فواید خلاصه نویسی برای کنکور چیست؟
بسیار دیده می شود که دانش آموزان از حجم بالای درس ها می نالند و همیشه نگران این هستند که به دلیل کمبود وقت نتوانند به خوبی از پس درس ها بربیایند. پس چاره کار چیست؟
درست در این نقطه نقش متخصصین مشاوره کنکور انسانی، تجربی و ریاضی پر رنگ می شود؛ چرا که مشاورین کاربلد زیر و بم روش های انجام خلاصه نویسی که کلید حل مشکل دانش آموزان به خصوص در دوران کنکور است را بلد هستند و می دانند که اگر دانش آموزان خلاصه نویسی را جدی بگیرند، چه انقلابی در یادگیری آن ها رخ می دهد!🤩
در حقیقت تجربه ثابت کرده که کسانی که به توصیه متخصصان حوزه مشاوره و برنامه ریزی کنکور تجربی، ریاضی و انسانی گوش می دهند و خلاصه نویسی را جدی می گیرند، نتایج بهتری هم در کنکور به دست می آورند؛ چرا که خلاصه نویسی باعث می شود که مرور مطالب درسی ساده تر شود و در نتیجه داوطلبان درک بهتری از مطالب داشته باشند و فراموشی نکات به حداقل برسد!
۴ مزیت بنفش و کاربردی خلاصه نویسی
همه ما به خوبی می دانیم که خلاصه نویسی یکی از تکنیک های مشترک مابین رتبه های برتر کنکور است که به آن ها کمک کرده تا چالشی مثل کنکور را با موفقیت پشت سر بگذارند، پس چرا شما از این تکنیک مفید استفاده نکنید و با افزایش بازدهی مطالعاتی خود، موفقیت را در آغوش نگیرید؟! از این رو ما در این بخش، شما را با مزایای خلاصه نویسی که باعث می شود درک و یادگیری شما از مباحث درسی از این رو به آن رو شود، آشنا خواهیم کرد.
● از یادگیری خود مطمئن خواهید شد
وقتی شما دست به قلم می شوید و به خلاصه نویسی دروستان می پردازید، در واقع سعی می کنید که دقت خود را برای خواندن و درک مطالب چند برابر کنید. خب طبیعتاً در چنین حالتی، اصلاً دور از انتظار نیست که یادگیری شما چند برابر کسی باشد که به دلایلی مثل کمبود وقت از خیر خلاصه نویسی می گذرد!
● مطالب خواناتر و قابل درک می شوند
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که درک مفهوم و نوشتار یک مطلب برایتان سخت بوده باشد و ندانید که چگونه باید آن را در ذهن خود ثبت کنید. بنابراین خلاصه نویسی می تواند تا حد زیادی مشکل شما را حل کند. چرا؟ زیرا وقتی شما مطلبی را خلاصه نویسی می کنید، در واقع آن را به زبانی که درک آن برای خودتان راحت تر است برمی گردانید و به همین دلیل درک آن متن کوتاه که با زبانی ساده و روان نوشته شده برای شما ساده تر می شود و شما در مدت زمان کمی می توانید معنا و مفهوم کلی یک متن را درک کنید.
● کلمات و نکات کلیدی را ملکه ذهن شما می کند
همان طور که می دانید شما باید در زمان خلاصه نویسی بر روی جملات اصلی و کلمات کلیدی یک متن تاکید کنید و نباید مثل رونویسی، هر چیزی که می خوانید را عیناً روی کاغذ بیاورید. بنابراین اگر خلاصه نویسی به شکل اصولی انجام شود و شما تنها کلمات و عبارات مهم را در دفترچه های خلاصه نویسیتان بنویسید، در هر بار مرور این کلمات کلیدی در حافظه بلند مدت شما جا خوش می کنند و دیگر بیرون نمی روند!😄
● فرآیند مروری شما ساده تر خواهد شد
خلاصه نویسی در دوران مرور هم کمک حال شما خواهد بود تا دوباره مجبور نباشید که از ب بسم الله یک مطلب را بخوانید، بلکه در مدت زمان کوتاهی، هر آنچه که خوانده اید را مرور کنید و به خاطر بسپارید. در واقع وقتی شما خلاصه نویسی انجام می دهید، دفترچه ای از مهم ترین نکات برای خود خواهید داشت که علاوه بر مرورهای روزانه، هفتگی و ماهانه، در دوران جمع بندی و روزهای پایانی باقی مانده تا دوره اول و دوره دوم کنکور هم به کارتان می آید!
رایج ترین اشتباهات در زمان خلاصه نویسی متون درسی
حالا که با فواید خلاصه نویسی آشنا شدید، بد نیست که به اشتباهات رایجی که در هنگام خلاصه نویسی انجام می شود هم اشاره کنیم تا شما بتوانید بهترین بهره وری را از خلاصه نویسی هایتان داشته باشید.
