با نوجوانان کنکوری چگونه رفتار کنیم؟

دوره کنکور یک دوره بسیار چالش برانگیز است، هم برای والدین و هم برای دانش‌آموزان. همواره مدرسه از امتحانات برای ارزیابی رشد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان استفاده می کند اما وقتی نوبت به کنکور می‌رسد داستان خیلی فرق می‌کند!

فهرست مطالب

دوره کنکور یک دوره بسیار چالش برانگیز است، هم برای والدین و هم برای دانش‌آموزان. همواره مدرسه از امتحانات برای ارزیابی رشد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان استفاده می کند اما وقتی نوبت به کنکور می‌رسد داستان خیلی فرق می‌کند! کنکور یعنی تعیین آینده شغلی و شخصی دانش‌‌آموزان؛ اما اکثر دانش آموزان از کنکور متنفرند. از حضور در جلسات مشاوره کنکور گرفته تا کلاس‌های تست زنی کنکور، خرید کتاب‌های کمک درسی و تست‌زنی و بسیاری مسائل دیگر که نمی‌توانیم آن ها را نادیده بگیریم.

از آنجایی که نمی توان از کنکور اجتناب کرد، باید یاد بگیریم که چگونه با آن کنار بیاییم. به محض اعلام تاریخ آزمون، بسیاری از دانش آموزان و والدین به طور یکسان دچار اضطراب می شوند. در همین حال، دیگران کاملاً آرام به نظر می رسند! چرا برخی از والدین و فرزندان می توانند با استرس کنار بیایند در حالی که برخی دیگر نمی توانند؟

کنکور چالشی‌ترین امتحانی است که دانش‌آموزان با آن‌ها مواجه می‌شوند و حفظ سلامتی و آرامش در این دوره بسیار مهم است.

  1. مراقب علائم استرس باشید. جوانانی که استرس دارند ممکن است:
  2. زیاد نگران باشند
  3. احساس تنش کنند
  4. سردرد و معده درد داشته باشند
  5. خوب نخوابیده باشند
  6. تحریک پذیر باشند
  7. علاقه به غذا را از دست بدهند و یا بیش از حد معمول غذا بخورند
  8. از فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند لذت نبرند
  9. منفی نگر باشند و خلق و خوی پایینی داشته باشند
  10. نسبت به آینده احساس ناامیدی کنند

داشتن کسی که نوجوان بتواند در مورد وضعیتش با او صحبت کند، می‌تواند به او کمک زیادی بکند. حمایت والدین، مشاوره تحصیلی و یا دوستان می‌تواند به جوانان کمک کند نگرانی‌های خود را به اشتراک بگذارند و همه چیز را در چشم انداز نگه دارند.

فرزندتان را تشویق کنید تا با یک مشاور کنکور که احساس می کند حمایت کننده است صحبت کند. اگر فکر می‌کنید فرزندتان با این مشکل کنار نمی‌آید، صحبت کردن با معلمان حامی نیز ممکن است برای شما مفید باشد.

رفتار با نوجوانان کنکوری

مطمئن شوید که نوجوانتان خوب غذا می خورد

یک رژیم غذایی متعادل برای سلامتی فرزندتان حیاتی است و می تواند به او کمک کند در طول دوره کنکور احساس خوبی داشته باشد. غذاها و نوشیدنی‌های پرچرب، دارای قند و کافئین بالا، مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا، کولا، شیرینی‌ها، شکلات، برگر و چیپس، فرزندانتان را بیش فعال، تحریک‌پذیر و بد خلق می‌کنند. در صورت امکان، فرزندتان را در خرید غذا مشارکت دهید و او را تشویق کنید تا انواع میان وعده های سالم اما خوشمزه و مورد علاقه خود را انتخاب کند. سعی نکنید که میان وعده های آماده و فروشگاهی را به طور کامل از فرزند نوجوان خود دریغ کنید؛ مثلا اگر او علاقه زیادی به میان وعده های خشک نظیر ویفر و بیسکوییت و کوکی دارد، در فروشگاه ها با بررسی جدول ارزش غذایی به او کمک کنید تا سالم ترین و در عین حال خوشمزه ترین آن ها را انتخاب کند.

به فرزندتان کمک کنید خواب کافی داشته باشد

خواب خوب باعث بهبود تفکر و تمرکز می شود. مشاوران کنکور می‌گویند بیشتر نوجوانان به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند. به فرزنتان بین مطالعه، تماشای تلویزیون یا استفاده از رایانه و رفتن به رختخواب نیم ساعت یا بیشتر زمان دهید تا به او کمک کنید خواب خوبی داشته باشد. انباشتن تمام دروس برای شب معمولا ایده بدی است! خواب شب برای فرزند شما بسیار بیشتر از چند ساعت مطالعه اضافی مفید خواهد بود.

در طول کنکور انعطاف پذیر باشید

در زمان کنکور انعطاف پذیر باشید. وقتی فرزندتان تمام روز در حال بازبینی است، نگران کارهای خانگی که انجام نشده یا اتاق خواب نامرتب نباشید. حفظ آرامش شما، خود می‌تواند برای فرزندتان بسیار کمک کننده باشد. به یاد داشته باشید که کنکور برای همیشه دوام ندارد اما خاطره برخورد شما با فرزندتان همیشه باقیست!

