چگونه به جای ترسیدن از ریاضی با آن دوست شویم؟
قانونی در علم روانشناسی است که می گوید: “هر چیزی آموختنی است، قابل فراموش کردن هم است.” این قانون که پایه اصلی نظریه یادگیری است، درباره ترسیدن از درس ریاضی هم صدق می کند.
در واقع طبق این قانون، اگر شما هم به خصوص در دوران کنکور با این ترس دست و پنجه نرم می کنید، می توانید به کمک افرادی که در حوزه مشاوره کنکور ریاضی متخصص هستند، بر ترستان غلبه کنید و هراسی که به دلیل شرایط مختلف مثل فشارهای والدین یا کم تمرین کردن در وجود شما نهادینه شده و به نوعی آن را آموخته اید را به دست فراموشی بسپارید!
پس اگر دوست ندارید که اضطراب ریاضی باعث ضعف فرآیندهای ذهنی و در نتیجه منفی نگری و ضعف در یادگیری متمرکز این درس در دوران سرنوشت سازی همچون کنکور شود، باید برنامه ریزی کنکور ریاضی زیر نظر مشاوران خبره را جدی بگیرید تا با مطالعه و یادگیری اصولی، کم کم این ترس را به علاقه تبدیل کنید و به نوعی دوست و همبازی ریاضی شوید تا او هم در رفاقت با شما سنگ تمام بگذارد و نتیجه ای خوشایند را در جلسه کنکور تقدیمتان کند!😉
فهرست محتوایی
علل ترس از درس ریاضی و راهکارهای مقابله با آن
اگر برای نترسیدن از درس ریاضی که عمدتاً ریشه آن به همان دوران ابتدایی برمی گردد فکر و راهکاری اندیشیده نشود، دانش آموزان به خصوص در دوران کنکور به بهانه های مختلف از مطالعه و تست زنی این درس طفره می روند و در نتیجه نمی توانند درصد مطلوبی در درس ریاضی که از قضا بسیار هم مورد علاقه سازمان سنجش است به دست بیاورند! پس برای این که غول بی شاخ و دمی که از درس ریاضی در ذهنتان ساخته اید را شکست دهید و دیگر از دیدن اعداد، نسبت های مثلثاتی و … وحشت نکنید، لازم است که در این بخش با ریشه ها و روش های برطرف کردن این ترس آشنا شوید!
● سخت گیری ها و فشارهای بی مورد والدین
در این که درس ریاضی یکی از مهم ترین دروس کنکور است شکی نیست! اما در اکثر مواقع سخت گیری ها و نگرانی های والدین نسبت به ضعف فرزندشان در این درس و ثبت نام او در انواع و اقسام کلاس های آموزش ریاضی کنکور، نه تنها به نفع داوطلب تمام نمی شود، بلکه باعث دلزدگی و فرار بیشتر او از ریاضی و محاسبات آن می شود! البته در این بین نباید فراموش کرد که برخی از والدین چون خودشان در این درس ضعیف بوده اند، این نگرش و احساس را به فرزندشان هم منتقل می کنند و در نتیجه باز هم باعث ایجاد اضطراب ریاضی در آن ها می شوند. بنابراین اگر شما به عنوان والدی آگاه دوست ندارید که فرزندتان از درس ریاضی بترسد، باید به جای سخت گیری یا ترساندن بیشتر او، بیشتر با فرزندتان همراه باشید و با کمک اساتید و مشاوران مجرب کاری کنید که او با شناخت نقاط ضعف و قوت خودش در این درس بتواند ریاضی را با توجه به روشی که برای او قابل درک است یاد بگیرد نه با روش های روتین همیشگی!
● شیوه های آموزشی غلط معلمان
گاهی ضعف و ترس دانش آموزان از درس ریاضی به شیوه های غلط تدریس معلمان مدرسه و اساتید کنکور برمی گردد که یا به قدری همه چیز را سخت و پیچیده می کنند که وقتی دانش آموز نمی تواند آن مفاهیم را درک کند و مسائل مورد نظر آن ها را حل کند، دچار کمبود اعتماد به نفس می شود و در نتیجه از درس ریاضی می ترسد یا این که بیشتر به حفظ کردن فرمول ها و مباحث ریاضی تاکید می کنند و از این که به قول مدرس ما در باشگاه اومند
ریاضی درسی مفهومی است که مفاهیم آن اصطلاحاً باید در ذهن ما خیس بخورند
غافل می شوند! از این رو لازم است که شما مدرسی را برای یادگیری این درس انتخاب کنید که از شیوه های مرسوم آموزش ریاضی و طرح مسائل یکنواخت برای همه دانش آموزان فاصله گرفته باشد و علاوه بر این که ابتکار و خلاقیت را چاشنی آموزش خود می کند، توانایی ها و مهارت های فردی هر نفر را هم در نظر بگیرد!
● عدم آگاهی از کاربردهای ریاضی در زندگی روزمره
شاید بتوان یکی از دلایل بی علاقگی و حتی ترس دانش آموزان از درس ریاضی را عدم اطلاع آن ها از کاربردهای ریاضی در زندگی روزمره دانست که باعث می شود دانش آموزان فکر کنند که خب حالا این همه ریاضی بخوانیم، ته آن قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ این ریاضی کجای زندگی به درد ما می خورد؟ این جا است که اگر مدرسین بتوانند با فعالیت های خلاقانه تری ریاضیات را آموزش دهند و کاری کنند که انواع کاربردهای ریاضی در زندگی از جمله در آشپزی، دکوراسیون، فعالیت های هنری مثل عکاسی و … برای دانش آموزان ملموس تر شود، به مرور میزان علاقه آن ها به این درس شیرین افزایش پیدا می کند!
● اشتباهات مطالعاتی در درس ریاضی
طبیعتاً وقتی دانش آموزی از شیوه های مطالعاتی درس ریاضی چه در دوران مدرسه و چه در دوران آمادگی برای کنکور اطلاع نداشته باشد، از رفتن به سراغ این درس و مواجهه با مسائل و محاسبات آن ها وحشت دارد. دقیقاً همین جا است که نقش افراد متخصص در امر مشاوره کنکور ریاضی پر رنگ می شود؛ چرا که باید روش های صحیح مطالعه، مرور و تست زنی این درس را به دانش آموزان آموزش دهند تا دیگر چیزی به نام ترس از ریاضی معنا نداشته باشد و همه با ریاضی دوست و همراه شوند!
اگر می خواهید بدانید که آیا به مشاوره کنکور ریاضی نیاز دارید یا خیر، حتماً این مطلب را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
برای آشتی و دوستی با درس ریاضی از چه افرادی کمک بگیریم؟
با توجه به آنچه گفته شد می توان نتیجه گرفت که اگر شما درس ریاضی را با علاقه بخوانید و به آن مسلط شوید، این درس می تواند سکوی پرتاب شما به سمت موفقیت باشد! به همین دلیل به شما توصیه می کنیم که حتماً در کلاس های کاربر محور مشاوره و برنامه ریزی کنکور ریاضی باشگاه اومند شرکت کنید تا هم به این درس علاقه مند شوید و هم مطالعه هدفمند آن را یاد بگیرید. شما با شرکت در این دوره های آنلاین این شانس را دارید که در کلاسی با جمعیت محدود (حداکثر ۱۰ نفره) طعم آموزش شخصی سازی شده که در آن توانایی ها و مهارت های فردی هر کاربر در راس آموزش قرار دارد را بچشید و به صورت مستقیم و آنلاین با مشاور خود در ارتباط باشید.
پس برای اومندی شدن هر چه سریع تر با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید یا اطلاعات تماس خود را از طریق این قسمت با ما به اشتراک بگذارید تا ما در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
اومند آماده است تا بنفش ترین روزها را به شما هدیه دهد، کافیست که بخواهید!💜