ناگفته های انتخاب رشته پایه نهم
بدون شک یکی از مهم ترین چالش های دوران تحصیلی دانش آموزان به انتخاب رشته آن ها در سال نهم برمی گردد که به نوعی سرنوشت و آینده آن ها را رقم می زند. در واقع در همین پایه است که یک دانش آموز پایه نهمی می تواند بخشی از جایگاه اجتماعی خود در آینده را تعیین کند، پس طبیعی است که هم خود دانش آموزان و هم والدین آن ها دغدغه انتخابی درست را داشته باشند تا بعداً کاسه چه کنم چه کنم دست نگیرند!
بنابراین اگر شما هم به عنوان یک دانش آموز پایه نهمی می خواهید که یکی از مهم ترین نقاط عطف زندگی خودتان را با آگاهی انتخاب کنید، به کسی نیاز دارید که در امر مشاوره پایه نهم متخصص باشد و بتواند تکه های پازل انتخاب رشته را به درستی در کنار هم بچیند!✨
البته فراموش نکنید که واژه متخصص برای کسی که مشاوره تحصیلی نهم را انجام می دهد و در این مرحله از زندگی در کنار شما است، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که اگر شما بر اساس نظر او راه را اشتباه انتخاب کنید، ممکن است که حتی نسبت به درس خواندن و ادامه تحصیل هم سرد شوید و نتوانید آینده روشنی برای خود خلق کنید! پس مشاورتان را با وسواس انتخاب کنید تا مسیر تحصیلی خود را شیرین تر کنید!
فهرست محتوایی
چه مواردی باید در زمان انتخاب رشته نهم به دهم در نظر گرفته شوند؟
برای این که آینده تحصیلی و شغلی خود را تا حد زیادی تضمین کنید، لازم است که قدم های مربوط به انتخاب رشته پایه نهم به دهم را آگاهانه بردارید. بنابراین در این قسمت به مواردی اشاره می کنیم که باید در زمان انتخاب رشته نهم به آن ها توجه ویژه ای کنید تا بتوانید قله های موفقیت را یکی پس از دیگری فتح کنید!😉
● توجه به علایق و استعدادها
برای این که شما بتوانید انتخاب رشته نهم را به بهترین شکل ممکن پشت سر بگذارید، لازم است که به علایق و استعدادهای خود توجه داشته باشید. البته قطعاً علاقه و استعداد تنها المانی نیست که باید مدنظر قرار بگیرد، اما در هر حال اگر علاقه ای هم وجود نداشته باشد، کارها به خوبی پیش نمی رود و شما خیلی زود از رشته ای که انتخاب کرده اید دلسرد می شوید! مثلاً فرض کنید که شما به دلیل اصرار اطرفیانتان به پزشک شدن، رشته تجربی را انتخاب کرده اید، اما وقتی وارد این رشته می شوید می بینید که به درسی مثل زیست شناسی که پر از نکات مفهومی و ترکیبی است علاقه ای ندارید. خب طبیعتاً وقتی شما علاقه ای به درس زیست که اصل و اساس این رشته است ندارید، پس نمی توانید در آینده پزشک موفقی شوید! البته شاید در ظاهر پزشک با سوادی باشید که همه برای نوبت گرفتن پیش شما سر و دست بشکنند، اما از درون آدم شادی نیستید و همین باعث می شود که هیچ وقت از موفقیتتان لذت نبرید! پس در زمان انتخاب رشته پایه نهم به دهم از علایق و استعدادتان غافل نشوید!
● توجه به شخصیت و اخلاقیاتتان
نوع رفتار، تفکر و ارزش های شما هم می توانند در انتخاب رشته نهم نقش کلیدی داشته باشند. یعنی چه؟ یعنی مثلاً اگر شما فردی درونگرا هستید که ترجیح می دهید از دایره امن خود خارج نشوید، شاید انتخاب رشته انسانی و بعدها انتخاب رشته حقوق در دانشگاه به درد شما نخورد! یا بالعکس اگر انسانی برونگرا و شلوغ هستید که نمی توانید در یک جا بند شوید، شاید رشته ای که بعداً شما را در یک دفتر کار محدود کند، نتواند حس خوبی به شما دهد!
البته این را هم در نظر داشته باشید که اگر قدرت تغییر را در خودتان می بینید، پس می توانید شخصیت خود را با تمرین تغییر دهید و خودتان را به خاطر شخصیت درونگرا یا برونگرایتان محدود نکنید!
● در نظر گرفتن بازار کار رشته در آینده
شما علاوه بر توجه به علاقه، استعداد و شخصیتتان باید کمی دوراندیش تر باشید و بازار کار رشته تحصیلی خود را هم در نظر بگیرید! مثلاً شما باید به کمک مشاورتان بررسی کنید که اگر امروز رشته ریاضی را به قصد این که در آینده مهندس مکانیک شوید انتخاب کنید، آیا تا حدود ۱۰ سال آینده که قرار است وارد بازار کار شوید، همچنان رشته مکانیک جز رشته هایی است که می تواند آینده و زندگی شما را تضمین کند و یا این که از دور خارج می شود و جای خود را به رشته های دیگر می دهد؟ البته قطعاً هیچ مشاوری پیشگو نیست، اما بر اساس شواهد و روند پیشرفتی که در دنیای امروز شاهد آن هستیم، می توان تا حدودی بازار کار رشته ها را هم مورد بررسی قرار داد.
به منظور آشنایی با ۶ عادت موفقیت ساز در پایه نهم، کافیست که این مطلب را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
جمع بندی از آنچه درباره ناگفته های انتخاب رشته پایه نهم گفته شد
همان طور که گفتیم اگر می خواهید از انتخاب رشته پایه نهم به دهم خود پشیمان نشوید، باید به کسی که در حرفه مشاوره این پایه متخصص است و می داند که هر کسی باید رشته خود را بر اساس توانایی و مهارت های فردی خودش انتخاب کند، اعتماد کنید.
ما در اومند دقیقاً همین کار را انجام می دهیم! یعنی در کلاس های مشاوره تحصیلی نهم ما همه چیز به صورت کاربر محور و بر اساس توانایی و استعدادهای شخص شما پیش می رود. به قول یکی از مشاوران این باشگاه این که کاربران به صورت مستقیم و آنلاین با مشاور خود در ارتباط هستند و پشتیبانان هم مشکلات احتمالی آن ها را پیگیری می کنند، باعث شده که اهداف ما از کلاس های مشاوره کاربر محور به خوبی برآورده شود.
پس شما هم برای اومندی شدن همین حالا با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید و یا فرم مشخصات را از طریق این قسمت پر کنید و منتظر کارشناسان ما بمانید.
اومند مسیری برای حل دغدغه های شما است، کافیست که آرزویی بنفش کنید!💜