارت استادانی ماهر آموزش ببینید، می توانید به معتبرترین مرجع آموزش آنلاین کشور، یعنی باشگاه اومند اعتماد کنید و هر چه سریع تر با تکمیل فرم مشخصات از طریق این لینک یا تماس با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) با ما ارتباط برقرار کنید و ثبت نام خود را نهایی کنید.
پیچ و خم های مسیر یادگیری را با اومند هموار کنید!💜