معرفی ۳ آزمون معتبر زبان ترکی
ممکن است شما نیز به تحصیل در خارج از کشور فکر کنید تا به دلیل استعدادتان بتوانید در رشته ای بهتر تحصیل کنید. شناخت فرهنگ دیگر و ثبت نام در بهترین دانشگاه های دنیا یکی از مهم ترین دلایل تحصیل دانشجویان در خارج از کشور است. قبل از آنکه شروع به شرکت در کلاسهای آموزش زبان ترکی استانبولی بکنید بهتر است این مقاله را بخوانید.
ترکیه یکی از کشورهایی است که بسیاری از دانشجویان مشتاق تحصیل در آن هستند، زیرا این کشور دارای دانشگاه های خوب بسیاری در سطح محلی و جهانی است .اگر به فکر ادامه تحصیل در ترکیه هستید، باید سوالات زیادی در مورد آزمون های پذیرش در دانشگاه های این کشور داشته باشید. از آنجایی که در ترکیه تعداد زیادی آزمون پذیرش وجود دارد، مانند آزمون SAT ، آزمونTUS ، آزمونALES ، آزمون GRE، آزمون GMAT و آزمون YOS، ما در این مقاله ۴ تا از مهمترین آزمونهایی که در ترکیه برگزار میشود را برایتان ذکر کردهایم.
تست ALES 🚀
آزمون ALES برای متقاضیانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، به ویژه متقاضیان تحصیلات تکمیلی (فارغ التحصیلان) و داوطلبانی که مایل به کار در دانشکده هستند (مانند دستیار پژوهشی، مدرس، مترجم معتبر و غیره) استفاده می شود.
همچنین هنگام انتخاب داوطلبانی که برای مقاطع تحصیلات تکمیلی به دانشگاه های خارج از کشور ترکیه اعزام خواهند شد، شرکت در این آزمون الزامی است. در این مقاله سعی شده است سوالاتی در مورد آزمون ALES و همچنین برخی سوالات رایج مطرح شود.
تست ALES چیست؟
آزمون ALES را می توان به اختصار (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) نامید.
ALES یک آزمون استعدادیابی است که تا سه سال اعتبار دارد و از ۴ بخش تشکیل شده است:
- دو بخش مربوط به ریاضیات (کمی)
- و دو بخش مربوط به زبان (کلامی)
هر بخش شامل ۵۰ سوال است و در مجموع باید به ۲۰۰ سوال پاسخ دهید. این آزمون ۱۸۰ دقیقه طول می کشد.
هدف آن سنجش توانایی افراد در زمینه های استدلال کلامی، ریاضی و منطقی است که می تواند بر میزان موفقیت آنها در طول تحصیلات تکمیلی تأثیر بگذارد. داوطلبانی که در این آزمون نمره ۷۰ را کسب کنند، قبولی را کسب کردهاند. در حالی که برخی از دانشگاه ها دارای سیستم مدرک هستند، حداقل ۸۰ امتیاز برای داوطلبان متقاضی برنامه های دکترا یا مهارت در برنامه های فنی با مدرک ALES مورد نیاز است.
چه کسانی می توانند در آزمون ALES شرکت کنند؟
- متقاضیان مدرک کارشناسی ارشد در ترکیه
- متقاضیان دکتری در ترکیه
- متقاضیان دانشگاه های خارج از ترکیه
- متقاضیان ارتقاء شغلی در دانشگاه ها
امتحان ALES چقدر مهم است؟
ابتدا باید بگوییم که برای شرکت در این آزمون نیازی به اخذ اقامت ترکیه یا تابعیت ترکیه نیست. اتباع تمامی کشورهای خارجی می توانند بدون محدودیت در این آزمون شرکت کنند. این آزمون یک معیار مهم برای برنامه های کارشناسی ارشد در ترکیه است، زیرا دانشگاه ها به نتایج آزمون در برنامه های کارشناسی ارشد اهمیت زیادی می دهند.
