بهترین تمرینات عملی برای تقویت فن بیان نوجوانان
بدون شک یکی از مهم ترین مهارت هایی که هر نوجوانی به آن نیاز دارد تا بتواند در این برهه سنی حساس ارتباط موثری با اطرافیان خود برقرار کند، مهارت های ارتباطی و فن بیان است. بنابراین به همان اندازه ای که دوره های فن بیان کودک اهمیت دارد، دوره های فن بیان نوجوانان نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند؛ چرا که مهارت فن بیان چه در کودکان و چه در نوجوانان می تواند سکوی پرتاب آن ها به سمت موفقیت باشد.
ژان راسین جمله معروفی دارد که می گوید: “همه می توانند سخن بگویند، اما خوب سخن گفتن به تعلیم، استعداد و تمرین نیاز دارد.” پس اگر شما هم می خواهید نوجوانی با اعتماد به نفس داشته باشید که به راحتی و با کلامی شیوا و تاثیرگذار از حق و حقوق خود کند، مهارت نه گفتن داشته باشد، خوب سخنرانی کند و … باید علاوه بر وقتی که در خانه برای او صرف می کنید، او را در کلاس های فن بیان برای کودک و نوجوان ثبت نام کنید تا آن ها با در نظر گرفتن توانایی ها و نقاط ضعف و قوت فرزندتان، این مهارت را در او تقویت کنند و بدین وسیله به فرزند شما کمک کنند تا آینده روشنی برای خود ترسیم نماید! یادتان باشد که مهارت خوب صحبت کردن، بیش از آن که استعدادی غریزی باشد، مهارتی اکتسابی است که با تکرار و تمرین بی وقفه به دست می آید!
بنفش ترین راهکارها برای بهبود فن بیان نوجوانان
همان طور که می دانید بسیاری از نوجوانان در این برهه سنی نمی توانند ارتباط موثری با والدین خود برقرار کنند که بخشی از آن به رفتارهای غلط والدین و نشانه رفتن اعتماد به نفس نوجوانان و بخشی دیگر به حساسیت های اجتناب ناپذیر این دوره سنی برمی گردد. به همین دلیل اگر نوجوانان فن بیان بالایی داشته باشند، می توانند به جای از کوره در رفتن یا بالعکس سکوت کردن، حرف ها و نیازهای خود را به خوبی بیان کنند و در نتیجه ارتباط مسالمت آمیزی با دیگران برقرار کنند و آینده بهتری هم برای خود بسازند. به همین منظور ما در این بخش برخی از بهترین روش های تقویت این مهارت در نوجوانان را با شما به اشتراک می گذاریم.
● سعی کنید او را به صحبت کردن و نظر دادن در جمع تشویق کنید
اگر فرزند نوجوان شما هم ترجیح می دهد که در جمع، ساکت و آرام بشیند، شما به عنوان پدر یا مادر او می توانید او را ترغیب به صحبت کردن کنید. چگونه؟ قرار نیست که او را معذب کنید و کاری کنید که مجبور به حرف زدن شود، بلکه قرار است که با پرسیدن نظر او درباره صحبت هایی که در جمع می شود، او را هم به حرف زدن و اظهار نظر تشویق کنید. در واقع شما با این کار اعتماد به نفس فرزندتان و قدرت سخنوری او را افزایش می دهید؛ چرا که او احساس می کند که تا چه اندازه برای شما اهمیت دارد و در نتیجه به خودش می بالد و جسارت بیشتری برای حرف زدن پیدا می کند!
● مشاعره راه بیاندازید
شاید کارآیی این تکنیک در دنیایی که روزانه نوجوانان با انواع و اقسام بازی های موبایلی و کامپیوتری مشغول هستند، کمی دور از ذهن به نظر برسد، اما اگر شما بتوانید فضایی صمیمی در خانه یا در بین جمع های خانوادگی و دوستانه ایجاد کنید که فرزندتان هم احساس راحتی کند، می توانید بازی هایی مثل مشاعره راه بیاندازید که هم سرگرمی مناسبی است و هم با تقویت دایره لغات نوجوانان، مهارت های کلامی آن ها را از این رو به آن رو می کند!
● او را به مطالعه ترغیب کنید
قطعاً می دانید که یکی از مهم ترین مواردی که می تواند دایره لغات فرزندان شما را تقویت کند، مطالعه است. بنابراین اگر دلتان می خواهد که فرزندتان اهل مطالعه باشد و به واسطه افزایش دایره واژگان و دانش خودش بتواند بهتر صحبت کند و با دیگران ارتباط بگیرد، باید از خودتان شروع کنید. در واقع بسیار دیده شده که در بیشتر مواقع کودکان و نوجوانانی کتاب خوان می شوند که والدین آن ها کتاب خوان هستند و بچه ها هم شاهد این موضوع هستند و به نوعی از پدر و مادر خود الگوبرداری می کنند.
● او را با نگاهتان تحسین کنید
وقتی فرزندتان در جمعی در حال صحبت کردن است، سعی کنید که با چشمانتان او را تحسین کنید؛ چرا که این کار شما باعث قوت قلب و شجاعت بیشتر او در خوب صحبت کردن می شود. به علاوه شما می توانید پیش از شروع صحبت یا سخنرانی فرزندتان نیز با او صحبت کنید و به او بگویید که چقدر به او افتخار می کنید تا اعتماد به نفس او افزایش پیدا کرده و در مقابل استرسش کمتر شود. یادتان باشد که اگر فرزند شما احساس کند که حس تحسین شما را به همراه خودش دارد، خوب صحبت کردن که چیزی نیست، حتی می تواند کوه ها را هم جا به جا کند!
برای آشنایی با ۴ تکنیک طلایی افزایش اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان کافیست این مقاله را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
چه کلاسی برای تقویت فن بیان نوجوانان موثر است؟
اگر می خواهید فرزند نوجوانتان از مهارت های کلامی بالایی برخوردار باشد، نباید تنها به آموزش های خود در خانه اکتفا کنید، بلکه باید او را به شرکت در دوره های حضوری یا دوره های آنلاین فن بیان کودک و نوجوان ترغیب کنید!
به همین منظور کلاس های فن بیان گروه سنی کودک و نوجوان باشگاه اومند که به شیوه کاربر محور برگزار می شود، می تواند فرزند نوجوان شما را به تقویت مهارت های کلامی خودش تشویق کند. در واقع چون آموزش های این باشگاه بر اساس مهارت ها و توانایی های فردی هر نفر و به شکل پروژه محور پیش می رود، نه تنها فرزند شما را از این کلاس ها خسته نمی کند، بلکه باعث می شود که روز به روز اشتیاق او به یادگیری این مهارت بیشتر و بیشتر شود.
پس برای اومندی شدن و بهره مندی از پشتیبانی همه جانبه تیم ما همین الان با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید یا فرم مشخصات را از طریق این لینک تکمیل کنید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.
اومند، سرزمینی برای رشد مهارت های شما!💜
دیدگاهتان را بنویسید