در پایه نهم چگونه برنامه ریزی کنیم؟
پایه نهم را می توان یکی از پر چالش ترین مسیرهای زندگی تحصیلی هر دانش آموزی دانست؛ چرا که باید بتواند مواردی از قبیل آزمون های ورودی مدارس مثل تیزهوشان، امتحانات نهایی و انتخاب رشته نهم به دهم و مهم تر از همه مطالعه و آمادگی برای کنکور را هندل کند!
پس بدیهی است که نمی تواند بار همه این ها را به تنهایی به دوش بکشد و دقیقاً به همین دلیل است که نباید از مشاوره پایه نهم غافل شود! در واقع حضور یک مشاور کاربلد به شما کمک می کند که برنامه ای متناسب با توانایی ها و مهارتتان داشته باشید تا به جای این که فقط صرفاً برنامه ریزی و مطالعه کنید، با چگونگی و روش اصولی برنامه ریزی و درس خواندن آشنا شوید.
بنابراین به جای این که یکه و تنها به میدان مبارزه قدم بگذارید و بخواهید همه چالش ها را یک تنه حل کنید، حتماً از فردی که در امر مشاوره تحصیلی نهم به صورت شخصی سازی شده متخصص است و زیروبم آن را می شناسد کمک بگیرید تا وقتی به پشت سر خود نگاه می کنید، خوشحال باشید و به خودتان افتخار کنید.
فهرست محتوایی
- 0.1 چگونه یک برنامه بنفش برای پایه نهم طراحی کنیم؟
- 0.2 ● برنامه ای تخیلی طراحی نکنید!
- 0.3 ● سبک یادگیریتان را بشناسید
- 0.4 ● موضوعات را فهرست کرده و اولویت بندی کنید
- 0.5 ● به خودتان پاداش دهید
- 0.6 ● داشتن انعطاف در برنامه درسی را فراموش نکنید
- 0.7 ● کم کم ساعات مطالعه را افزایش دهید
- 0.8 ● در اجرای برنامه نظم داشته باشید
- 0.9 ● تایم هایی را به استراحت اختصاص دهید
- 0.10 ● خودتان را با دیروز خودتان مقایسه کنید نه با دیگران!
- 1 انتخاب رشته پایه نهم
- 2 مطمئن ترین محل برای برنامه ریزی پایه نهم کجاست؟
چگونه یک برنامه بنفش برای پایه نهم طراحی کنیم؟
همان طور که گفتیم پایه نهم، پایه سرنوشت سازی است که اگر چالش های آن با کمک یک مشاور با تجربه حل شود، می تواند آینده ای شیرین برای شما رقم بزند. بنابراین با ما همراه باشید تا بدانید برنامه ریزی پایه نهم چه قلق هایی دارد؟
● برنامه ای تخیلی طراحی نکنید!
برنامه ای می تواند شما را به قله های موفقیت برساند که بر اساس توانایی های شخص شما طرح ریزی شود، چون در غیر این صورت نه تنها مسیر شما را هموار نمی کند، بلکه می تواند انرژی و انگیزه شما را بگیرد و افت تحصیلی را به دنبال داشته باشد. پس یادتان باشد برای برنامه ریزی از مشاوری کمک بگیرید که ضمن شناخت توانایی های شما به این عبارت که “رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود” اعتقاد داشته باشد و فشار بیش از توانتان به شما تحمیل نکند.
● سبک یادگیریتان را بشناسید
مطمئن شوید که سبک یادگیری خود را می شناسید. با دانستن سبک یادگیری خود، میتوانید کیفیت زمانی را که صرف مطالعه میکنید به حداکثر برسانید. به عنوان مثال، برخی از افراد با دیدن مفاهیم به صورت بصری بهتر عمل می کنند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند به سخنرانی گوش دهند.
● موضوعات را فهرست کرده و اولویت بندی کنید
فهرستی از موضوعاتی که در آنها ثبت نام کردهاید تهیه کنید و تکالیف و آزمونهای آتی را به ترتیب زمان فهرست کنید. سپس، میتوانید آنچه را که ابتدا باید به آن رسیدگی کنید را براساس ددلاین تعیین کنید.
● به خودتان پاداش دهید
هر چند مدت بخاطر چیزی که به دست میآورید، برای حفظ سرعت به خودتان پاداش دهید! جوایز می تواند به شکل خرید چیزی باشد که برای آن پس انداز کردهاید، یک وعده غذایی عالی یا یک روز مراقبت از خود، یا حتی به سادگی یک استراحت یا حتی خواب بیشتر! با دادن پاداش به خود، زمانی که از کاری می ترسید یا خسته هستید، میتوانید اشتیاقتان را حفظ کنید.
زندگی دوتا قانون داره:
هیچوقت پا پس نکش.
قانون اول رو به یاد داشته باش
● داشتن انعطاف در برنامه درسی را فراموش نکنید
در وهله اول باید بدانید که شما انسان هستید نه بولدوزر! بنابراین همیشه در برنامه هایتان زمانی برای جبران در نظر بگیرید تا مجبور نباشید در شرایط مریضی یا وقوع هر اتفاق غیر قابل پیش بینی شده دیگری، خودتان را به آب و آتش بزنید تا هر طور که شده آن محتوای درسی را مطالعه کنید، بلکه می توانید با خیال راحت به استراحت یا کارتان بپردازید و در فرصت جبرانی آن مبحث را با دقت مطالعه نمایید.