دانشگاه ها به نمرات دانشجویان متقاضی مدرک کارشناسی ارشد، از جمله نمرات ALES، مدارک دیپلم، نتایج مصاحبه و گاهی اوقات نمرات آزمون آکادمیک علاقه مند هستند، ALES۵۰ درصد سهم دارد. اگرچه این درصد گاهی بیش از ۵۰ درصد است. کسانی که تحصیلات تکمیلی خود را بدون نیاز به کار در خارج از کشور با هزینه شخصی خود به پایان رسانده اند، نیازی به شرکت در این آزمون را ندارند. کلاسهای آموزش زبان ترکی استانبولی را جدی بگیرید.
ثبت نام و زبان آزمون ALES
آزمون ALES دو بار در سال توسط سازمان مرکزی ارزیابی و انتقال دانشجویان ترکیه (ÖSYM) در ۸۱ مرکز دانشگاهی در ترکیه و قبرس شمالی برگزار می شود. تمامی سوالات این آزمون به زبان ترکی می باشد. حتی اگر در کلاسهای آموزش زبان ترکی استانبولی شرکت نکردهاید هم میتوانید با اخذ گواهینامه در آزمون TOMER این مشکل را حل کنید.
سوالات آزمون ALES
این آزمون از دو قسمت تشکیل شده است که بخش اول شامل سوالات مربوط به تست های هوش و ریاضی و بخش دوم شامل سوالات سنجش میزان دانش زبان ترکی می باشد.
این یعنی ۱۰۰ سوال ریاضی و هوش به اضافه ۱۰۰ سوال زبان و ادبیات ترکی. دانش آموزان موظفند به تمام سوالات در ۱۸۰ دقیقه پاسخ دهند. در این آزمون قسمت سوالات ریاضی SAYISAL و قسمت زبان و ادبیات ترکی SÖZEL نام دارد.
حداقل نمره قبولی در آزمون ALES
به طور کلی حداقل نمره قبولی در این آزمون ۵۵ است. البته کسب نمره بالاتر شانس شما را برای پذیرش در دانشگاه مورد نظرتان افزایش می دهد. به عنوان مثال فارغ التحصیلان مهندسی باید نمره بالاتر از ۵۵ داشته باشند.
هزینه انجام تست ALES
هزینه شرکت در این آزمون از موسسه ای به موسسه دیگر متفاوت است و یکی از دلایل آن ممکن است خدمات بهتر در حین آزمون باشد اما به طور میانگین برای ثبت نام در این آزمون باید ۱۲۰ لیر بپردازید.
اما در صورت ثبت نام دیرتر از زمان تعیین شده باید ۱۸۰ لیر بپردازید.
آیا در آزمون ALES نمره منفی وجود دارد؟
آری، به طور کلی به ازای هر ۴ سوال اشتباه، یک پاسخ صحیح حذف می شود.
هر چند وقت یکبار می توانید تست ALES را انجام دهید؟
طبق گزارش ها، آزمون ALES حداکثر دو بار در سال، یکی در اواخر ماه می و دیگری در اواسط دسامبر برگزار می شود. در صورت عدم قبولی در آزمون می توانید ثبت نام کرده و در مرحله بعدی شرکت نمایید.
تست YOS
اما یکی از مهم ترین و پرطرفدارترین این تست ها تست YÖS است.
قبل از هر چیز باید توجه داشته باشیم که آزمون YÖS برای تمامی دانشجویان بین المللی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند طراحی شده است و هر دانشگاه بر اساس تعداد دانشجوی مورد نظر خود برنامه ای برای جذب دانشجویان بین المللی دارد. تا نزدیک به ده سال این آزمون جامع و جهانی بود، اما از سال ۲۰۱۲ هر دانشگاهی می تواند به تنهایی در این آزمون شرکت کند.
آزمون YÖS چیست؟
آزمون YÖS کلید پذیرش در تمامی رشته ها در دانشگاه های ترکیه است. شما باید برای آزمون YÖS ارائه شده توسط دانشگاهی که می خواهید در آن تحصیل کنید درخواست دهید و نمره خوبی کسب کنید. البته تعدادی از دانشگاه ها در ترکیه هستند که دانشجویان خود را از طریق آزمون دیگری به نام SAT انتخاب می کنند.
