۵ اشتباه که اعتماد به نفس فرزندتان را نابود می کند!
گاهی اوقات در دوره های فن بیان کودک والدین روش هایی را برای افزایش اعتماد به نفس فرزندانشان انتخاب میکنند که اشتباه است. از جمله دلایلی که باعث می شود والدین جذب این دوره ها شوند، همین عدم اعتماد به نفس در کودکشان است که همانند زنگ هشداری به صدا در می آید. قطعاً خواسته هر پدر و مادری این است که فرزندشان احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد و این احساس بسیار قابل قبول و منطقی است.
مطالعات نشان داده است کودکانی که اعتماد به نفس خوبی دارند سود کلانی را در هر حیطه ای به جیب می زنند. در این کودکان از اضطراب کنترل نشده خبری نیست و بهتر از همیشه می توانند عملکرد خودشان را بهبود ببخشند، همچنین این دسته از کودکان انعطاف پذیری بیشتری و روابط سالم تری را تجربه می کنند.
با این حساب این حق هر پدر و مادری است که بخواهند کودکشان را این حالت ها ببینند. به همین دلیل والدین دست به کارهایی می زنند تا اعتماد بنفس فرزندشان را ارتقا دهند، اما در مواقعی از روی نا اگاهی برخی از این استراتژیها میتوانند نتیجه عکس داشته باشند و یک چرخه معیوبی را ایجاد کنند. در نتیجه، والدین ممکن است در تلاش برای افزایش عزت نفس فرزندان خود، اضافه کاری یا کم کاری کنند.
ما در دنیایی زندگی می کنیم که به طور فزاینده ای استرس زا است، به همین دلیل است که هیچ چیز مهم تر از این نبوده که تاب آوری عاطفی و ذهنی را در فرزندانمان پرورش دهیم. در این صورت نه تنها بچهها از لحاظ ذهنی آمادگی بیشتری برای مقابله با مشکلات آینده دارند، بلکه مطالعات نشان داده است که احتمالاً آنها در مدرسه و شغلهای آیندهشان نیز موفق تر عمل کنند.
در ادامه به اشتباهات پرتکرار والدین در زمینه تقویت اعتماد به نفس اشاره می کنیم.
۱. نقش مسئولیت پذیری در اعتماد به نفس🌟
در حالی که ممکن است فکر کنید کارهای روزمره باعث سنگینی وظایف فرزندانتان می شود و بر سطح استرس آنها می افزاید، در این زمان لازم است از این طرز فکر فاصله بگیرید و با قرار دادن وظایفی در خانه به آنها کمک کنید تا فرزندانتان به عنوان یکی از اعضای خانواده یا یک شهروند مسئولیت پذیرتر شوند. دادن وظایفی متناسب با سن فرزندتان به آنها کمک می کند تا احساس موفقیت کنند. بنابراین با دادن مسئولیت های کوچک می توانید آغارگر این راه باشید، برای مثال به فرزندتان بگویید که در شستن لباس ها کمک کند یا زباله ها را بیرون بگذارد و… . این مسئولیت ها درهای جدیدی از موفقیت را به روی کودک باز میکند و فرصتی برای بچه ها ایجاد می کند تا خودشان را توانا و شایسته ببینند.
۲. جلوگیری از اشتباه کودک و پیامدهای آن 🌟
برای شما در جایگاه یک والد، سخت است که به تماشای شکست، طرد شدن یا به هم ریختن فرزندتان در مورد چیزی بنشینید. وقتی این اتفاق میافتد، بسیاری از والدین برای نجات بچهها قبل از زمین خوردنشان عجله میکنند و خودشان را پیش قدم می کنند تا به کمک آنها بروند تا از وقوع اشتباه انها جلوگیری کنند. اما ممانعت از انجام اشتباه، فرصت یادگیری، کسب تجربه و… را از آنها سلب می کند. در حقیقت اشتباهات می توانند بزرگترین معلم زندگی ما باشند، از همین رو اینکه بخواهید فرزندتان را بخاطر اشتباهاتش سرزنش کنید یا با محدود کردن کودکتان بخواهید از اشتباهاتش جلوگیری کنید اصلاً منطقی نیست. برای مثال فرض کنید فرزند شما چند سوال ریاضی خود را به اشتباه حل می کند، اما هر کدام از این اشتباهات ریز فرصتی برای آنهاست تا قدرت ذهنی مورد نیاز خود را برای بهتر شدن در امتحانات بعدی را فراهم کنند.