● کم کم ساعات مطالعه را افزایش دهید
اگر تا دیروز فقط دو ساعت مطالعه می کردید، قطعاً امروز نباید ۴ ساعت مطالعه کنید؛ چرا که افزایش ساعات مطالعه مفید تنها در صورتی امکان پذیر است که شما آن را به یک عادت جدید تبدیل کنید که آن هم یک دفعه و یک روزه ایجاد نمی شود، بلکه ذره ذره و با صبر و حوصله ایجاد می شود.
بنابراین اگر نمی خواهید که بعد از چند روز از افزایش ساعت مطالعه دوباره به پله اول برگردید، این کار را به تدریج انجام دهید. یعنی مثلاً می توانید به مدت ۴ هفته روزی نیم ساعت به ساعت درس خواندن خود اضافه کنید تا در نهایت آن را به یک عادت در وجود خود تبدیل کنید.
● در اجرای برنامه نظم داشته باشید
شما در پایه نهم چه برای امتحانات نهایی، چه برای آزمون ورودی مدارس مثل تیزهوشان و چه برای قبولی در کنکور درس بخوانید به نظم در اجرای برنامه تان نیاز دارید. مثلاً اگر یک روز دو ساعت درس بخوانید، یک روز ۴ ساعت بخوانید و روز دیگر ۱ ساعت درس بخوانید یا مثلاً یک روز ساعت ۶ صبح بیدار شوید و یک روز ساعت ۱۰ صبح از خواب بلند شوید، طبیعتاً نمی توانید روتین منظمی برای خود طراحی کنید و به نتیجه معقولی نخواهید رسید.
● تایم هایی را به استراحت اختصاص دهید
در مقابل دانش آموزانی که به طور منظم به مطالعه نمی پردازند، گروه دیگری هم هستند که اتفاقاً از آن ور بوم می افتند و حاضر نیستند لحظه ای از کتاب های درسی خود فاصله بگیرند و از همان صبح که بیدار می شوند تا وقتی می خوابند، بدون استراحت مطالعه می کنند. واقعیت این است که این گروه هم مثل گروهی که بی نظم درس می خوانند، نمی توانند نتیجه دلخواهی کسب کنند؛ چرا که خستگی روحی و جسمی این دانش آموزان اجازه یادگیری به آن ها نمی دهد. بنابراین بهترین کار این است که همیشه بعد از ۱ الی ۲ ساعت مطالعه، چند دقیقه استراحت کنید و حتی از محیط مطالعه خود خارج شوید تا ذهنتان آمادگی مطالعه مجدد را پیدا کند.
● خودتان را با دیروز خودتان مقایسه کنید نه با دیگران!
به هیچ عنوان نه خودتان، خودتان را با دیگران مقایسه کنید و نه حتی اجازه دهید که والدینتان این کار انجام دهند؛ چرا که میزان یادگیری هر کسی با دیگری فرق می کند و نمی توان انتظار داشت که چون مثلاً خانم x با ۵ ساعت مطالعه در روز توانسته در آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم قبول شود، پس شما هم باید با همین ساعت مطالعه به نتیجه مطلوب برسید. پس ابتدا تفاوت های فردی را بپذیرید و بعد با کمک مشاوری کاربلد مسیر پیشرفت خودتان را پیدا کنید!
اگر می خواهید بدانید که چه کسانی به مشاوره پایه نهم احتیاج دارند، این مقاله را از طریق لینک مربوطه مطالعه نمایید.
انتخاب رشته پایه نهم
باید بدانید که اولین نکته مهم قبل از ورود به پایه نهم انتخاب رشته است و انتخاب نادرست شما اومندی ها میتواند باعث شود اولین خشتی که میگذارید به بیراهه برود. این انتخاب روی آینده تحصیلی، شغلی و برنامههای درسی که میخواهید تعیین کنید تاثیر میگذارد.
قبل از برنامهریزی برای دروس پایه نهم باید با آگاهی کامل بر این پایه قدم بگذارید و به اشتباه و از روی سلیقه برنامهریزی نکنید. چه بسا ممکن است برنامههایی را از روی علاقه و کپی از همکلاسیهایتان انجام دهید که نتیجه خوبی نداشته باشد. در این مسیر با استفاده از مشاوره پایه نهم مناسبترین برنامه ممکن را برای خودتان طراحی کنید.
اما یادتان باشد بهترین برنامه درسی ممکن را هم داشته باشید، اگر تلاش و مطالعه نکنید هیچ نتیجهای نخواهید گرفت و چوب جادوی جادوگر شهر اوز نیز به کمکتان نخواهد آمد! 😁
مطمئن ترین محل برای برنامه ریزی پایه نهم کجاست؟
حالا که به خوبی متوجه شدید که برای قبولی در امتحانات نهایی، آزمون های ورودی مدارس، استارت مطالعه برای کنکور و مهم تر از آن انتخاب رشته نهم به دهم به مشاوره نیاز دارید، باید به جایی اعتماد کنید که مشاوره پایه نهم را به شکل کاربر محور پیش ببرد.
از این رو باشگاه اومند می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد، زیرا همه کاربران این باشگاه می توانند در کلاس هایی با جمعیت محدود (حداکثر ۱۰ نفره) به طور مستقیم و آنلاین با مشاور خود در ارتباط باشند و برنامه ای متناسب با توانایی ها، مهارت ها و نقاط ضعف و قوت خودشان داشته باشند.
پس برای برخورداری از این خدمات و پشتیبانی همه جانبه تیم اومند، یا همین حالا با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید و یا اطلاعات خود را از طریق این لینک در اختیار ما بگذارید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
با اومند عبور از چالش های پایه نهم غیر ممکن نخواهد بود.💜