آیا فن بیان کودکان همان شیرین زبانی است؟
شاید هیچ چیز برای پدر و مادرها جذاب تر از این نباشد که کودکشان با شیرین زبانی قند در دل خودشان و اطرافیانشان آب کند و بیشتر در دل همه جا باز کند.😊 اما والدین از یک چیز مهم غافل هستند و آن هم چیزی نیست جز فن بیان کودکان!
این توجیه، درست و علمی نیست که بگوییم چون فرزند من خوش صحبت و شیرین زبان است، پس مهارت بالایی در فن بیان دارد. خوش صحبت بودن می تواند یکی از نشانه های فن بیان بالا باشد اما تعریف دقیق فن بیان کودک این است که کودک در مواجهه با هر شخص و هر شرایط، چه سخنی را بیان کند و آن سخن را با چه لحنی و چه زبان بدنی بیان کند!
امروزه ما نمونه های زیادی از کودکانی می بینیم که با شیرین زبانی هایشان در فضای مجازی مشهور شده اند، اما سوال این جا است که چند درصد این بچه ها اعتماد به نفس بالا نه کاذب، مهارت برقراری ارتباط موثر با دیگران، مهارت نه گفتن و … را دارند و شما می توانید مطمئن باشید که این ها در آینده می توانند گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند؟!🤔
اگر واقعاً همه والدینی که کودکان شیرین زبانی دارند از لزوم کلاس های فن بیان برای کودکان خود مطلع هستند و می دانند که اگر این دوره ها به شکل شخصی سازی شده برگزار شود تا چه اندازه می تواند بر روی مهارت های فرزندشان موثر باشد و اتفاقاً به همین دلیل او را در این کلاس ها ثبت نام می کنند، پس چرا هنوز هم ضعف های ارتباطی بسیاری در کودکان دیده می شود؟ قطع بر یقین یک جای مهم از کار می لنگد که فرزندان ما تنها در ظاهر سخنور هستند اما در باطن خیر!
فهرست محتوایی
۴ توصیه کاربردی برای تقویت فن بیان کودکان
برای این که دیگر از این موضوع شاکی نباشید که چرا کودکتان در خوب صحبت کردن، دوست پیدا کردن، دفاع از حقوق خود، نه گفتن و … مشکل دارد با ما همراه باشید تا ۴ روش کاربردی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید کودکانی سخنور و موفق تحویل جامعه دهید.
● به کودک فرصت صحبت کردن و پاسخ دادن بدهید
بسیاری از ما عادت داریم که مدام در حرف کودکمان بپریم و اجازه نمی دهیم که حرف آن تمام شود. اگر می خواهید کودکتان فن بیان خوبی داشته باشد باید اول این عادت را از خودتان دور کنید تا کودکتان هم در آینده چنین عادتی پیدا نکند؛ چرا که به قول معروف “رطب خورده منع رطب کی کند؟” حالا در مرحله بعد باید سعی کنید که هر بار با فرزند خود مکالمه می کنید، حداقل ۵ تا ۱۰ ثانیه به او فرصت دهید تا او هم فرصت داشته باشد که پاسخی که قرار است به شما دهد را سبک و سنگین کند و بعد جواب دهد. این کار دو فایده مهم دارد. اولاً باعث می شود که کودک شما یاد بگیرد که نباید بدون فکر کردن حرف بزند و دوماً می تواند تا حد زیادی از لکنت زبان بچه ها جلوگیری کند و یا حداقل میزان آن را کاهش دهد.
● ملا نقطی نباشید!
یادتان باشد که شما باید برای فرزندانتان نقش پدر و مادر را ایفا کنید نه معلم! بنابراین وقتی کودکتان کلمه ای را اشتباه تلفظ می کند نباید او را به صورت مستقیم تصحیح کنید؛ چرا که با این کار اعتماد به نفس او را نشانه می گیرید. در واقع هر چه این کار را بیشتر تکرار کنید او را گوشه گیرتر می کنید، چون باعث می شوید که از ترس اشتباه کردن از صحبت کردن فرار کند.