۳. محافظت از آنها در برابر احساسات🌠
یکی از کارهای وسوسه انگیز این است که کودکان خود را در هنگامی که غمگین هستند شاد کنید، یا در هنگام عصبانیت آنها را آرام کنید. این کار را با شیوه های مختلف می توانید انجام دهید، برای مثال با مشخص کردن جایزه ای که کودک شما را به وجد می آورد به راحتی می توانید انجامش دهید. اما نحوه واکنش ما به احساسات فرزندانمان تأثیر زیادی بر رشد هوش هیجانی و عزت نفس آنها دارد.
به فرزندان خود کمک کنید تا بفهمند چه چیزی باعث تحریک احساسات آنها می شود و به آنها آموزش دهید که چگونه خودشان را با احساسات متفاوت کنترل کنند. چارچوبی را به آنها ارائه دهید که به توضیح احساس آنها کمک کند تا در آینده، با روش های مناسب اجتماعی راحت تر با آن احساسات برخورد کنند.
البته خالی از لطف نیست که بدانید روند پیشرفت فن بیان چطور بوده و با اعتماد به نفس چه روابطی دارد، پس با مطالعه مقاله فن بیان کودک چگونه رشد میابد می توانید به اهمیت این موضوع پی ببرید.
۴. محافظت بیش از حد می تواند مخرب باشد!
فرزند شما نیاز دارد که فضای کافی را در اختیارش قرار دهید تا بتواند به کشف اهدافش بپردازد، این یکی از نکاتی است که در کلاس های فن بیان بسیار به چشم می خورد. در حقیقت در این کلاس ها با روش های متفاوت به فرزندتان یاد می دهند که چگونه می توانند مرزگذاری صحیحی انجام دهند، در این شرایط دیگر نیاز نیست که شما حساسیت زیادی برای مراقبت از فرزندتان به خرج دهید. مطمئناً، نگه داشتن فرزندتان در داخل یک حباب محافظ، اضطراب زیادی را از شما دور می کند. اما ایزوله نگه داشتن آنها مانع رشد بهتر آنها می شود.
اگر شما به عنوان یک راهنما در کنار فرزندتان باشید، نه یک محافظ بهتر می توانید به رشد کودکتان کمک کنید. به فرزندانتان اجازه دهید زندگی را تجربه کنند، زیرا در کسب این تجارب اعتماد به نفس کودکتان بهبود پیدا می کند. در واقع شما به آنها این فرصت را می دهید تا به توانایی خود در مقابله با هر چیزی که زندگی سر راهشان قرار می دهد، اعتماد کنند.
۵. تعیین مرزهای بین والدین و فرزند 🚀
شما می خواهید فرزندانتان خودشان قدرت تصمیم گیری داشته باشند، و این موضوع دقیقا در رأس اهداف دوره های فن بیان کودک بوده است! اما کودک شما باید بدانند که شما والد و بزرگتر او هستید. به عنوان مثال، اگر برای کودک ۷ ساله خود قوانین مشخصی را در خصوص بازی کردنش تعیین می کنید، مطمئن شوید که به آن پایبند باشد. کودکانی که از نظر ذهنی قوی هستند والدینی دارند که اهمیت مرزها و ثبات بینشان را درک می کنند. این موضوع از آن جهت اهمیت پیدا می کند که در اعتماد به نفس کودک نقش دارد. تسلیم شدن و اجازه دادن به قانون شکنی برای توضیح و مذاکره بیش از حد می تواند منجر به جنگ قدرت بین شما و فرزندتان شود.
به عنوان کلام آخر
برای اینکه اعتماد به نفس کودکتان را بهبود ببخشید می توانید با رعایت کردن یکسری بایدها و نبایدها اعتماد به نفس کودکتان را دگرگون کنید. از همین رو با استفاده از روش های گفته شده می توانید قدم در این راه بگذارید و سرنوشت کودکتان را بسازید. همچین، مجموعه اومند با معتبرترین و خلاقانه ترین تیم توانسته است کلاس های کاربرمحور را تشکیل بدهد تا باتوجه به خواسته و نیاز شما کلاس پیش برود. پس برای اومندی شدن شما می توانید از طریق این قسمت و یا با شماره تماس های پایین صفحه با تیم اومند در ارتباط باشید.
با اومند آروزهای بنفشت را لمس کن! 💜