تفاوت مطالعه در سال کنکور با دوران مدرسه چیست؟

چه درتلاش برای برنامه ریزی کنکور تجربی هستید و چه در تلاش برای برنامه ریزی کنکور انسانی، باید بدونید که برنامه ریزی برای کنکور با دوران مدرسه کاملا باهم فرق دارند.

فهرست مطالب

چه درتلاش برای برنامه ریزی کنکور تجربی هستید و چه در تلاش برای برنامه ریزی کنکور انسانی، باید بدونید که برنامه ریزی برای کنکور با دوران مدرسه کاملا باهم فرق دارند. از نحوه مطالعه تا ساعت مطالعه تا تعداد کتاب‌هایی که باید مطالعه کنید باهم می‌توانند فرق داشته باشند. البته این عدم تشابهات را باید به دقت بررسی کرد تا متوجه شد تفاوت این دو در چه چیزهایی است. برای همین در این مقاله به تفاوت‌های مطالعه برای کنکور و تفاوت‌های مطالعه برای مدرسه می‌پردازیم.

تفاوت‌های مطالعه در سال کنکور با دوران مدرسه

همانطور که می‌دانید این تفاوت‌ها در چندین بخش است که باید به آن‌ها توجه زیادی کرد:

مطالعه دقیق و جزئی در کنکور برعکس مطالعه کلی در دوران مدرسه

در هنگام برنامه ریزی کنکور انسانی و یا تجربی، باید بدانید که نحوه مطالعه برای دروس حفظی باید بسیار دقیق و جزئی‌تر از دورانی که برای مدرسه مطالعه می‌کنید انجام شود. برای هر خط ممکن تست‌هایی طراحی شود که تمام دانش شمارا زیر سوال ببرد پس مهم است که هنگام مطالعه برای کنکور و مدرسه باید به نحوه خواندن دروس هم دقت کنید.

 بخاطر آنکه سوالاتی که در مدرسه طراحی می‌شود تشریحی است باید بدانید که خواندن در دوران مدرسه نیازمند مطالعه کلی و جامع دروس است تا درک مطلب کلی صورت بگیرد. در دوران کنکور علاوه بر مطالعه جزئیات باید ارتباط بین جزئیات هر کتاب با کتاب‌های دیگر نیز مشخص شود. البته که مطالعه این تعداد کتاب در دوران کنکور بسیار زیاد است پس مهم است که مطالب مشابه را به هم ارتباط دهید.

منابع استفاده شده برای کنکور و مدرسه

مسلم است که در دوران کنکور باید تعداد زیادی کتاب درسی را مطالعه کنید اما علاوه بر کتب درسی تعداد زیادی کتاب کمک درسی است که در کنار تمام کتاب‌های درسی باید برایشان وقت بگذارید. ممکن است برای دروس عمومی نیازی به کتاب کمک درسی نباشد اما مسلما برای دروس تخصصی ممکن است برای هردرس حداقل ۲ منبع کمک درسی نیاز باشد.

یادگیری از کل به جزء در دوران مدرسه و از جزء به کل در دوران کنکور

بسیار مهم است که هنگام برنامه ریزی کنکور تجربی و یا ریاضی از مطالعه جزء به کل استفاده کنید. هنگام مطالعه جزئیات کتاب باید با طراحی یک نقشه از ارتباط بین مطالب آگاه شوید. هنگام مطالعه در دوران مدرسه مهم است که اول درک کلی از کتاب و مطالب آن داشته باشید و سپس به جزئیات بپردازید. مسلما با توجه به سوالات تشریحی امتحانات مهم است که اول نسبت به مطالب درک کلی داشته باشید تا بتوانید به این سبک سوالات پاسخ دهید.

تفاوت مطالعه کنکور با مدرسه

ساعات مطالعه

هنگام مطالعه برای کتب درسی باید بدانید که حداقل ۲ و حداکثر ۴ ساعت می‌تواند برایتان مفید باشد اما برای کنکور مطالعه باید حداقل ۴ و حداکثر ۸ ساعت باشد. هرچه ساعات بیشتر باشد راندمان درسی‌تان پایین تر از حد معمول شود. پس مهم است که بین مطالعه به خودتان استراحت کافی بدهید و یا از روش مطالعه پومودورو استفاده کنید تا خسته نشوید.

