۵ روش ساده برای تسلط به گرامر زبان ترکی
یکی از تصمیمات مهمی که در یادگیری هر زبانی با آن مواجه می شویم، به خصوص در آموزش زبان ترکی استانبولی تسلط بر گرامر این زبان است. اما از کجا باید شروع به یادگیری قواعد دستوری این زبان کرد؟ چشم انداز یادگیری یک زبان جدید مثل زبان ترکی استانبولی می تواند دلهره آور به نظر برسد، به خصوص که این زبان کاملاً متفاوت از زبان مادری ما است. ما برای یادگیری هر چیزی به تمرین نیاز داریم، پس به تبع برای یادگیری زبان ترکی هم لازم است سخت تمرین کنیم. اما تفاوتی که در این یادگیری وجود دارد این است که این سختتر کار کردن ها میتواند سود زیادی را به همراه داشته باشد!
اگر شما می خواهید به عنوان یک توریست یا مهاجر با صحبت کردن به این زبان، با ترکی زبانان بومی و خوش ذوق در بیشتر نقاط توریستی صحبت کنید، یا به راحتی فیلم ها و علایق خودتان را دنبال کنید و… بهترین راه برای چشیدن طعم واقعی این زبان یادگیری گرامر این زبان است. ترکیه دارای صدها مقصد گردشگری شگفت انگیز است که با جبر جغرافیایی خارق العاده اش، پیوندی بین شرق و غرب را ایجاد کرده و آسیا و اروپا را به هم گره زده است. از طرفی، نزدیک بودن فرهنگ و آداب و رسوم این کشور با کشور ما باعث شده که علاقه ما بیش از هر کشور دیگری جذب کشور ترکیه شود.
در صورتی که شما بخواهید عشق و آرامش را در زبان ترکی تجربه کنید، ضروری است که گرامر این زبان را به خوبی یاد بگیرید تا هر چیز غیرممکنی در این زبان را ممکن بسازید.
گرچه درست است که ترکی از خانواده زبانی متفاوتی نسبت به سایر زبانها مثل زبان انگلیسی به چشم می آید، اما با سعی و تلاش ما و با درک چندین نکته کلیدی که در دستور زبان ترکی اهمیت دارد هر کسی می تواند این زبان زیبا را یاد بگیرد.
نکته اول، با نقش مصوت ها در زبان ترکی آشنا شوید🌟
در هر زبانی که بخواهیم یاد بگیریم صامت و مصوت ها نقش پر رنگی دارند، زبان ترکی هم با پیروی از این قانون بهای خوبی را به این موضوع می دهد. یکی از اولین نکات دستور زبان ترکی استانبولی که زبان آموزان ترکی به دنبال کشف آن می روند، هارمونی مصوت ها (هارمونی واکه) است. در حقیقت در این زبان هشت مصوت وجود دارد که شامل: a, e, ı, i, o, ö, u, ü می شود. حال این حروف به دو گروه مختلف تقسیم می شوند، حروف صدادار بدون نقطه a, ı, o, u با هم در یک گروه قرار می گیرند و مصوت های نقطه دار i, ö, ü به همراه e با هم در یک گروه می روند. آشنایی شما با این مصوت ها سود زیادی دارد، زیرا درصورتی که بر روی این هشت مصوت و قوانینش تسلط نداشته باشید به راحتی نمی توانید گرامر زبان ترکی را یاد بگیرید.
نکته دوم، چگونگی صرف افعال در جمله را بدانید 💫
خبر خوب این است که در احتمالا صرف افعال، ما به مراتب مشکلات کمتری را خواهیم داشت، زیرا صرف فعل در زبان ترکی همانند زبان خودمان است. این بدان معناست که افعال در این زبان همانند زبان فارسی در آخر جمله قرار می گیرند. دقیقاً در این حالت لازم نیست بگوییم که راجع به چه کسی صحبت می کنیم. قطعاً همه ما حتی درصد کمی به این شیوه عادت داریم و با آشنا هستیم، بنابراین به احتمال زیاد به سرعت آن را یاد خواهیم گرفت. البته صرف افعال در این زبان تنها به همین اصل خاتمه پیدا نمی کند. در حقیقت این بخش هم همانند سایر بخش ها یکسری تفاوت ها و چالش های خاص خودش را دارد.
در همین خصوص به شما پیشنهاد می دهم تا مقاله شیرینی های و چالش های یادگیری زبان ترکی را مطالعه نمایید تا به درک بهتری از اهمیت این موضوع برسید.
نکته سوم، یک کلمه می تواند چند وجه مختلف داشته باشد!
