آیا فن بیان کودکان خودبه خود بهبود می یابد؟
حتماً تا به حال کودکانی را دیده اید که بدون خجالت و ترس در یک جمع چند نفره صحبت می کنند و به اصطلاح جمع را دست می گیرند. اما سوال این جا است که آیا این کودکان این مهارت را با شرکت در کلاس های فن بیان کودک به دست آورده اند یا آن را به شکل ذاتی داشته اند؟
باید بگوییم که بخشی از این موضوع، ذاتی است و به استعداد کودک برمی گردد، اما این به معنی نیست که اگر کودکی نتواند به خوبی در یک جمع صحبت کند، پس استعداد کافی ندارد. گاهی ممکن است که کودکان با وجود با استعداد بودن، به دلیل رفتار غلط والدین و امر و نهی بیش از حد آن ها، سرخورده شوند و نتوانند خوب صحبت کنند.
اما اگر شما والدی هستید که رفتار مناسبی با کودک خود دارید، اما نمی دانید چگونه فن بیان او را تقویت کنید و اعتماد به نفسش را افزایش دهید، شرکت در دوره های فن بیان کودک می تواند کمک زیادی به شما کند. بدیهی است که کودکی که توانایی سخنوری بالایی دارد، در آینده بهتر می تواند در ابعاد مختلف زندگی از جمله شغلی و تحصیلی پیشرفت کند.
اهمیت فن بیان در کودکان
از آنجایی که امروزه آگاهی جامعه بیشتر شده است و مردم می دانند که ریشه موفقیت یک فرد تا حد زیادی به کودکی او و مهارت هایی که در آن زمان یاد گرفته است برمی گردد، اکثر والدین دوست دارند کودکان و نوجوانانی خوش صحبت و با فن بیان بالا داشته باشند.
- مهارت های گوش دادن بهتر
. در حین یادگیری مهارت های صحبت کردن در جمع، بچه ها اغلب در موقعیت هایی قرار می گیرند که باید به یک مشکل گوش دهند و به درستی پاسخ دهند. وقتی آنها به خوبی به تمرین گوش دادن بپردازند، می توانند موضوعات پیچیده را بفهمند و درک کنند. مهارت های گوش دادن نیز باعث تقویت اخلاق کودک میشود. آنها به طور خودکار همدل تر می شوند و می توانند روابط بهتری با همسالان و خانواده خود ایجاد کنند.
- توانایی تأثیرگذاری و متقاعدسازی
وقتی با اطمینان گفته شود، مردم حتی یک دروغ را باور می کنند. باور یک سخنران عمومی بزرگ آسان است. به همین دلیل است که اغلب سیاستمداران، افراد درگیر در بازاریابی و فروش در سخنرانی عمومی خوب هستند. توانایی متقاعدسازی و نفوذ چیزی است که یک فرد را به یک رهبر واقعی تبدیل می کند. حتی باهوشترین فرد ممکن است نتواند کسی را به ایدههایش باور کند، اما یک ارتباطگر باهوش این کار را میکند. یادگیری سخنرانی در جمع برای کودکان بسیار مهم است زیرا آنها رهبران آینده هستند و باید توانایی به اشتراک گذاشتن ایده های خود را با جهان داشته باشند و همچنین بر آن تأثیر بگذارند. برای همین است که تاکید بسیاری بر کلاس آموزش فن بیان برای کودکان میشود.
- اعتماد به نفس و عزت نفس
در دوره فن بیان برای کودکان، دانش آموزان اعتماد به نفس و عزت نفس بالاتری خواهند داشت که در طول زندگی به آنها کمک میکند. بچههایی که میتوانند هوشمندانه با جمعیت ارتباط برقرار کنند، چه در انجام تست یا جلب توجه مردم باشد، همیشه جذاب و با اعتماد به نفس بالاتری هستند.
در زمانه ای که ما در آن زندگی می کنیم، کودکان اغلب زمانی که در معرض تبعیض و قلدری قرار می گیرند، از عزت نفس پایین رنج می برند و بیشتر مشکلات کودک در واقع با عزت نفس بالاتر قابل حل است. هنگامی که یاد میگیرند بدون ترس با جهان روبرو شوند، اعتماد به نفس پیدا می کنند که چالش های بزرگتری را تحمل کنند.
- مهارت های سازمانی
فن بیان مستلزم آن است که بچه ها سازماندهی بیشتری داشته باشند و برنامه ریزان بهتری شوند زیرا باید برای پاسخ دادن به سؤالاتی که در مقابل آنها قرار می گیرد آماده باشند. آنها عادت به برنامه ریزی از قبل می کنند که به آنها کمک می کند تا در طول زندگی سازماندهی بیشتری داشته باشند.
همانطور که آنها بزرگ می شوند و مسئولیت های بزرگ را بر عهده می گیرند، مهارت های سازمانی و برنامه ریزی آنها ارزشمند خواهد بود. آنها می توانند ذهن تحلیلی تری داشته باشند که به حل مسئله کمک می کند.
همه این عوامل باعث می شود که کودکان با بزرگ شدن به یک رهبر تأثیرگذار تبدیل شوند. اکنون دوره های فن بیان زیادی وجود دارد که می توانید فرزندان خود را در آنها ثبت نام کنید. یکی از این دورههای سخنرانی عمومی برای بچهها، دوره فن بیان باشگاه اومند است.
- مهارت های ارتباطی بهتر
سخنرانی عمومی برای بچه ها نقش مهمی در برقراری ارتباط بهتر آنها دارد. آنها میتوانند ایده ها و افکار خود را به شیوهای واضح بیان کنند. در حالی که این ممکن است زیاد مهم به نظر نرسد، اما برای تبدیل شدن به یک ارتباط دهنده واضح نیاز به تمرین دارند.
