چرا بعضی از کودکان فن بیان خوبی ندارند؟
آیا شما هم کودکانی دارید که موقع صحبت کردن به تته پته می افتند و نمی توانند خوب صحبت کنند؟ آیا کودکان شما هم از صحبت کردن در جمع یا حتی گفتن یک سلام ساده خجالت می کشند و پشت شما قایم می شوند؟ آیا شما هم ضعف اعتماد به نفس را در کودک خود احساس می کنید؟
لازم است بدانید که ریشه این مشکلات تا حد زیادی به ضعف مهارت های کلامی کودک برمی گردد که خوشبختانه در عصر حاضر می توان با ثبت نام بچه ها در کلاس های فن بیان کودک این مشکلات را تا حد زیادی برطرف کرد.
البته به شرطها و شروطها! یعنی شما زمانی می توانید از دوره فن بیان کودک نتیجه مطلوبی بگیرید که خودتان هم همراه و همدل کودکتان در مسیر تقویت مهارت های کلامی او باشید، در غیر این صورت حتی اگر کودکتان را در کلاس های اومند هم ثبت نام کرده باشید، نمی توانید شاهد پر و بال گرفتن فرزندتان به واسطه فن بیان بالای او باشید!😉
۵ دلیل نداشتن فن بیان بالا در کودکان
از آنجایی که کودکان آینده سازان هر جامعه ای هستند، پس رشد و تقویت های مهارت های آن ها به خصوص فن بیان می تواند به آن ها کمک کند که موفقیت را در آغوش بگیرند؛ چرا که وقتی فرزندان شما از همان سن کودکی بتوانند خوب صحبت کنند، ارتباط موثری با دیگران برقرار نمایند، به راحتی نه بگویند و … قطعاً آینده موفق تری هم خواهند داشت. اما حالا سوال این جا است که پس چرا بعضی از کودکان از این مهارت بی بهره هستند؟ آیا این مسئله تنها به هوش آن ها ربط دارد یا این که عوامل دیگری هم در مسلط صحبت نکردن کودکان موثر هستند؟ با ما همراه باشید تا به پاسخ خودتان دست پیدا کنید.
● به هر نحوی که شده سعی می کنید که کودک را وادار به حرف زدن کنید!
این که شما سعی کنید با بازی های مثل داستان گویی و داستان سازی کاری کنید که کودکتان تمایل بیشتری به صحبت کردن پیدا کند، نه تنها بد نیست، بلکه به قول انیشتین:
“اگر می خواهید فرزندانتان باهوش باشند، برایشان قصه بخوانید، اما اگر می خواهید خیلی باهوش باشند برایشان بیشتر قصه بخوانید.”
انیشتین
پس می توان نتیجه گرفت که این کارتان بسیار هم مفید است. اما موضوعی که مشکل ساز است این است که برخی والدین به جای آن که کودک خود را به صورت غیر مستقیم به صحبت کردن ترغیب کنند، آن را مجبور به حرف زدن می کنند. یعنی چه؟ مثلاً همه ما والدینی را دیده ایم که علی رغم این که احساس می کنند کودکشان از ورود به محیط جدید یا برخورد با آدم های جدید حس خوبی ندارد و خجالت کشیده، او را وادار می کنند که به همه سلام کند! خب همین موضوع باعث می شود که کودک اضطراب بیشتری را تجربه کند و بیشتر از صحبت کردن بترسد. پس به جای وادار کردن کودک خود به صحبت کردن، مهارت سخنوری او را در قالب بازی و سرگرمی تقویت کنید!
● برای بازی یا صحبت کردن با کودک خود وقت زیادی صرف نمی کنید!
قبول داریم که یکی از دلایلی که باعث می شود پدران و مادران نتوانند وقت زیادی را به بازی و صحبت کردن با کودک خود اختصاص دهند، این است که مشغله های زیادی دارند. اما لازم است بدانید که حضور فیزیکی و روحی شما در کنار کودکتان مثل یک چوب جادویی عمل می کند که می تواند مهارت های کودک شما از جمله فن بیان را از این رو به آن رو کند، پس آن را از فرزند خود دریغ نکنید!
● دائماً در حال اصلاح اشتباهات کودک هستید
بسیاری از والدین عادت دارند که دائماً مثل ملا نقطی اشتباهات کودکان را اصلاح کنند و هر کلمه ای که اشتباه می گوید، بلافاصله درست آن را به او یادآور شوند، اما از این مسئله غافل هستند که با این کار اعتماد به نفس کودک خود را نشانه می گیرند و باعث می شوند که او هر وقت صحبت می کند نگران این باشد که مبادا اشتباه کند! پس به جای اصلاح مستقیم اشتباهات کودک خود، هر کلمه ای که او به اشتباه تلفظ می کند را تا مدتی در جملات مختلف به کار ببرید تا بالاخره تلفظ صحیح آن کلمه، ملکه ذهن فرزندتان شود!
● دایره واژگان محدودی دارند
معمولاً بچه هایی که لغات زیادی بلد نیستند و به اصطلاح دایره واژگان محدودی دارند، سعی می کنند که در دایره امن خودشان باقی بمانند و از ترس این که از پس صحبت کردن برنیایند، زیاد حرف نمی زنند. بنابراین شما به عنوان والدین آن ها باید سعی کنید که دایره لغات آن ها را با کتاب خواندن، حرف زدن بیشتر با آن ها، استفاده از کلمات هم خانواده و مترادف در حین صحبت کردن و … تقویت کنید.
● تماشای تلویزیون یا بازی های موبایلی و کامپیوتری را محدود کنید!
شاید گاهی تماشای تلویزیون و یا حتی بازی های موبایلی و کامپیوتری جنبه آموزشی هم داشته باشند، اما در هر حال کار با آن ها نباید از روزی حداکثر ۲ ساعت تجاوز کند! زیرا استفاده بیش از حد از تلویزیون، موبایل و کامپیوتر می تواند باعث بروز اختلالات یادگیری، کاهش مهارت خوب صحبت کردن و عدم توانایی در ابراز احساسات شود! بنابراین تا جایی که می توانید این سه ابزار را محدودتر کنید تا کودکان به بازی های خلاقانه روی بیاورند و از همین طریق فن بیان خود را تقویت کنند.
برای این که با ۴ دلیل مهم برای یادگیری فن بیان از دوران کودکی آشنا شوید، بر روی لینک مقاله مربوطه بزنید و آن را تا انتها مطالعه کنید.
برای تقویت فن بیان کودکم، او را در کدام کلاس ثبت نام کنم؟
طبیعتاً همه والدین دوست دارند که کودکانشان مثل بلبل حرف بزنند و به اصطلاح جمعی را به دست بگیرند! بنابراین لازم است که در کنار تلاش های مفید خودشان برای تقویت فن بیان کودکان، آن ها را در دوره های آنلاین فن بیان کودک ثبت نام کنند.
از این رو باشگاه اومند دست به کار شده تا با کلاس های کاربر محور خود، کودکانی سخنور به شما تحویل دهد! در واقع در این کلاس ها، همه بچه ها پرونده ای اختصاصی دارند تا معلم بداند که هر کدام از آن ها چه مهارت ها و توانایی هایی دارند و در نتیجه از دریچه توانایی های فردی هر یک از کودکان برای تقویت مهارت های کلامی آن ها تلاش کند.
پس اگر شما هم می خواهید کودکتان در کلاس آنلاین فن بیان کودک در تهران باشگاه اومند، با جمعیتی کنترل شده (حداکثر ۱۰ نفره) آموزش ببیند، همین حالا یا با شماره تلفن باشگاه در انتهای صفحه تماس بگیرید و یا اطلاعات خود را از طریق این لینک در اختیار ما قرار دهید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.
برآورده شدن آرزوهای بنفشت را به اومند بسپار!💜
دیدگاهتان را بنویسید