آیا آزمون YÖS دشوار است؟
خب آزمون YÖS خیلی سخت نیست و سوالات آزمون واقعا از منابع از پیش تعیین شده آمده است، اگر فکر می کنید قبل از ورود به آزمون به مباحث تسلط دارید، قطعاً سؤالات برای شما روشن می شود و تعجب نمی کنید. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که درجه سختی سوالات آزمون YÖS از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است، به عنوان مثال سوالات دانشگاه استانبول ساده تر از سوالات دانشگاه ازمیر است.
جدا از اینکه چه دانشگاه هایی آزمون YÖS یا SAT را می پذیرند، دانشگاه های دیگری نیز وجود دارند که با هر دو آزمون YÖS و SAT دانشجو می پذیرند. اعتبار آزمون YÖS برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه تنها یک سال است پس حتما در طول آن مدت پذیرش دانشگاه خود را بگیرید.
YÖS به چه زبانی طراحی می شود؟
زبان آزمون YÖS بستگی به انتخاب شما دارد، شما می توانید بین ترکی یا انگلیسی هر کدام که برای شما راحت تر است را انتخاب کنید و حتی این امکان وجود دارد که برخی از دانشگاهها زبان هایی مانند فرانسوی را برای شرکت در آزمون انتخاب کنند. قبل از شرکت در آزمون درصورت محدودیت امکانات میتوانید از آموزش آنلاین ترکی استانبولی باشگاه اومند استفاده کنید.
آزمون YÖS چه زمانی است؟
از سال ۲۰۱۲، هر دانشگاهی امتحان YÖS خود را برگزار می کند، بنابراین آزمون YÖS یک آزمون جهانی نیست، هر دانشگاه زمان مشخصی را برای آزمون YÖS در زمان ثبت نام تعیین می کند و شما باید در همان دانشگاهی که در آن قصد ادامه تحصیل دارید در آزمون شرکت کنید.
آزمون YÖS چند بار در سال برگزار می شود؟
دقت در زمان برگزاری آزمون بسیار مهم است، زیرا این آزمون چندین بار در سال برگزار نمی شود و هر دانشگاهی فقط سالی یک بار آزمون YÖS را برگزار می کند.
نمره آزمون YÖS چیست؟
آزمون YÖS به سه بخش تقسیم می شود و نمره کل ۱۰۰ است. اکثر دانشگاه ها برای پاسخ نادرست به سوال یک چهارم نمره منفی می دهند، به این معنی که چهار پاسخ نادرست یک امتیاز از کل نمره شما کم می کند. برای ثبت نام در دانشگاه ها نمره کل کسب شده از این سه گروه نباید کمتر از ۵۰ باشد و معمولا نمرات کمتر از ۵۰ پذیرفته نمی شود اما همانطور که اشاره کردیم کسب نمره ۱۰۰ در این آزمون غیر ممکن نیست زیرا سوالات قابل پیش بینی است.
برای قبولی در بهترین دانشگاه های ترکیه هدف خود را کسب نمره بالای ۹۰ قرار دهید، البته نباید از رقابت شدیدی که در برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه استانبول وجود دارد غافل شویم. در برخی از دانشگاه های دولتی ترکیه، به دلیل رقابت شدید بین داوطلبان، عوامل دیگری مانند نمرات دبیرستان یا سایر مدارک تحصیلی نقش مهمی در اخذ پذیرش دانشگاه خواهند داشت.
سوالات آزمون YÖS
ابتدا موضوعات سوالات آزمون YÖS از سه مبحث ریاضی، مهندسی و هوش تشکیل شده که ممکن است در مجموع از ۸۰ تا ۱۰۰ سوال باشد.
هزینه آزمون YÖS
هزینه شرکت در آزمون معمولاً حدود ۴۰۰ لیر است، هر دانشگاه هزینه های متفاوتی برای این آزمون دارد، دانشگاه های دولتی هزینه بیشتری دارند، در حالی که دانشگاه های خصوصی هزینه کمتری دارند و برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه آنکارا ممکن است به دلار هزینه دریافت کنند.
