۵ روش کاربردی برای کاهش خجالت کودک
تقریباً همه کودکان تا حدی این حس خجالت کشیدن را در برهه ای از زندگی خود تجربه می کنند که معمولاً در این حالت این موضوع به عنوان یک اختلال جدی شناخته نمی شود. اما اگر این احساس ادامه دار باشد و باعث ضعف کودک در ارتباطات اجتماعیش شود، آن وقت است که والدین باید برای حل این موضوع فکری کنند.
معمولاً راهکاری مثل ثبت نام بچه ها در دوره های فن بیان کودک می تواند در حل این مشکل به والدین کمک کند. البته به شرطها و شروطها! کلاس های فن بیان برای کودکان به شرطی می توانند در کاهش کمرویی بچه ها موثر باشند که بتوانند شناخت دقیقی از روحیه و شرایط هر کودک به دست بیاورند و بعد آموزش او را منطبق بر همین شرایط پیش ببرند.
اما به جز ثبت نام کودکان در این کلاس ها از روش های دیگری هم می توان برای کمک به آن ها استفاده کرد که اگر شما با ما همراه باشید، می توانید این روش ها را یاد بگیرید و کودکتان را از فردی خجالتی به فردی اجتماعی تبدیل کنید!🤩
بهترین روش ها برای کمک به کودکان خجالتی
همان طور که می دانید خجالتی بودن هم یک خصوصیت اخلاقی است، اما زمانی که این خصوصیت به جایی می رسد که کودک از برقراری هر نوع رابطه ای با هم سن و سالان خود یا بزرگترها رنج می برد و مدام پشت سر دیگران قایم می شود، لازم است که شما والدین به جای تنبیه او، با راهکارهای زیر آشنا شوید تا بتوانید کودکی اجتماعی داشته باشید!
● برچسب نزدن به کودکان
اگر شما هم جز والدینی هستید که مرتب صفت خجالتی بودن کودک خود را هم به خود او گوشزد می کنید و هم در هر جمعی، آن را مطرح می کنید، باید هر چه سریع تر این رفتارتان را کنار بگذارید؛ چرا که این حرکت شما بسیار آسیب زننده است و باعث می شود که به مرور کودک باور کند که فردی خجالتی است و هیچ راهی هم وجود ندارد که بتواند خودش را تغییر دهد و باید در پیله تنهایی خودش فرو برود! پس حالا که این رفتار اشتباه است، چه باید کرد؟ مثلاً فرض کنید که فرزند شما در دوست یابی ضعیف است. خب به جای این که او را بازخواست کنید که چرا نمی تواند دوست پیدا کند یا برچسب خجالتی بودن به او بزنید، باید با او و همدل و همراه شوید و با کمک او سعی کنید که ابتدا دلیل این که نمی تواند با کسی دوست شود را پیدا کنید و بعد به او راهکار دهید. به عنوان مثال شما می توانید همکلاسی های او را به خانه دعوت کنید تا آن ها را به پارک ببرید. شاید دفعات اول این کار سخت باشد و فرزندتان همکاری نکند، اما اگر شما حوصله به خرج دهید، کودک به مرور نرم می شود و با بچه ها بازی می کند و همین باعث می شود که در دوست یابی موفق تر عمل کند!
● تشویق کودکان
کلاً تشویق در هر کاری معجزه می کند! بنابراین هر گاه دیدید که کودکتان رفتارهای اجتماعی بهتری بروز می دهد، او را تشویق کنید. مثلاً در مثال دوست یابی، اگر بالاخره بعد از چندین بار تلاش، فرزندتان موفق شد که دوست جدیدی برای خود پیدا کند، باید تلاش او را تحسین کنید. یا مثلاً اگر کودک شما به قدری خجالتی بوده که هر بار به دیدن مادربزرگ، خاله و … می رفتید پشت شما قایم می شده است، اما حالا راحت تر به دیدن آن ها می آید و به عنوان مثال در برخورد با آن ها لبخند می زند، همین می تواند عاملی باشد که شما او را تحسین کنید تا کم کم خجالت او از این هم کمتر شود.
● افزایش اعتماد به نفس کودک
از آنجایی که یکی از مهم ترین دلایل کمرویی بچه ها به اعتماد به نفس نداشتن آن ها برمی گردد، شما باید هر کاری که از دستتان برمی آید انجام دهید تا عزت نفس آن ها را تقویت کنید. به عنوان مثال یادآوری ویژگی های مثبت کودک به او یا آموزش یک مهارت جدید به او می تواند زمینه ساز تقویت اعتماد به نفسش باشد. مثلاً یکی از مهارت هایی که باعث می شود کودک به این خود باوری برسد که تا چه اندازه توانمند است، مهارت خوب صحبت کردن است؛ چرا که کودکی که این توانایی را در خودش می بیند که کاملاً مسلط و شیوا با دیگران حرف بزند و ارتباط برقرار کند، قطعاً اعتماد به نفس بیشتری هم پیدا می کند. بنابراین از ثبت نام فرزندتان در دوره های فن بیان برای کودک غافل نشوید!
● برگزاری دورهمی های خانوادگی
شما نباید به دلیل خجالتی بودن کودکانتان، کلیه روابط خانوادگیتان را قطع کنید؛ چرا که هر شما بیشتر از روابط اجتماعی فاصله بگیرید، کودکتان هم منزوی تر و خجالتی می شود! البته اگر برگزاری دورهمی های شلوغ فرزندتان را آزار می دهد، نباید او را اذیت کنید، بلکه بهتر است که ابتدا مهمانی های کم جمعیت تر برگزار کنید و سعی کنید افرادی را دعوت کنید که کودکان هم سن و سال فرزند شما دارند تا کودک به مرور در چنین فضاهایی احساس راحتی بیشتری کند و خجالت نکشد!
● مسخره نکردن کودک
شما نه تنها نباید خودتان کودکتان را به خاطر خجالتی بودن یا داشتن هر ویژگی دیگری مسخره کنید، بلکه نباید به دیگران هم اجازه دهید که این کار را انجام دهند و باید مسرانه جلوی چنین رفتاری بایستید؛ چرا که مسخره کردن کودک مساوی است با کاهش اعتماد به نفس او که باعث می شود کمرویی او نه تنها کمتر نشود، بلکه روز به روز افزایش پیدا کند!
برای آشنایی با دلایل خجالتی شدن کودک، حتماً این مطلب را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
جمع بندی از آنچه درباره راهکارهای کاهش خجالت در کودکان گفته شد
همان طور که گفته شد والدین نقش موثری در کاهش احساس کمرویی و خجالت در کودکان دارند و باید شرایطی را فراهم کنند که کودک به برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران ترغیب شود.
ثبت نام فرزندتان در دوره های آنلاین فن بیان کودک در تهرانِ باشگاه اومند یکی از همین قدم های مهمی است که می توانید در جهت افزایش مهارت های اجتماعی و کاهش کمرویی کودکتان بردارید. کودک شما در این کلاس های کاربر محور و آنلاین، نه تنها خوب حرف زدن و راه برقراری ارتباط با دیگران را یاد می گیرد، بلکه به کمک همین فن بیان می تواند آینده روشن تری برای خودش بسازد.
پس اگر شما هم می خواهید کودکی اجتماعی داشته باشید و از پشتیبانی همه جانبه و سایر خدمات نوین باشگاه اومند بهره مند شوید، همین الان با شماره تلفن باشگاه در انتهای صفحه تماس بگیرید یا اطلاعات خود را از طریق این قسمت در اختیار ما قرار دهید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
با اومند کودکت را بنفش طور اجتماعی کن!💜
دیدگاهتان را بنویسید