● رها کردن خلاصه نویسی در ماه های نزدیک به کنکور
برخی از دانش آموزانی که حتی در دوران مطالعه اولیه خود، خلاصه نویسی را جدی گرفته اند، در ماه های نزدیک به کنکور از ترس این که مبادا وقت کم بیاورند، خلاصه نویسی را رها می کنند، غافل از این که خلاصه نویسی در دوران جمع بندی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ چرا که سرعت بیشتری به مرور شما می بخشد و در عوض شما می توانید بیشتر تست بزنید!
● کپی برداری از متن کتاب یا جزوه
یادتان باشد که شما دستگاه کپی نیستید که هر آنچه در کتاب یا جزوه وجود دارد را عیناً در دفترچه خلاصه نویسیتان یادداشت کنید، چون آن وقت اسم این کار خلاصه نویسی نیست و شما تنها زمانتان را به هدر می دهید. پس سعی کنید تنها نکات مهم را با زبانی خودمانی و جملاتی کوتاه یادداشت کنید تا واقعاً به کارتان بیاید!
● زیاده روی در حاشیه نویسی کتاب
درست است که یکی از روش های خلاصه نویسی، نوشتن عبارات مهم در گوشه کتاب یا هایلایت کردن و خط کشیدن زیر نکات کلیدی آن ها است، اما اگر در این کار زیاده روی کنید و کتاب را بیش از اندازه شلوغ کنید، نه تنها این خلاصه نویسی مفید نیست، بلکه باعث عدم تمرکز شما می شود و اجازه نمی دهد که مطالب را به خوبی مرور کنید و در ذهنتان حک کنید!
● نوشتن مطالب به صورت پراکنده
یکی دیگر از اشتباهاتی که دانش آموزان مرتکب می شوند این است که خلاصه های مربوط به یک درس و مبحث را به صورت پراکنده و نامرتب در برگه های مختلف می نویسند. بدی این کار این است که هم ممکن است برگه ها گم شوند و مطلب ناقص شود و هم این که ذهن در هنگام مطالعه دچار سردرگمی می شود و در نتیجه کیفیت مطالعه به شدت افت می کند! بنابراین بهترین کار این است که شما دفترچه ای برای خلاصه نویسی داشته باشید و همه چیز را به شکل کاملاً مرتب در آن بنویسید. به علاوه استفاده از نقشه ذهنی (Mind Map) هم که نوعی نمودار درختی است به شما کمک می کند که مطالب را با کلمات کلیدی آن ها و با استفاده از رنگ های مختلف خلاصه کنید تا دیگر ذهنتان دچار شلوغی و پراکندگی نشود.
● خلاصه نویسی همزمان با مطالعه خط به خط کتاب
کاملاً درست که است شما باید در هنگام مطالعه دست به قلم باشید و مو را از ماست بیرون بکشید و یادداشت کنید، اما نباید این طور باشد که هر جمله ای که می خوانید را بلافاصله خلاصه کنید؛ چرا که با این روش، هم وقتتان را تلف می کنید و هم تمرکز ذهنتان را از بین می برید. بهترین کار در خلاصه نویسی این است که بعد از خواندن هر عنوان و توضیحی که برای آن نوشته شده، چکیده ای از آن را با حفظ مفهوم اصلی یادداشت نمایید.
برای این که بدانید چگونه از شر فراموشی درس ها خلاص شوید، توصیه می کنیم که این مطلب را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
جمع بندی از آنچه درباره فواید خلاصه نویسی برای کنکور گفته شد
اگر خلاصه نویسی به شیوه درست آن انجام شود، حتی می تواند انگیزه شما را برای مطالعه دروستان را چند برابر کند! پس سوال این جا است که چطور فن خلاصه نویسی را یاد بگیریم؟ پاسخ این سوال در مشت تیم مشاوره و برنامه ریزی آنلاین کنکور ریاضی، تجربی و انسانی باشگاه اومند است؛ چرا که کلاس های مشاوره کنکور تجربی، ریاضی و انسانی این باشگاه به شیوه کاربر محور برگزار می شود. در واقع همه کاربران از بدو ورود به این مجموعه دارای پرونده ای شخصی سازی شده هستند تا اساتید مشاوره بتوانند آموزش تکنیک های مطالعاتی همچون خلاصه نویسی و برنامه ریزی درسی را بر اساس نقاط ضعف و قوت و اهداف هر کاربر پیش ببرند.
پس اگر شما هم می خواهید یکی از شاگردان خوش شانس اومند باشید، یا همین حالا با شماره تلفن باشگاه در انتهای صفحه تماس بگیرید یا فرم مشخصات را از طریق این قسمت تکمیل کنید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.
با اومند موفقیت طعم دیگری دارد!💜
دیدگاهتان را بنویسید