پس راهکار چیست؟ یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که کلمه یا کلماتی که فرزندتان آن ها را اشتباه تلفظ می کند در جمله های مختلف به کار ببرید تا به مرور زمان متوجه تلفظ صحیح آن کلمه شود و آن را یاد بگیرد. همچنین می توانید با طراحی هوشمندانه، یک بازی را طراحی کنید که با کلمات سر و کار دارد. در این بازی شما می توانید به شکل غیر مستقیم نکاتی را یادآوری کنید که فرزندتان متوجه تلفظ صحیح کلمات شود. از طرفی شما در این بازی در حال افزایش دایره لغات کودکتان هستید، شما با این ترفند در کنار بازی و هیجان، مهارت های کودکتان را ارتقا می دهید و خب چه چیز از این بهتر! در واقع این بازی از جمله بازی های محبوب در دوره های فن بیان کودکان است که مورد استقبال کودکان قرار می گیرد. 🌟
● استفاده از تلویزیون را محدود کنید
همیشه تماشای تلویزیون برای کودکان دلنشین است و به جرئت می توان گفت که آن ها هیچ وقت از دیدن کارتون و برنامه های مورد علاقه خودشان خسته نمی شوند، اما این شما هستید که باید ساعت تماشای آن را مدیریت کنید. هر چه ساعات تماشای تلویزیون کاهش پیدا کند، کودکان خلاق تر می شوند، زیرا در نبود تلویزیون بچه ها یاد می گیرند که خودشان را سرگرم کنند و هر چه قوه تخیل و خلاقیتشان افزایش پیدا کند، مهارت های زبانیشان هم بیشتر تقویت می شود.
برای محدود کردن زمان استفاده از تلویزیون می توانید از طریق راه های مختلف این کار را انجام دهید:
- برای انجام این کار لازم است تلویزیون را در هنگام شام و ناهار خاموش نگهش دارید.
- برای جلوگیری از حواس پرتی، نیم ساعت قبل از خواب حتماً تلویزیون را خاموش نگه دارید.
- به کودکتان در انتخاب کارتون کمک کنید و نسبت به دیدن فیلم هایی که مناسب سن آنها نیست جدی برخورد کنید. مثلاً فیلم های اکشن و خشونت آمیز و… می توانند تأثیرات مخربی روی کودک بگذارند.
- مصرف تنقلات در زمان تماشای تلویزیون باید محدود شود زیرا مصرف بیش از حد تنقلات ناسالم عواقب بسیار بدی برای سلامتی کودکتان دارد.💫
● با زیاد خواندن دایره واژگان کودکانتان را افزایش دهید
اگر دلتان می خواهد فن بیان کودکتان زبان زد خاص و عام باشد، باید برای او مطالب زیادی بخوانید! به خاطر داشته باشید که منظورمان تنها خواندن کتاب نیست. فرض کنید که شما قرار است که با فرزندتان کیک درست کنید، پس حتماً دستور پخت کیک را بلند بلند بخوانید تا کودکتان با واژه های بیشتری آشنا شود. البته قرار نیست تنها روخوانی کنید، بلکه باید سعی کنید در حین خواندن هر مطلبی از کلمات هم معنی و هم خانواده آن هم استفاده کنید تا دایره واژگان کودکتان گسترده تر شود. لازم به ذکر است که هر چه دایره لغات فرزندتان بیشتر باشد مهارت سخنوری هم پیشرفت بیشتری می کند؛ چرا که در این حالت جرئت و جسارت بیشتری برای صحبت کردن دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره دستاوردهای کلاس فن بیان کودکان، حتماً این مقاله را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
بهترین خدمات پرورش فن بیان کودکم را از کجا دریافت کنم؟
از آنجایی که فن بیان مهارتی تک بعدی نیست و کودک با داشتن این مهارت می تواند مثلاً زبان انگلیسی را هم راحت تر یاد بگیرد، پس وقت صرف کردن برای آن از اوجب واجبات است!😉
ما هم در باشگاه اومند با علم بر این موضوع شرایطی را فراهم کرده ایم که فرزندان شما بتوانند در کلاس های آنلاین فن بیان کودک ما که به صورت کاربر محور و شخصی سازی شده برگزار می شوند شرکت کنند و این مهارت را در قالب بازی و سرگرمی از بر شوند!
ضمناً در این دوره ها کودک شما به صورت مستقیم و آنلاین با استاد خود در ارتباط است و روند پیشروی آن به طور مرتب مورد بررسی قرار می گیرد تا استاد بتواند فن بیان را نه بر اساس توانایی های عمومی بلکه بر اساس ویژگی های فردی هر کاربر به او آموزش دهد!
پس اگر شما هم دوست دارید که کودکتان از جادوی فن بیان برخوردار باشد، همین الان گوشی تلفن را بردارید و با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید و یا فرم مشخصات را از طریق این قسمت تکمیل نمایید تا ما با شما تماس بگیریم و هر راهنمایی که نیاز دارید را به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهیم.
اومند بنفش ترین مسیر تقویت فن بیان کودکان را به شما نشان می دهد.💜