چارچوب سوالات

اگر دقت کرده باشید وقتی که به دنبال مطالعه برای سوالات کنکور می‌روید کمی گیج می‌شوید. می‌دانید چرا؟ چون که سوالات کنکور هیچ ساختار مشخصی ندارند و بیشتر ترکیبی از چندین مطلب و چندین کتاب است. در هنگام مطالعه برای کنکور باید بدانید که بین هر مطلب باید ارتباطی ایجاد کنید تا بتوانید به سوالات پاسخ دهید.

تفاوت مطالعه کنکور با مدرسه

نکاتی مفید هنگام مرور مطالب

از این نکات می‌توانید برای مرور بهتر مطالب استفاده کنید:

یک برنامه مرور واقع بینانه تهیه کنید. مقدار کاری را که باید انجام دهید و زمان لازم برای انجام آن را مشخص، سپس آن را به قطعات قابل مدیریت تقسیم کنید. سعی کنید هر روز چند ساعت بازبینی انجام دهید و موضوعات خود را با هم مخلوط کنید تا خسته نشوید.

یادداشت های خود را سفارشی و شخصی سازی‌تر کنید. کدگذاری رنگی، یادداشت‌های روی صفحات، نمودارها یا هر چیزی که به شما در یادگیری موضوع کمک می‌کند را آزمایش کنید.

مطمئن شوید که همه چیز را می فهمید. اگر به چیزی برخورد کردید که نمی فهمید، سعی کنید منبع جدیدی از اطلاعات پیدا کنید که به شما در درک آن کمک کند. فقط حفظ کردن آن به شما در امتحان کمکی نمی کند. در صورت نیاز از کمک گرفتن از معلم یا دوست خود نترسید.

به برگه های امتحانات گذشته نگاه کنید. به این معنی است که می توانید با طرح و نوع سؤالاتی که از شما پرسیده می شود آشنا شوید. برای بهبود تکنیک امتحان خود، تکمیل اوراق امتحانی را در محدودیت زمانی تعیین شده تمرین کنید.

به طور منظم استراحت های کوتاه داشته باشید. ساعت ها و ساعت ها مطالعه فقط شما را خسته می کند و تمرکز شما را از بین می برد که ممکن است شما را بیشتر مضطرب کند. استراحت هر ۴۵ تا ۶۰ دقیقه تقریباً درست است.

به خودتان پاداش دهید. به عنوان مثال، می توانید پس از انجام نکات برنامه ریزی کنکور، یک حمام طولانی بگیرید یا یک فیلم خوب تماشا کنید.

وقتی مرور نمی‌کنید یه کار فیزیکی انجام دهید، از اوقات فراغت خود استفاده کنید تا از کتاب های خود دور شوید و کاری فعال انجام دهید. ورزش برای دور کردن ذهن از استرس و مثبت نگه داشتن شما خوب است و به خواب بهتر کمک می کند.

کمک بخواهید. اگر احساس استرس می کنید، مهم است که با فردی که به آن اعتماد دارید صحبت کنید، مانند یکی از اعضای خانواده، معلم یا یک دوست. بسیاری از افراد امتحانات و کنکور را دشوار می دانند، بنابراین از درخواست حمایت خجالت نکشید.

موارد دیگری هم هستند که اگر خودتان به ذهنتان می‌رسد آن‌را در بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

تفاوت مطالعه کنکور با مدرسه

صحبت نهایی

تمام چیزهایی که مرور کردیم درکنار تلاش و انرژی که می‌گذارید معنی پیدا می‌کنند. بهترین برنامه دنیارا هم داشته باشید تا تلاش نکنید و زحمت نکشید به هیچ عنوان به دردتان نمی‌خورد. به هیچ عنوان از یک سبک برنامه برای کنکور و مدرسه استفاده نکنید و با مشاوره کنکور ریاضی یا رشته دبیرستانتان مشورت کنید.

با اومند اوج بنفش بودن را تجربه کنید 💜

با اومند چقدر آشنایی دارید؟ چقدر باکلاس‌ها و مشاوره باشگاه اومند آشنایی دارید؟ می‌دانید که کلاس‌های ما کاربر محور و باکیفیت است؟ می‌دانید که از بهترین مشاوران و اساتید سراسر کشور در باشگاه اومند استفاده کرده‌ایم؟ می‌دانید همین الان که کلی سوال ممکنه بابت باشگاه به وجود آمده باشه را بهترین پشتیبان‌های ما پاسخ می‌دهند؟

فقط کافیست با شماره پایین صفحه تماس بگیرید تا به تمام نگرانی‌ها و دغدغه‌هایتان رسیدگی شود.

دوره های مرتبط

نظرات کاربران

comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *