چرا به برنامه ریزی خود عمل نمی کنیم؟ کنکوری ها بخوانند
یکی از معضلاتی که در بین کنکوری ها در کلاس های مشاوره و برنامه ریزی کنکور تجربی، ریاضی و انسانی دیده می شود، این است که بسیاری از اوقات دانش آموزان عزم راسخی برای رسیدن به آرزوها و اهداف خود ندارند و علی رغم این که هر جلسه به خودشان قول می دهند که از همین امروز، چند ساعت و چطور درس بخوانند، اما قول هایشان را فراموش می کنند و به آن ها عمل نمی کنند.
خب این ماجرا به دلایل مختلفی مثل برنامه ریزی بیش از حد توان دانش آموز، برداشتن چند کار یا به اصطلاح چند هندوانه به طور همزمان، وسوسه های موجود در محیط اطراف مانند وقت صرف کردن با موبایل و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و … رخ می دهد.
اما خوشبختانه این ماجرا لاینحل نیست و به شرط کمک گرفتن اصولی از متخصصین مشاوره کنکور انسانی، ریاضی و تجربی و تقویت انگیزه، تهیه چک لیست، کنار گذاشتن کمال گرایی و … می توان از این چالش سربلند بیرون آمد!🤩
۷ دلیل عمل نکردن به برنامه ریزی ها
پیش از آن که به سراغ راهکارهایی برای عمل کردن به برنامه ریزی ها به خصوص در دوران حساسی مثل کنکور برویم، لازم است که ابتدا با دلایلی که باعث اهمال کاری ما در اجرای برنامه هایمان می شود، آشنا شویم.
۱- یکی از مهم ترین دلایل اهمال کاری این است که همزمان می خواهید چند هندوانه را با هم بردارید و مثلاً چند مبحث سخت درسی را با هم مطالعه کنید. خب طبیعتاً دور از ذهن نیست که از یک جایی به بعد زیر میز بزنید و بی خیال همه چیز شوید. پس برای این که با احساس سردرگمی مواجه نشوید، کارهایتان را به قدم های کوچک تر تقسیم کنید.
۲- مورد بعدی این است که برنامه ای که در ذهنتان است را روی کاغذ نمی آورید و به همین دلیل عهد و پیمانی که با خودتان بسته اید را فراموش می کنید و هی امروز و فردا می کنید! بنابراین باید برنامه درسی و کاری خود را یادداشت کنید تا به نوعی به انجام آن متعهدتر شوید.
۳- در دام وسوسه هایی مثل تماشای تلویزیون، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و … می افتید و از آنجایی که عنان خودتان را در چنین شرایطی از دست می دهید، نمی توانید به برنامه هایتان پایبند بمانید. پس باید فرمان زندگی خود را به دست بگیرید تا این وسوسه ها مانع رسیدن شما به اهدافتان نشوند.
۴- مغز ما استاد دلیل تراشی و بهانه آوردن است و وقتی شما می خواهید به هر دلیلی از زیر کاری شانه خالی کنید، خیلی منطقی دلیل می آورد که حالا یک بار که هزار بار نمیشه، اشکال نداره حالا بذار واسه فردا و دلایل این چنینی! پس نباید اجازه دهید که به این بهانه تراشی و دلیل آوردن ها عادت کنید، چون در غیر این صورت نمی توانید از پس برنامه هایتان بربیایید.
۵- گاهی هم مسئله عمل نکردن به برنامه ریزی ها به عدم علاقه شما به انجام آن کار برمی گردد. مثلاً چون شما درس فیزیک را دوست ندارید، پس هر جور که شده می خواهید از خواندن آن فرار کنید. اما باید بدانید که اگر قرار باشد ما از هر کاری که خوشمان نمی آید فرار کنیم، سنگ روی سنگ بند نمی شود، پس به جای آن باید مفهوم تعهد را یاد بگیریم!
۶- اگر هدفی که برای آن برنامه ریزی کردید، آن قدر بزرگ و مهم نباشد که شما را به حرکت وادارد، قطعاً آن را بعد از مدتی رها می کنید. پس هدفی انتخاب کنید که شما را به وجد می آورد. مثلاً هدف کسب رتبه زیر ۱۰۰ و قبولی در فلان دانشگاه و رشته مطرح کشور، به شرطی که واقعاً آن را بخواهید، می تواند باعث تلاش بیشتر شما شود.
۷- بعضی اوقات هم ناامیدی ها باعث رها کردن برنامه ریزی ها می شوند. یعنی مثلاً شما علی رغم تلاش زیاد، آزمون آزمایشیتان را خراب کردید و به همین دلیل ناامید شده اید و خودتان را سرزنش می کنید. در صورتی که بهترین کار این است که این ماجرای به ظاهر شکست را به شکل یک درس نگاه کنید و سعی کنید اشکالاتتان را کشف کنید تا باز هم گرفتار این مسئله نشوید.
چگونه از پس عملی کردن برنامه هایمان در دوران کنکور بربیاییم و آن ها را رها نکنیم؟
حالا که موانع عمل کردن به برنامه ریزی ها را شناختیم، نوبت آن است که راهکارهایی را در اختیار شما قرار دهیم تا به کمک آن ها و گروه های مشاوره کنکور ریاضی، تجربی و انسانی بتوانید برنامه هایتان را به طور مرتب و سازمان دهی شده پیاده سازی کنید.
● در برابر نوشتن برنامه گارد نداشته باشید!
این که در ذهنتان اهداف بزرگی داشته باشید و هر روز بدون نوشتن برنامهای مدون، با خودتان قرار بگذارید که مثلاً ۲ ساعت زیست شناسی، ۲ ساعت ریاضی و … بخوانید، مغزتان را مجاب نمی کند که به برنامه عمل کند و اتفاقاً مدام به دنبال راهی برای فرار از زیر بار درس خواندن می گردد. پس شما نه تنها باید برنامهای مختص شرایط خودتان تنظیم کنید و بنویسید، بلکه باید برنامه را در هر جایی مثل درب یخچال و درب کمد و … که جلوی چشمتان است بچسبانید و قرار دهید تا مبادا آن را از خاطر ببرید!
● اهمال کاری کنار بگذارید
اهمال کاری باعث می شود که مثلاً شما خواندن فلان مبحث درسی که در برنامهتان است را به بعد واگذار کنید و به جای آن به کار دیگری مشغول شوید. بنابراین باید سعی کنید با کمک تکنیک هایی مثل افزایش اعتماد به نفس، اولویت بندی کارها، در نظر گرفتن پاداش برای انجام به موقع مسئولیت ها و …، خودتان را از شر اهمال کاری خلاص کنید تا بتوانید به خوبی از پس برنامه هایتان بربیایید.😉
● به قدرت ارادهتان ایمان داشته باشید
به عنوان مثال فرض کنید که قرار است که مبحث مهمی از درس ریاضی را جمع بندی کنید و همزمان دوستتان هم از شما می خواهد به سینما برای دیدن فیلم مورد علاقهتان بروید. خب درست در این جا است که شما باید به قدری قوی باشید و به ارادهتان ایمان داشته باشید که بتوانید در برابر این وسوسه، اجرای برنامهتان را انتخاب کنید تا در آینده بتوانید طعم لذیذ موفقیت و انتخاب صحیح خود را بچشید! البته این به این معنی نیست که باید در دوران کنکور دور هر تفریحی را خط بکشید و به هر چیزی غیر از درس نه بگویید، بلکه به این معنی است که باید زمان شناس باشید و حتی تفریحتان را هم بر طبق برنامهتان پیش ببرید، نه این که به خاطر تفریح از درستان بزنید!
[elementor-template id=”36625″]
● از چک لیست استفاده کنید
برنامه درسی خود را طوری تنظیم کنید که وقتی هر یک از کارهایتان را به درستی انجام دادید، بتوانید در کنار آن تیک بزنید، تا هم مغزتان برای انجام کارها بر طبق برنامه ریزی به وجد بیاید و هم خودتان حس خوبی پیدا کنید و به خودتان افتخار کنید!
● کمال گرایی را کنار بگذارید
شاید هیچ سدی به اندازه کمال گرایی مانع انجام کارهای شما بر طبق برنامه ریزی هایتان نشود! می دانید چرا؟ چون وقتی ذهن درگیر ایدهآل گرایی می شود و مثلاً کاری به درستی انجام نمی شود یا به تعویق می افتد، شما مدام خودتان را سرزنش نمی کنید که چرا نتوانستید به این قسمت از برنامهتان برسید و در نتیجه از سایر بخش های برنامه درسیتان نیز عقب می مانید! پس یادتان باشد که اولاً شما قرار نیست که با کسی مسابقه دهید و فقط باید هر روز به نسبت به دیروز خودتان پیشرفت کنید و ثانیاً باید بدانید که شما حتی اگر یکی از برنامه هایتان هم به درستی انجام دهید، باز هم نسبت به قبل جلو افتاده اید و قطعاً اتفاقات بهتری به نسبت این که خودتان را با کمال گرایی آزار دهید و کل برنامه را نابود کنید، در انتظارتان است!✨
● اولویت بندی کارهایتان را فراموش نکنید!
اگر شما بتوانید برنامه ریزی درسیتان را به کمک فردی متخصص در حوزه مشاوره کنکور تجربی، ریاضی و انسانی بر طبق ماتریس آیزنهاور انجام دهید، می توانید به بهترین شکل ممکن از مطالعهتان نتیجه بگیرید؛ چرا که بر طبق این ماتریس که می توان آن را به درس ها نیز تعمیم داد، کارها به ۴ دسته زیرتقسیم می شوند:👇
- کارهای مهم و فوری که باید به سرعت انجام شوند.
- کارهای مهم و غیر فوری که در عین اهمیت، می توان آن ها را با طمانینه بیشتری انجام داد.
- کارهای بی اهمیت و فوری که چندان مهم نیستند، اما باید در زمان مشخصی انجام شوند.
- کارهای بی اهمیت و غیر فوری که انجام ندادنشان هم اهمیت خاصی ندارد.
در واقع اگر برنامه ریزی درسی شما هم بر طبق این ماتریس انجام شود، دیگر دچار سردرگمی نمی شوید و می توانید همه چیز را سر جای خودش انجام دهید و در نتیجه از انجام آن ها هم فرار نمی کنید.
● از تایم لاگ استفاده کنید
این تکنیک، خیلی به درد کنکوری ها می خورد، زیرا سبب نظم دهی به برنامه های آن ها می شود. در واقع شما کنکوری ها باید در تایم لاگ که معمولاً در بولت ژورنال ها پیاده سازی می شود، ساعت مطالعه خودتان را ثبت کنید و مثلاً میزان ساعت مطالعه هر درس را با مربع های رنگی رنگی مشخص کنید تا بدانید که دقیقاً زمان خود را چگونه سپری کردید و زمان های تلف شدهتان را پیدا کنید تا آن ها را به حداقل برسانید.
جمع بندی از آنچه درباره دلایل عمل نکردن به برنامه ریزی ها به خصوص در دوران کنکور گفته شد
اگر واقعاً از دست اهمال کاری های خود خسته شده اید و می خواهید به جز به کارگیری تکنیک های ذکر شده، از مشاورینی کمک بگیرید که بتوانند مسیر را برای شما هموارتر و شیرین تر کنند تا به دلایلی مثل بی انگیزی از برنامه های درسی خود دست نکشید، کلاس های کاربر محور مشاوره و برنامه ریزی آنلاین کنکور انسانی، تجربی و ریاضی باشگاه اومند، همان چیزی است که به آن نیاز دارید! لازم به ذکر است که در این کلاس ها خبری از پکیج های آفلاین مشاوره نیست و شما هر جلسه به صورت مستقیم و آنلاین با استاد خود در ارتباط هستید و از پشتیبانی همه جانبه کارشناسان ما نیز بهره مند شوید تا با آرامشی وصف نشدنی به سمت موفقیت پیش بروید!
پس بیش از این معطل نکنید و همین حالا از طریق تماس با شماره تلفن باشگاه یا پر کردن فرم مشخصات از طریق این قسمت با ما در ارتباط باشید.
با اومند آیندهات را بنفش طور متحول کن!💜