دوره های فن بیان زیادی برای بچهها وجود دارد که فرصتهای زیادی را در اختیار آنها قرار میدهد تا ایدههای خود را برای ارائه تمرین کنند. کودکانی که در برنامه عمومی ما ثبت نام می کنند، یاد می گیرند که نظرات ارزشمندی را شکل دهند و آنها را با اطمینان با جهان به اشتراک بگذارند.
اما اگر شما از دسته والدینی هستید که زمان محدودی دارید و نمی توانید فرصت زیادی برای کودک خود بگذارید، توصیه ما به شما این است از کلاس های فن بیان کودک استفاده کنید. حتی اگر شما فرصت کافی برای رفت و آمد به کلاس ندارید، می توانید کودک خود را در دوره های آنلاین آموزش فن بیان کودک ثبت نام کنید.
البته به خاطر داشته باشید که شرکت در این کلاس ها زمانی تاثیرگذار است که شما هم زمان هایی را برای وقت گذراندن با کودک خود تنظیم کنید. دقت کنید که کودک فقط به حضور فیزیکی شما احتیاج ندارد، بلکه شما باید زمان هایی که قصد وقت گذراندن با او را دارید شش دانگ حواستان در اختیارش باشد.
اما لازم به ذکر است که شما علاوه بر وقت گذراندن با کودک باید چند اصل زیر را هم رعایت کنید:
۱- کودک را به عنوان یک هم صحبت کامل بپذیرید
سعی کنید که هر روز زمانی را به صحبت کردن با کودک خود اختصاص دهید. توجه داشته باشید که در این زمان باید تمام حواستان به کودک باشد و با او ارتباط چشمی برقرار کنید.
در ضمن اگر در این مکالمه سوالی از کودک می پرسید، باید حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه صبر کنید تا او بتواند فکر کند و به شما پاسخ دهد. جالب است بدانید که این روش علاوه بر تقویت فن بیان کودکان، برای کودکانی که لکنت زبان دارند هم مفید است.
۲- دایره واژگان کودک را افزایش دهید
اغلب اوقات علت این که بچه ها در سنین کودکی و نوجوانی از صحبت کردن در جمع خودداری می کنند، این است که دایره واژگان محدودی دارند و به همین دلیل در ساخت جملات به مشکل برمی خورند. برای تقویت این مسئله می توانید از لغت نامه های مصور که کلمات جدید را با استفاده از طراحی های جذاب به کودک آموزش می دهند، استفاده کنید. همچنین بازی هایی مثل داستان سازی، جمله سازی کارتی و… در افزایش دایره لغات موثر هستند.
۳- به کودک کمک کنید که بر کمرویی و خجالت خود غلبه کند
گاهی کودکان به دلیل این که خجالت می کشند از صحبت در جمع فرار می کنند. بنابراین شما باید به آن ها کمک کنید تا بر این حس غلبه کنند.
انجام کارهای گروهی، تصحیح نکردن مستقیم کودک، نزدن برچسب خجالتی به او از جمله کارهایی هستند که شما می توانید برای رفع کمرویی کودک انجام دهید. در کلاس های فن بیان کودک می توانید راهکار غلبه بر کمرویی را توسط کارشناسان یاد بگیرید.
۴- حس استقلال کودک را تقویت کنید
یکی از مهم ترین وظایف شما به عنوان مادر و پدر این است که کودکانی مستقل تربیت کنید. شما باید اجازه دهید که کودکان اشتباه کنند و از اشتباه خود درس بگیرند. اگر شما بیش از اندازه در کارهای کودک دخالت کنید، حس استقلال و اعتماد به نفس او را می گیرید و در نتیجه بر مهارت کلامی کودک هم تاثیر منفی می گذارید.
اگر اصلاح این رفتار برای شما سخت است، سعی کنید از کارهای کوچک شروع کنید. برای مثال از همین امروز اجازه دهید که خود کودک بند کفشش را ببندد یا اگر با دوستش دعوا کرده است، به جای این که مستقیماً دخالت کنید، اجازه دهید خود او این مشکل را حل کند.
۵- با کودک خود بازی کنید
لازم است به شما بگوییم که هیچ چیز مثل بازی کردن در رشد مهارت های کودکان تاثیر ندارد. در این بین بازی های که به صورت گروهی انجام می شوند، تاثیر بیشتری بر تقویت مهارت هایی از جمله فن بیان کودک دارند، زیرا در این بازی ها کودکان با تعامل و شیوه سخن گفتن به خوبی آشنا می شوند.
برای این که بدانید یادگیری فن بیان کودکان در آموزش آنلاین چه سودی دارد، حتماً این مقاله را هم مطالعه کنید.
جمع بندی
حالا که متوجه شدید که با پرورش مهارت فن بیان کودک می توانید زندگی او را زیر و رو کنید و کلید موفقیت را به او هدیه دهید، نباید اهمیت شرکت در کلاس هایی که در این زمینه برگزار می شوند هم فراموش کنید.
در همین راستا باشگاه اومند توانسته کلاس های آنلاین آموزش فن بیان کودک را با شیوه ای نوین برگزار کند. پس اگر شما هم دوست دارید کودکی خوش سخن داشته باشید و به دنبال محلی مطمئن برای ثبت نام او می گردید، همین امروز اومندی شوید. شما می توانید یا از طریق شماره تلفن های باشگاه با ما در ارتباط باشید و یا این که از این قسمت مشخصات خود را وارد کنید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.
اومند بنفش ترین مسیر برای تربیت کودکان سخنور است.💜
دیدگاهتان را بنویسید