آزمون TOMER
آزمون تومر یک آزمون رسمی آموزش زبان ترکی است و یکی از معتبرترین دوره های زبان ترکی در استانبول است و شرط لازم برای پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه است. قبل از شرکت در این آزمون باید بهترین نمرات را در کلاس آموزش زبان ترکی استانبولی داشته باشید.
اگر یکی از دانشگاه های ترکیه را برای تحصیل انتخاب کنید، به ناچار نیاز به ارائه این نمره زبان خواهید داشت. بنابراین شرکت در آزمون تومر در مقطعی از زندگی شما در ترکیه برای نشان دادن تسلط شما به زبان مفید است.
سطوح مختلف آزمون TOMER در ترکیه:
آزمون Tomer شامل چندین سطح از A۱ تا C۱ است. و نمره کل شما در این آزمون سطح دانش و درک شما و در واقع سطح شما در زبان ترکی را نشان می دهد. دوره زبان ترکی و آزمون تومر در هر سطح به دو قسمت شامل دو سطح مبتدی، دو سطح متوسط و دو سطح پیشرفته تقسیم می شود.
برنامه کلاس آزمون تومر و شرح وظایف زبان آموز در ترکیه:
هر سطح تومر در هشت هفته (دو ساعت) برگزار می شود، کلاس ها معمولاً به مدت دو ساعت در صبح یا بعد از ظهر برگزار می شود و دانش آموزان در نهایت اجازه دارند با شرکت در کلاس های زبان و شرکت در امتحان نهایی نمره رسمی را کسب کنند.
در پایان هر سطح از سطوح آزمون زبان ترکی، دانش آموزان از طریق ارزیابی عملکرد یا امتحان نهایی توسط معلمان رسمی ارزیابی می شوند که شامل چهار مهارت اصلی است: درک شنیداری، درک مطلب، درک گفتاری و نوشتاری، و مهارت های گرامری اضافی.
ورود به دانشگاه های ترکیه با آزمون TOMER ترکیه:
طبق وب سایت رسمی آزمون Tomer در آنکارا، حداقل سطح B۱ برای ورود به دانشگاه های ترکیه مورد نیاز است. دوره های زبان ترکی در استانبول به صورت دوره های فشرده (یک ماهه، دو ساعته) و یا دوره های معمولی (۶ ماهه، دو ساعته) ارائه می شود. لازم به ذکر است که برای تحصیل در ترکیه همانند تحصیل در کانادا یا تحصیل در آلمان، دانش زبان ترکی برای پذیرش در دانشگاه های معتبر ترکیه الزامی است و حداقل تحصیلات طبق قوانین دپارتمان پذیرش دانشگاه مربوطه الزامی است. .
انواع نمرات آزمون تومر:
آزمون تومر در ترکیه دارای چهار پایه مقدماتی، متوسطه، متوسطه و دیپلم نهایی می باشد. دو مورد از آنها برای مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه صادر شده است. و دو مورد دیگر برای سطوح متوسط و پیشرفته. در پایان هر دوره، زبان آموز باید امتحان نهایی دوره را پشت سر بگذارد تا به سطح بالاتری برسد. امتحان نهایی در پایان هر دوره زبان ترکی در استانبول ترکیه برگزار می شود تا چهار مهارت اصلی زبان آموزان در هر سطح ارزیابی شود.
اگر فردی نتواند یکی از این سطوح مهارت را پشت سر بگذارد، باید در آزمون گریم شرکت کند و اگر بیش از یک بار بود و در مهارت زبان ترکی شکست خوردید، باید دوره را دوباره بگذرانید.