شاید تا به حال با دیدن فیلم ها و گوش سپردن به موسیقی های ترکی و… متوجه شده باشید که یک یا دو کلمه در ترکی میتوانند جملات کاملی را تشکیل دهند، آن هم به این دلیل که ترکی زبان پسوندی است. در زبان ترکی می توانید ریشه یک کلمه را پیدا کنید و به آن چند پسوند اضافه کنید، در این حالت به راحتی معنی کلمه تغییر پیدا می کند. 😁 از طرفی بعضی کلمات وجود دارد که با ظاهری کاملاً یکسان معانی بسیار متفاوتی را دارند! برای مثال:
Güç، به معنای «قدرت» بوده در صورتی که در بعضی از موقعیت ها به معنی «دشوار» استفاده می شود. کلمات این چنینی در زبان ترکی وجود دارند اما هیچ جای نگرانی نیست، زیرا زمانی که شما در فضای آموزشی زبان ترکی استانبولی قرار می گیرید با تکرار و مرور به آسانی آنها را یاد می گیرید.
نکته چهارم، Dative، Ablative و Accusative 🌠
یکی از مفیدترین نکات دستوری این زبان که تا به حال در آموزش زبان ترکی استانبولی رایج بوده، این است که بدانید یک فعل Dative، Ablative و یا Accusative است. دانستن اینکه یک فعل به چه معناست کافی نیست، از شما به عنوان یک زبان آموز انتظار می رود بدانید که چگونه از هر یک از آنها استفاده می شود؛ همچنین تشخیص اینکه کدام یک از این سه مورد درست است بسیار کمک می کند.
در زبان ترکی از حروف اضافه استفاده نمی کنیم، افعال داتیو یا همان افعال مفعولی غیرمستقیم، آنهایی هستند که جهت دار هستند و ما را به چیزی یا جایی روانه می کنند. از طبیعی ترین و رایج ترین فعل داتیو gitmek (به معنای رفتن) است، و در زمانی که از این فعل استفاده می کنید “a” یا “e” (بسته به هارمونی واکه ها) به مکانی که می خواهید بروید اضافه میکنید. در ترکی، برای نشان دادن اقدام به عمل، a/e را به آخر کلمه قبل از فعل اضافه می شود.افعال آبلاتیو Ablative، افعالی که نقش مفعولی مستقیم را دارند و معنی «از» می دهند. هنگامی که از یک فعل Ablative استفاده می کنید، باید یک dan/den را در انتهای کلمه قبل از فعل قرار دهید.
افعال اکیوزاتیو Accusative، پرکاربردترین فعلی که در آموزش زبان ترکی استانبولی استفاده می شود این سبک از افعال است که همان حالت مفعولی خودمان است. در این بخش لازم است ı /i یا u/ü را به اخر مفعولمان اضافه کنیم. هنگامی که شما در مورد یک شیء یا شخص خاص صحبت می کنید از این حالت استفاده می شود و تقریباً معنایی مشابه کلمات the، this یا that دارد.
نکته پنجم، اهمیت جمع بستن در زبان ترکی 🚀
یکی از آخرین نکات دستوری زبان ترکی که هنگام شروع تمرین در زبان ترکی لازم است به خودتان یادآوری کنید این است که، با جمع بستن بطور مودبانه صحبت کنید.
این بدان معناست که هنگام صحبت با شخصی که از شما بزرگتر است یا فردی که دارای سِمت است و…خالی از لطف نیست با گرامری صحبت کنید که جمع باشد. مثلاً هنگامی که شما از شخص جدیدی می خواهید بپرسید چطوری، به جای sen nasılsın که غیر رسمی است از Siz nasılsınız رسمی استفاده کنید بسیار بهتر است. این امر مستلزم عادت کردن و تکرار کردن است، اما ارزش آن را دارد که به خوبی آن را یاد بگیرید. برای این کار می توانید با قرار دادن خودتان در فضای کلاس های آنلاین زبان ترکی استانبولی به راحتی با احترام مناسبی نسبت به مربی و دوستانتان صحبت کنید.
در نتیجه برای یادگیری گرامر زبان ترکی استانبولی
اگر این پنج نکته گرامر ترکی را در ذهن داشته باشید، بسیار بهتر از همیشه عمل خواهید کرد و در راه یادگیری ترکی خوش خواهید درخشید. در واقع، مهم نیست که سختی های گرامر این زبان چه به شما می گویند! مهم آن است که شما با داشتن فاکتورهایی خاص می دانید که راه و چاره چیست.
در این میان، برای اطمینان بیشتر از وضعیت زبان خودتان می توانید در کلاس هایی شرکت کنید که شما را غرق در آموزش های معتبر می کند. در همین راستا مجموعه اومند با معتبرترین و خلاقانه ترین تیم توانسته است کلاس های کاربرمحور را تشکیل بدهد تا باتوجه به خواسته و نیاز شما کلاس پیش برود. پس برای اومندی شدن شما می توانید از طریق این قسمت و یا با شماره تماس های پایین صفحه با تیم اومند در ارتباط باشید.
موفقیت بنفش را از اومند بخواهید! 💜
دیدگاهتان را بنویسید