فن بیان کودکان چگونه رشد می یابد
فن بیان یک مهارت الزامی برای تمام افراد است و هر کس به تناسب نیاز خود باید به دنبال یک آموزش استاندارد برای رسیدن به سطح معقولی از فن بیان باشد. خوشبختانه با پیشرفت فرهنگ عمومی، اهمیت این مهارت درک شده است و دوره فن بیان کودک برای آموزش اختصاصی فن بیان به کودکان و رشد فن بیان کودکان پایه گذاری شده است.
فن بیان بطور ساده و خلاصه شامل موارد مهمی همچون محتوای سخن، لحن سخن گفتن، زبان بدن هنگام صحبت کردن و تطبیق تمام این موارد در موقعیت ها و شرایط مختلف است. می توان گفت فن بیان موثر ترین عنصر در ارتباط با دیگران است و ارتباط با دیگران نیز کلید مهارت های نرم است. مهارت های نرم مهارت های غیرفنی هستند که مربوط به توانایی ها، شخصیت و ویژگی های درونی هستند مانند: مهارت های شنیداری (به خوبی و با دقت گوش دادن)، مدیریت زمان و برنامه ریزی، همدلی، مسئولیت پذیری، توانایی حل مسئله، توانایی کار تیمی، توانایی مدیریت و رهبری و … .
فهرست محتوایی
چرا می گوییم ارتباطات کلید مهارت های نرم است؟
چون تا زمانی که نتوانیم به درستی با دیگران ارتباط برقرار کنیم نمی توانیم از مهارت های نرم خود استفاده کنیم و آن ها را به دیگران بشناسانیم؛ در این صورت حتی ممکن است باعث به وجود آمدن سوءتفاهم شویم.
هر انسانی که در جامعه زندگی می کند به استفاده از مهارت های نرم و به تبع آن برقراری ارتباط با دیگران نیاز دارد. کودکان نیز عضو های کوچک جامعه هستند که با گروه سنی های مختلف و به میزان مختلف ارتباط دارند. پس یادگیری مهارت های زندگی برای آن ها نیز ضروری است. همواره آموزش هر موضوع برای بزرگسالان و کودکان متفاوت است. فن بیان نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید به شیوه مخصوص برای کودکان ارائه شود.
پس اهمیت کلاس فن بیان کودک و نقش آن در آینده سازی و موفقیت کودک کاملا واضح است.
کودکان از ابتدای تولد به صحبت کردن اطرافیان توجه می کنند و بعد از چند ماه اولین کلمات خود را به زبان می آورند. سپس روز به روز بیشتر و بیشتر سخن گفتن را یاد می گیرند؛ این موضوع تا بزرگسالی و حتی تا انتهای عمر نیز ادامه دارد. در این میان، نحوه یادگیری و رشد فن بیان کودکان و آن چه که می آموزند اهمیت اصلی را دارد. یادگیری کودکان را می توان با شیوه های اصولی هدایت کرد زیرا آن ها بسیار آموزش پذیر هستند.
والدین در دوره آنلاین فن بیان نقش اصلی را در کمک به تقویت فن بیان کودک خود دارند.
۶ نکته کلیدی برای تقویت فن بیان کودکان
دوره های فن بیان کودک انتخاب مناسبی برای تقویت این مهارت در کودکان هستند، اما قطعاً کافی نیستند و از آنجایی که به قول فردریک داگلاس:
ساختن کودکان قوی آسان تر از تعمیر کردن بزرگسالان شکست خورده است.
پس ما در این بخش به صورت خلاصه درباره روش هایی که می تواند کلاس آنلاین فن بیان کودکتان را اثربخش تر کند و او را به اوج موفقیت برساند صحبت می کنیم.
بگذارید موضوعی را که دوست دارند انتخاب کنند.
- ساده ترین راه برای ترغیب هر کسی در هر موقعیتی این است که به او اجازه دهید موضوعی را انتخاب کند که به آن علاقه دارد. هنگام معرفی مفهوم صحبتکردن برای دیگران، تصویری را ترسیم کنید که در آن با دوستان خود در مورد چیزی که واقعاً دوست دارند صحبت می کنند، خواه بازی های ویدیویی باشد یا تغییرات آب و هوایی.