جزئیات سطوح مختلف آزمون تومر در ترکیه:
- سطح A1 توانایی کلی در برقراری ارتباط و درک سوالات و پاسخ های ساده را دارد
- در سطحA2، مهارت های زبان اولیه و توانایی صحبت کردن به راحتی و قابل پیش بینی را دارید
- دانش آموزانی که سطوحB1 و B2 آزمون Tomer را پشت سر می گذارند، به ترتیب دارای مهارت های زبان ترکی متناسب با موقعیت های روزمره و دانش مناسب برای توصیف موضوعات مختلف هستند.
- در نهایت با گذراندن سطح C1 و اخذ مدرک تکمیلی آزمون تومر، مهارت زبان ترکی برای ادامه تحصیل را دارید.
زمان و جزئیات تست تومر در ترکیه:
آزمون تومر همه روزه از ساعت ۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰ برگزار می شود و نتیجه آزمایش به مدت ۴ ماه معتبر است.
هزینه آزمون تومر در ترکیه:
هزینه آزمون تومر از یک مرکز به مرکز دیگر متفاوت است. اما در هر صورت هزینه برای یک سطح بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ دلار است که در دو قسط پرداخت می شود.
برای دیگرانی که برای نمره تومر پیشرفت می کنند، یک آزمون ۵ مهارتی در چهار ساعت آخر دوره گرفته می شود، زبان آموزی که تمام آزمون های مهارتی را با موفقیت پشت سر می گذارد به سطح بالاتری می رود.
زبان آموزی که در یک نمره مهارت مردود می شود، مشمول همان آزمون مهارت می شود و هر دوره آموزشی را پشت سر گذاشته و به دوره بعدی می رود.
امتیاز مورد نیاز در موارد زیر آورده شده است:
- مهارت شنوایی، حداقل امتیاز ۱۵، حداکثر امتیاز ۲۵
- مهارت درک متن، حداقل امتیاز ۱۵، حداکثر امتیاز ۲۵
- مهارت مکالمه، حداقل امتیاز۹ ، حداکثر امتیاز ۱۵
- مهارت های بیانی، حداقل نمره ۶، حداکثر نمره ۱۰
- مهارت شنیداری، حداقل امتیاز ۱۵، حداکثر امتیاز ۲۵
- مدرک مورد نیاز برای آزمون تومر در ترکیه برای اخذ مدرک در هر دوره:
- درجهA1 امتیاز: ۲۰ – ۴۹
- درجهA2 تعداد امتیاز: ۵۰ – ۵۹
- درجهB1امتیاز: ۶۰ – ۶۹
- امتیازB2امتیاز: ۷۰ – ۷۹
- درجه C1 امتیاز: ۸۰ – ۸۹
- درجه C2 امتیاز: ۹۰ – ۱۰۰
باید بدونید کلاسهای آموزش زبان ترکی استانبولی و گرفتن نمرات بالا شانس شمارا در این آزمونها افزایش میدهد. پس حتی اگر نخواستید دربارهی عناوین ذکر شده مطالعه کنید حداقل توانایی زبان ترکیتان را بالا ببرید. امیدوارم درهرکدام از این آزمونها که شرکت میکنید با موفقیت و اعتماد به نفس خارج شوید.
با کمک باشگاه اومند برای آزمونهای زبان ترکی آماده شوید
هنوز در این فکر هستید که چطور برای آزمونها آماده شوید؟ جوابتان باشگاه اومند است. آماده شدن برای آزمونها با کلاس آنلاین زبان ترکی ما از این نمیتواند آسانتر باشد. باشگاه اومند یک پلتفرم آموزش آنلاین است که شما عزیزان را در تمام بخشهای تحصیلی اعم از کنکور، آزمونهای زبان، تافل، مهاجرت و غیره همراهی میکند. کلاسهای باشگاه اومند به شما این امکان را میدهد تا دیگر برایتان نشدن بیمعنی باشد.
پس منتظر چی هستی؟ اگر دوست داری عضوی از ما باشی با شماره تلفن باشگاه در انتهای صفحه تماس بگیرید یا اطلاعاتتان را از طریق این لینک در اختیار ما قرار دهید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
با اومند فاتح نبرد آزمون های ترکی استانبولی باشید!💜
دیدگاهتان را بنویسید