اهمیت آموزش فن بیان از کودکی
تاثیر اموزش فن بیان برای کودکان
همانطور که میدانید حرف زدن اولین راه ارتباط برقرار کردن با دیگران است و امروزه اهمیت این موضوع چند برابر شده است. چون شرایط اینگونه ایجاب میکند که افراد برای داشتن تعاملی بهتر بتوانند گفت و گوی قوی تری داشته باشند و حتی از سایرین متمایز شوند و قطعا هر فرد با حرف زدن تا حدود زیادی سطح شعور و فرهنگ خود را نشان میدهد.
امروزه خانواده ها از سنین خیلی پایین خواهان تقویت این هنر در کودکانشان میباشند که این واقعا قابل ستایش است؛ زیرا که توانایی صحبت و جرات بیان نظرات در جمع و موقعیت های خاص شروع شکل گیری کودک میباشد.
نکته مثبت تقویت فن بیان برای کودکان امروزی میزان توجه خانواده و حتی اطرافیان به آن ها می باشد که باعث میشود کمتر در پی اثبات خود برای جدی گرفته شدن باشند.در صورتی که در گذشته به این موضوعات و حتی به کودک توجه چندانی نمیشد وقطعا فرد در بزرگسالی تاثیرات منفی اینگونه مسائل را به وضوح درزندگی خود حس میکند و یکی از سخت ترین کارها همانطور که میدانید ترک عادات اشتباه است. ولی میدانیم که با هر سختی باز هم کار نشد ندارد .با کمی باور به خودو پشتکار همه چیز که نه ولی چیزهای زیادی قابل حل هستند.
همانطور که امروزه مشاهده میکنید سطح هوشی و توانایی کودکان در هر زمینه ای بیشتر شده و بهای بیشری به انها داده میشود. با توجه به کمتر شدن تعداد فرزندان در خانواده ها و تعامل ان ها با افراد بزرگسال بیشتری، این مقوله کاملا منطقیست و شاید همین باعث امید به فردای بهتر باشد ،چون قطعا اینده به دست ادم های با سواد و اگاه تری خواهد افتاد.
درسته که کودکان ذهن بازتری برای یادگیری دارند اما جدا از توانایی های خود شخص ،حمایت و تاثیر خانواده و اطرافیان قطعا کم اهمیت نیست و صد البته که خانواده در مقابل انتظاری که از قرزندش دارد باید مسئولیت هایی را هم پذیرا باشد.
- وقت گذاشتن برای کودک
- بازی کردن با او
- داستان گفتن
- معرفی ویژگی افراد مختلف هم ظاهری هم باطنی
- یاد دادن کلمات متفاوت و جدید
- قرار دادن کودک در موقعیت های سالم اجتماعی
- کودک را به چشم یک هم صحبت کامل دیدن
- توضیح دادن راجب قرار گرفتن در موقیت های خاص و گوناگون
- پرسیدن سوالاتی که نیاز به جواب های طولانی دارند
- اجازه اشتباه کردن دادن به کودک
- اجازه حل مسئله به کودک
- حمایت از او در جمع
- قدرت مقاومت و دفاع دادن به آن
و خیلی چیزهای دیگر باعث میشود شما فردی را پرورش دهید که همیشه حرف درستی برای گفتن داشته باشد و حتی بقیه هم خواستار نظرات او باشند.
همه میدانیم که شکل دادن یک شخصیت مستقل و قابل احترام سخت است و در مقابلش تبدبل شدن به یک فرد بله قربان گو کار خیلی راحت تری میتواند باشد. درسته کار راحتی نیست ولی از والدین امروزی انتظار میرود به دنبال آسیب هایی که از اموزشات و تربیت های نادرست متحمل شده اند، شیوه بهتری را برای رشد فرزند خود در نظر بگیرد.چون کاملا واضح است که مهارتی مثل فن بیان تا حدود خیلی زیادی ربطی به ژنتیک ندارد و باید کسب شود.
پس بار دیگر تاکید می کنیم که اگر نمی خواهید فرزندتان در آینده به شخصی برای برآورده کردن آرزوهای دیگران تبدیل شود و اتفاقاً دوست دارید که فرزندی کارآفرین و خلاق داشته باشید که بتواند آینده ای موفق برای خودش بسازد، باید علاوه بر ثبت نام او در دوره های فن بیان برای کودکان، به عنوان والدینی آگاه و دوراندیش برای او در خانه هم وقت صرف کنید تا با پرورش مهارت های کلامی و ارتباطی کودکتان، به او بال و پر دهید و هر روز شاهد بالندگی و رشد بیشترش باشید!✨
آیا فن بیان کودکان وابسته به استعداد آن ها است؟
همان طور که نمی توان صد درصد منکر این شد که استعداد کودکان در مهارت سخنوری و برقراری ارتباط با دیگران بی تاثیر است، به همان میزان هم نمی توانیم بگوییم که اگر کودکی در این زمینه استعداد نداشته باشد پس نمی توان این مهارت او را با تمرین و شرکت در کلاس های فن بیان کودکان تقویت کرد و او باید همیشه از داشتن این مهارت محروم بماند!
خوشبختانه بخش عظیمی از مهارت فن بیان اکتسابی و وابسته به تمرین و تلاش است. یعنی اگر شما دوست دارید کودکی سخنور نه صرفاً شیرین زبان داشته باشید، باید برای او وقت بگذارید!
یادتان باشد که تلاش در هر کاری حرف اول را می زند! کودک شما چه استعدادی خارق العاده داشته باشد و چه انسانی با میزان هوش متوسط باشد، می تواند به تسلط کافی در صحبت کردن و تعامل با دیگران دست پیدا کند، به شرطی که شما او را سخت کوش بار بیاورید!
پس به جای این که کودک خود را با سایر هم سن و سالانش مقایسه کنید و از این که او نمی تواند با اعتماد به نفس صحبت کند و حامی حقوق خودش باشد غصه بخورید، با او به روش های درست و اصولی تمرین کنید تا شاهد آینده ای درخشان برای کودکتان باشید.✨
به قول ژان راسین:
“همه میتوانند سخن بگوینداما سخن خوب گفتن تعلیم و استعداد و تمرین می خواهد.”
و در نهایت معنی اصلی فن بیان : یعنی کودک شما بتواند به خوبی و بدون استرس در مقابل جمعیت صحبت کند.
مراحلی که برای اموزش والدین به کودکان گفته شد همگی از تاثیر بالایی برخوردارند اما از تاثیر کلاس های فن بیان که امروزه خیلی هم سروصدا کرده است، نباید غافل شد. اما باید در انتخاب موسسه و دوره مناسب حسابی دقت شود تا تاثیر معکوس نداشته باشد.
یک سیستم اموزشی خوب شامل پکیجی از اموزش هایی راجب اعتماد به نفس ، نشان دادن شکل های مختلفی از واژه ها، قرار دادن کودک در شرایط مناسب برای برقراری ارتباط با افراد هم سطح خودش، پیگیری های مداوم و بجا،دادن تمرین و برنامه های تفریحی اموزشی مهیج به کودک،و رعایت استاندارد حتی در موارد جزئی باشد که یک موسسه را تبدیل به جایی قابل اعتماد و جذاب کند.