- شما نباید اشتباهات کودکتان را به طور مستقیم اصلاح کنید، بلکه اگر او کلمه ای را اشتباه تلفظ می کند، شما باید آن کلمه را در جملات مختلف به کار ببرید تا بالاخره او هم تلفظ آن را یاد بگیرد.
- نتایج مثبت را تجسم کنید. اگر کودک افکار منفی را با فعالیت موردعلاقهاش مرتبط کند، وادار کردن او به آن کار بسیار سخت می شود و مهم نیست که آنها چقدر در مورد موضوع میدانند یا چقدر خوب آماده شدهاند. بنابراین، باید مطمئن شوید که آنها دیدگاه مثبتی نسبت به موضوع، رویداد و مخاطب دارند.
- نگران اشتباهات گرامری نباشید. گرامر خوب یک جنبه کلیدی ارتباط است. با این حال، وسواس در دستور زبان در هنگام صحبت کردن بر توانایی کودک برای برقراری ارتباط روان و ساختن یک گفتار منسجم تأثیر می گذارد. بنابراین، بهتر است کسی برای رسیدن به این دو هدف به طور همزمان تلاش نکند. هنگام صحبت کردن، تمرکز باید بر روی محتوا و بیان باشد و نه بر روی گرامر.
- بازی هایی مثل بازی گزارشگری تدارک ببینید تا کودک ضمن سرگرمی بتواند مهارت های کلامی خود را افزایش دهد.
- علاوه بر این که خودتان باید کتاب های زیادی برای کودک بخوانید و از این طریق دایره واژگان او را نیز تقویت کنید، گاهی هم از کودک خود بخواهید با نگاه کردن به چند تصویر، قصه ای را برای شما تعریف کند تا فن بیان قدرتمندتری پیدا کند.
راهنمایی های برای والدین به منظور همراهی در کلاس آنلاین فن فن بیان کودک
بزرگ ترین اصلی که باید رعایت کنید آن است که به کوک خود همانند یک انسان بالغ احترام بگذارید و همانگونه که در ارتباط با یک انسان بالغ اصولی را به عنوان اصول ادب و احترام رعایت می کنید، در ارتباط با کودک خود نیز چنین عمل کنید.
به عنوان مثال شما می دانید که قطع کردن سخن دیگران یا کامل کردن حرف آن ها خلاف ادب است و از این کار دوری می کنید؛ پس هنگامی که کودکتان در حال مکالمه با شما می باشد با صبر و حوصله تا انتها به حرفش گوش کنید. از انجام کارهایی همچون قطع کردن مداوم سخن کودک، کامل کردن جملات کودک به دلیل کند صحبت کردن، تلفظ کلماتی که کودک نمی تواند آن ها را بیان کند، بروز نامتناسب هیجانات مانند عصبانی شدن یا خندیدن به حرف های کودک و مواردی از این دست جدا خودداری کنید. انجام این موارد علاوه بر فن بیان، هوش کلامی و خلاقیت و اعتماد به نفس کودک شما را به مقدار زیاد کاهش می دهد.
زمانی که کودک در حال تلاش برای جمله ساختن، تلفظ کلمات و توصیف کردن است، ذهن او مانند یک پردازشگر در حال تلاش برای صحبت کردن است. شما با انجام موارد ذکر شده درواقع جلوی عملکرد ذهن قوی و خلاق کودک را می گیرید. در نتیجه عملکرد ذهن کودک کاهش یافته و بیشتر به شما وابسته می شود. ممکن است در موارد بعدی به جای تلاش و فکر کردن برای صحبت و ارائه افکارش، چشم به دهان شما بدوزد تا به جای او صحبت کنید و در واقع استقلال ذهنی و کلامی گرفته شده از او را ارائه کنید. پس اکنون می توانید درک کنید که همین کارهای ساده تا چه حد می توانند برای کودک شما آسیب زا باشند.
تمامی موارد لازم برای راهنمایی والدین در این زمینه (کمک به تقویت فن بیان کودک) توسط متخصص فن بیان مجموعه اومند بیان خواهد شد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تقویت فن بیان کودک خود با تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید.