بهترین تمرینات عملی برای تقویت فن بیان کودکان
همه ما دلمان می خواهد فرزندانی موفق پرورش دهیم که در آینده دکتر، مهندس، وکیل و … شوند، اما آیا به همه ابعاد این آرزو دقت کرده ایم؟ آیا تا به حال به این فکر کرده ایم فرزندمان برای موفقیت در حرفه و زندگی خود به مهارت خوب صحبت کردن یا همان فن بیان نیاز دارد؟
شاید بسیاری از پدر و مادرها فکر کنند که چون فرزند شیرین زبانی دارند، پس دیگر نیاز نیست که او را در دوره های فن بیان کودکان ثبت نام کنند و بر روی این مهارت کودکشان سرمایه گذاری کنند؛ چرا که تصور می کنند که وقتی صحبت کردن کودکشان قند در دل همه آب می کند، پس یعنی این کودک فن بیان خوبی هم دارد و احتیاجی به این قبیل آموزش ها ندارد!
اما آیا صرف این که کودک خوش سر و زبان است، دلیل می شود که اعتماد به نفس بالایی هم داشته باشد و مهارت نه گفتن را بلد باشد؟ یا بتواند ارتباط اجتماعی موثری با دیگران برقرار کند و آینده ای تضمین شده داشته باشد؟ قطعاً خیر!
پس اگر می خواهید فرزندی سخنور تربیت کنید که در آینده بتواند گلیم خودش را از آب بیرون بکشد باید برای تقویت فن بیان او تلاش کنید! طبیعتاً یکی از موثرترین روش هایی هم که می تواند کمک حال شما در این مسیر باشد، ثبت نام فرزندتان در کلاس های فن بیان کودکان است. البته نه هر کلاسی! دوره ای به درد فرزند شما می خورد که بتواند فن بیان او را با شناخت روحیات و توانایی های فردیش تقویت کند، ولاغیر!
تقویت فن بیان کودکان با چند بازی مهیج
درست است که کلاس های فن بیان می تواند در تقویت مهارت خوب صحبت کردن کودک شما موثر باشد، اما هیچ چیزی به اندازه حضور روحی و فیزیکی شما در کنار کودکتان نمی تواند در تقویت مهارت های او از جمله فن بیان موثر باشد. بنابراین در این قسمت چند بازی به شما معرفی می کنیم که اگر وقت بگذارید و آن ها را با کودکتان انجام دهید، به زودی ثمره آن را خواهید دید!
● بازی با جملات راه بیندازید
در این بازی می توانید چند کلمه برای کودک خود ردیف کنید و بعد از او بخواهید که با آن ها جمله بسازد. یادتان باشد قرار نیست کودک با کلماتی مثل قسطنطنیه جمله بسازد، بلکه قرار است که با چند کلمه ساده در حد درک و فهم خودش جمله ای خلق کند! اما اگر دوست دارید این بازی کمی مهیج تر شود، می توانید از کلماتی که ربط چندانی به هم ندارند استفاده کنید و هم خودتان و هم کودکتان سعی کنید که جملات خنده داری با آن ها بسازید. یا مثلاً می توانید از کودک بخواهید که چند جمله کوتاه و بامزه که تکرار کردن آن ها سخت است مثل “چایی داغه، دایی چاقه” را چندین بار تکرار کند تا کم کم میزان تپق های او هم کمتر شود.
● کودک را گزارشگر کنید
همیشه بازی مثل گزارشگری که کودک با میکروفونی در دست با شما مصاحبه می کند و یا مثلاً یک مسابقه را گزارش می کند برای او جذاب است و می تواند در بهبود هوش کلامی کودک هم تاثیر بسزایی داشته باشد. پس چرا شما از این موقعیت برای بهبود فن بیان کودک خود غافل شوید و با گفتن جملاتی مثل حالا حوصله مصاحبه ندارم، بعداً بازی می کنیم و … این فرصت را از کودک خود دریغ کنید؟!
● دوبله کارتون و انیمیشن انجام دهید
همه کودکان عاشق تماشای کارتون و انیمیشن هستند. پس برای این که تماشای این برنامه ها را هدفمندتر کنید، می توانید بازی دوبله کردن شخصیت های کارتونی را راه بندازید تا ضمن این که سرگرم می شود، فن بیانش نیز تقویت شود. مثلاً فرض کنید که کودک شما کارتون شرک را دوست دارد، خب شما می توانید صدای تلویزیون را ببندید و از کودکتان بخواهید که این بار او به جای شخصیت های کارتون صحبت کند و هر دیالوگی که دوست دارد را به کار ببرد. حالا اگر خودتان هم وارد بازی شوید و این سرگرمی را دو یا چند نفره انجام دهید، می توانید با یک تیر دو نشان بزنید؛ چرا که با این کار هم به کودکتان نزدیک تر شده اید و هم مهارت صحبت کردن او را بهبود بخشیده اید.
● داستان بسازید
در این بازی می توانید یک داستان نیمه کاره را برای کودک خود تعریف کنید و از او بخواهید ادامه آن را در ذهنش بسازد و بیان کند. این بازی تاثیر زیادی در هوش کلامی کودک دارد. اما اگر می خواهید این بازی مهیج تر شود و کودک همکاری بیشتری با شما کند، می توانید این کار را سه نفره یا بیشتر و با یک توپ انجام دهید. یعنی مثلاً قانونی بگذارید که یک نفر از شما داستان را شروع کند و بعد از مدتی توپ را پاس دهد. حالا توپ دست هر کسی افتاد، او باید ادامه داستان را تعریف کند. با همین بازی به ظاهر ساده می توانید فرزندتان را سرگرم کنید و به طور ناخودآگاه بر هوش کلامی او تاثیر مثبت بگذارید.
با خواندن مقاله فن بیان کودکان چگونه رشد می یابد، می توانید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.
جمع بندی از آنچه درباره تمرینات عملی برای تقویت فن بیان کودکان گفتیم
همان طور که گفتیم فن بیان کودکان خود به خود بهبود پیدا نمی کند و علاوه بر زمانی که والدین باید برای همراهی با کودک صرف کنند تا این مهارت در آن ها تقویت شود، نباید از اهمیت کلاس های حضوری یا کلاس های آنلاین فن بیان کودک غافل شویم.
در همین راستا باشگاه اومند شرایطی فراهم کرده تا کودکان بتوانند با شرکت در کلاس های آنلاین و کاربر محور این باشگاه که حداکثر ۱۰ نفر جمعیت دارند، خوب صحبت کنند، با دیگران ارتباط موثر برقرار کنند، نه گفتن را یاد بگیرند و به طور کلی برای آینده ای درخشان آماده شوند!
ضمناً از آنجایی که بچه ها در این کلاس ها به صورت مستقیم و آنلاین با معلم خود در ارتباط هستند و فضای کلاس هم بسیار شاد و سرگرم کننده است و قرار نیست آن ها بر روی میز و نیمکت میخ شوند، نه تنها از شرکت در این برنامه ها خسته نمی شوند، بلکه پایان هر جلسه برای شروع جلسه بعدی لحظه شماری می کنند!
پس اگر شما هم به همراهی ما برای تربیت کودکانی سخنور نیاز دارید، همین الان با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید و یا اطلاعات خود را از طریق این قسمت در اختیار ما قرار دهید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. با اومند کودکان خود را سخنگو و موفق بار بیاورید.💜
دیدگاهتان را بنویسید