رفتار با نوجوانان کنکوری

به آنها کمک کنید مطالعه کنند

مطمئن شوید که فرزندتان جایی راحت برای مطالعه دارد. از آنها بپرسید که چگونه می توانید در مطالعه از آنها حمایت کنید. از خدمات کلاس کنکور و مشاوره کنکور برای فرزند خود استفاده کنید. برای ایجاد انگیزه در فرزندتان، او را تشویق کنید تا در مورد اهداف زندگی خود فکر کند و ببیند که کنکور و امتحانات چگونه با آنها مرتبط است.

در مورد استرس کنکور صحبت کنید

به فرزند خود یادآوری کنید که احساس اضطراب طبیعی است. استرس یک واکنش طبیعی به کنکور است. نکته کلیدی این است که از این استرس استفاده مثبت کنید. اگر اضطراب به جای کمک کردن، مانع می شود، فرزندتان را تشویق کنید تا فعالیت هایی را که در روز کنکور باید انجام دهد را تمرین کند. این کمک می کند احساس ترس کمتری داشته باشد.

به کودک خود کمک کنید تا با ترس های خود روبرو شود و به جای اجتناب از آنها، این وضعیت را به خوبی ببیند. آنها را تشویق کنید تا به آنچه می دانند و زمانی که برای مطالعه اختصاص داده اند فکر کنند تا به آنها کمک کنید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

او را به ورزش در طول کنکور تشویق کنید

مطمئنم اگر از مشاوره کنکور تجربی، انسانی یا هر مشاوره کنکور دیگر استفاده کرده باشند به شان گفته‌اند که ورزش می تواند به افزایش سطح انرژی، پاکسازی ذهن و کاهش استرس کمک کند. مهم نیست که چه چیزی باشد – پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا، فوتبال و رقص همه موثر هستند. فعالیت‌هایی که افراد را درگیر می‌کند می‌تواند مفید باشد.

به فرزند خود فشار اضافه وارد نکنید

بسیاری از نوجوانانی که با آنها تماس می‌گیریم احساس می‌کنند که بیشترین فشار در زمان کنکور از جانب خانواده‌شان است. به صحبت های فرزندتان گوش دهید، از او حمایت کنید و از انتقاد بپرهیزید.

قبل از اینکه آنها برای تست یا کنکور شرکت کنند، اطمینان بخش و مثبت باشید. بگذارید بدانند که شکست پایان دنیا نیست. اگر کارها خوب پیش نرود، می‌توانند دوباره در کنکور شرکت کنند.بعد از هر آزمون آزمایشی و کنکور، فرزندتان را تشویق کنید تا با شما صحبت کند. به جای تمرکز بر روی سوالاتی که برایشان دشوار بود، درباره بخش هایی که به خوبی پیش رفتند، بحث کنید. سپس به جای تمرکز بر روی چیزهایی که قابل تغییر نیستند، ادامه دهید و روی چیزهایی که قابل رفع کردن هستند تمرکز کنید.

برای پذیرایی از او وقت بگذارید

برای فرزندتان، به پاداش هایی برای انجام بازبینی و پشت سر گذاشتن هر آزمون آزمایشی فکر کنید. نیازی نیست که پاداش ها بزرگ یا گران باشند. آنها می توانند شامل چیزهای ساده ای مانند تهیه غذای مورد علاقه خود یا تماشای تلویزیون باشند. وقتی کنکور تمام شد، به فرزندتان کمک کنید تا با ترتیب دادن یک غذای پایان کنکور، جشن بگیرد.

رفتار با نوجوانان کنکوری

چه زمانی باید از روانشناس کمک بگیرید؟

برخی از جوانان در دوران کنکور استرس ز یادی ندارند اما این در مورد همه جوانان صدق نمی کند. اگر اضطراب یا بدخلقی فرزندتان شدید است، ادامه دارد و زندگی روزمره او را مختل می کند، از مشاوره کنکور کمک بگیرید. مراجعه به پزشک عمومی محل خوبی برای شروع است.

با اومند استرس و نگرانی نداشته باشید.

اگر نگران این هستید که نوجوانتان با فشار نمی‌تواند مقابله کند و نمی تواند اضطراب امتحان‌اش را مدیریت کند، برای دریافت کمک حرفه ای با ما تماس بگیرید.

باشگاه اومند یکی از کاملترین، به­روز ترین و پیگیر ترین سازمان آموزشی و مشاوره آنلاین کشور است که پشتیبانی همه روزه در هرشبانه روز با تمامی دانش آموزان دارند و هیچ چیز از چشم ما دور نمی‌ماند.

دانش آموزان اومندی از روز اول ورود پرونده آموزشی اختصاصی خود را خواهند داشت. جلسات مشاوره آن ها به صورت انلاین در سامانه کلاس آنلاین برگزار می شود تا ارتباط دانش آموز اومندی با مشاورش فضای حضوری را برای او تداعی کند. در ابتدای ورود به باشگاه آنالیز می شوند و فرآیند هدف گذاری برای آنان انجام می شود.

فقط کافیست در کنار ما قدم بردارید و خودتان متوجه مسیر بنفش و پر انرژی اومند شوید.
موفق و بنفش باشید💜

دوره های مرتبط

نظرات کاربران

comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *