کلاس فن بیان کودک، خصوصی یا عمومی، کدام یک بهتر است؟
وقتی از مهارت فن بیان کودکان صحبت می کنیم، منظورمان این است که کودکان باید بتوانند کاملاً مسلط و بدون خجالت و استرس در یک جمع صحبت کنند، به راحتی نه بگویند، با دیگران ارتباط موثری برقرار کنند و غیره.
حالا با توجه به این که امروزه آگاهی والدین نسبت به این مهارت بچه ها افزایش پیدا کرده، بسیاری از آن ها فرزندان خود را در دوره های فن بیان کودک ثبت نام می کنند تا بتوانند کودکانی خوش سخن به جامعه تحویل دهند و آینده ای روشن برای آن ها بسازند!
اما سوال اصلی این جا است که از بین کلاس های فن بیان کودک که به هر دو صورت خصوصی و عمومی برگزار می شوند، کدام یک به درد فرزند شما می خورند؟ طبعاً آنچه بیش از همه تعیین کننده این موضوع است، توانایی ها، مهارت ها و روحیات فرزند شما است. اما اگر می خواهید پاسخ دقیق تری برای این سوال مهم پیدا کنید و فرزندی داشته باشید که عین بلبلی خوش سخن همه را محو تسلط خود در صحبت کردن کند، کافیست که این مطلب را تا انتها مطالعه کنید!
مزایا و معایب کلاس های خصوصی فن بیان برای کودکان
از آنجایی که در کلاس های خصوصی فقط مربی و کودک حضور دارند، بسیاری از والدین فکر می کنند که این نوع کلاس ها بر روی مهارت سخنوری کودکانشان تاثیر بهتر دارد. اما ما برای این که شما بتوانید تصمیم آگاهانه تری بگیرید، در این بخش برخی از مزایا و معایب این کلاس ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
● مزایا
- در کلاس های خصوصی فن بیان این امکان وجود دارد که مربی کل سیستم آموزشی را بر مبنای سبک و سرعت یادگیری کودک تنظیم کند و نیازی نیست که همزمان دغدغه شرایط سایر بچه ها را داشته باشد.
- آموزش در این نوع کلاس ها متمرکزتر است. یعنی چه؟ یعنی مربی کودک شما می تواند هر بخش از سر فصل های فن بیان را که کودکتان در آن می لنگد را بیشتر با او تمرین کند تا به مرور مهارت کودک در آن بخش ها نیز افزایش پیدا کند.
- با توجه به این که امروزه اکثر بچه ها در کلاس های مختلفی مثل زبان انگلیسی، نقاشی و … شرکت می کنند، دوره های خصوصی فن بیان می توانند گزینه بهتری باشند؛ چرا که دست شما را برای انتخاب روز و ساعت کلاس بازتر می گذارند.
- از آنجایی که خیلی از بچه هایی که در کلاس های بهبود مهارت های کلامی شرکت می کنند خجالتی هستند، پس در کلاس های خصوصی راحت تر می توانند با استاد خود ارتباط برقرار کنند و به مرور این حس را درون خود از بین ببرند.
- بچه ها فرصت بیشتری دارند تا بتوانند هر سوال یا مشکلی که دارند را با معلم خود در میان بگذارند و پاسخ پرسش خود را گرفته و راه حل مشکل خود را کشف کنند.
● معایب
۱- طبیعتاً هزینه کلاس های خصوصی فن بیان به نسبت کلاس های عمومی بیشتر است و ممکن است که همه خانواده ها از پس پرداخت شهریه های آن برنیایند.
۲- حضور تکی بچه ها در کلاسی مثل فن بیان که نیاز به صحبت کردن، یادگیری همدلی و همکاری دارند، باعث می شود که کودکان از این جو دور شوند و نتوانند این احساسات را به درستی لمس کنند و یاد بگیرند.
۳- اگر به جای کودکان، والدین برای برگزاری کلاس به شکل خصوصی اصرار داشته باشند، ممکن است که بچه ها با مربی همکاری نکنند و در نتیجه شرکت در چنین کلاس فن بیانی برای فرزندتان بی فایده باشد.
ویژگی های مثبت و منفی کلاس های عمومی فن بیان کودکان
در مقابل والدینی که کلاس های خصوصی را ترجیح می دهند، پدر و مادرهایی هم هستند که اعتقاد دارند که اگر فرزندشان در کلاس گروهی فن بیان شرکت کند، می تواند نتیجه بهتری بگیرد و دایره ارتباطات خودش را گسترده تر کند. از این رو ما در این قسمت درباره برخی از ویژگی های مثبت و منفی کلاس های گروهی برای تقویت این مهارت در کودکان صحبت می کنیم تا چیزی از قلم نیفتد و شما راحت تر تصمیم بگیرید!
● ویژگی های مثبت
- با توجه به این که هدف از برگزاری کلاس فن بیان برای کودکان، بهبود مهارت های کلامی آن ها است، پس کلاس های عمومی که در آن ها امکان تعامل و مباحثه بیشتری وجود دارد، می توانند گزینه مناسبی باشند.
- یکی دیگر از خوبی های کلاس های گروهی این است که بچه ها می توانند مهارت دوست یابی خود را نیز تقویت کنند و در نتیجه روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشند.
- همیشه در کلاس های عمومی نکاتی از جانب بچه ها بیان می شود که شاید استاد به آن ها اشاره نکرده باشد. به همین دلیل گردش اطلاعات در این کلاس ها بیشتر اتفاق می افتد.
- در کلاس های عمومی فن بیان استاد تنها روی یک کودک زوم نمی کند و در نتیجه فشار از روی تنها یک کودک برداشته می شود و همه کودکان در طول کلاس در تیررس مربی قرار دارند.
- عموماً شهریه کلاس های گروهی به نسبت کلاس های خصوصی کمتر است و فشار زیادی به خانواده ها تحمیل نمی کند.
● ویژگی های منفی
- متاسفانه در اکثر کلاس های گروهی چیزی به نام توانایی های فردی هر کودک در نظر گرفته نمی شود و استاد سرعت و شیوه تدریس را بر اساس توانایی های عمومی تنظیم می کند که این مسئله می تواند بازدهی دوره های فن بیان را به شدت کاهش دهد.
- این کلاس ها انعطاف کلاس های خصوصی را ندارد و اگر کودک شما به هر دلیلی یک یا چند جلسه غیبت کند، ممکن است که به این راحتی ها نتواند خودش را با سایر دوستانش هماهنگ کند و در نتیجه دلزده شود!
- با وجود این که در این کلاس ها به دلیل تعداد بیشتر بچه ها امکان بحث و گفتگوی بیشتری وجود دارد، اما ممکن است که استاد نتواند به سوالات همه کودکان پاسخ دهد.
- گاهی جمعیت بچه ها در کلاس های عمومی بیش از ۱۰، ۱۵ نفر است و همین باعث می شود بازدهی آموزش کاهش پیدا کند.
جهت اطلاع از دستاوردهای کلاس فن بیان کودکان توصیه می شود که این مقاله را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
پس کودکم را در کدام کلاس فن بیان کودک خصوصی یا عمومی ثبت نام کنم؟
با توجه به آنچه گفته شد نمی توان نسخه واحدی برای همه بچه ها پیچید که آیا کلاس عمومی فن بیان به دردشان می خورد یا کلاس خصوصی آن! اما آنچه که مشخص است این است که شما باید برای انتخاب هر یک از این کلاس ها ویژگی های فرزندتان و شرایط خانوادگی خود را در نظر بگیرید و بعد تصمیمتان را نهایی کنید!
در هر حال ما در باشگاه اومند هر دو کلاس خصوصی و گروهی فن بیان را برای کودکان تدارک دیده ایم تا شما بتوانید آزادانه تصمیم بگیرید که فرزندتان را در کدام یک از این دوره ها ثبت نام کنید. در واقع کلاس های آنلاین فن بیان کودک در تهران باشگاه اومند به سه صورت خصوصی (تک نفره)، نیمه خصوصی (۲ تا ۵ نفره) و عمومی (۶ تا ۱۰ نفره) برگزار می شود تا هم شما دستتان در انتخاب کلاس کودکتان باز باشد و هم مربیان بتوانند آموزش مهارت های کلامی به کودک شما را بر اساس متد روز دنیا و به روش شخصی سازی شده پیش ببرند.
به قول یکی از اساتید فن بیان کودک اومند:
یکی از دلایلی که ما به عنوان معتبرترین مرجع آموزش آنلاین در کشور شناخته می شویم این است که آموزش های خود را چه در کلاس های خصوصی و چه در کلاس های گروهی نه بر اساس توانایی های عمومی بلکه بر اساس نقاط ضعف و قوت و توانایی های شخصی هر کودک جلو می بریم!
پس برای اومندی شدن کودکتان کافیست که همین الان فرم مشخصات را از طریق این لینک تکمیل کنید یا هر چه سریع تر با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید.
بنفش و پر انرژی باشید!💜