چگونه درس شیمی را برای کنکور بخوانیم؟
شیمی، ریاضی، فیزیک و زیست جزء درسهایی هستند که کابوس بچههای پشت کنکوری محسوب میشوند. مخصوصا با وجود تعداد زیادی فرمول و جدول تناوبی که حفظ کردنش کار حضرت فیل است و با اینهمه وقتی که برایش میگذارید بازهم درآخر عناصر زیادی از ذهنتان میپرد. 😉 دغدغه ما این است که بهترین روش مطالعه شیمی کنکور را برایتان جمعآوری کنیم. به همین دلیل روش هایی که رتبه های برتر کنکور نیز از ان استفاده می کنند را نیز در این مقاله اورده ایم.
بگذارید خیالتان را راحت کنیم؛ هیچ تکنیکی نیست که موفقیت شمارا به طور ۱۰۰ درصدی تضمین کند. اما تضمین میکنیم که اگر از ترکیب تمام این تکنیکها استفاده کنید میتوانید حداقل موفقیت ۹۰ درصدی را داشته باشید.
اما بیاید اول انواع سوالات کنکور را برایتان با جزئیات شرح دهیم.
انواع سوالات شیمی کنکور
در ادامه به ۳ دسته از سوالات شیمی که شامل سوالات محاسباتی، مفهومی و شمارشی است میپردازیم.
سوالات محاسباتی:
سوالات محاسباتی آن دسته از سوالاتی هستند که به محاسبات عددی و عملیات ریاضی نیاز دارند. شما به سوالاتی برمیخورید که با استفاده از اعداد موجود در جدول تناوبی عناصر باید به آنها پاسخ دهید. در کنکور ۱۴۰۰ تعداد سوالات محاسباتی ۱۱ سوال بود.
سوالات زیر در کنکور ۱۴۰۰ نمونه ای از سوالات محاسباتی بوده اند :
- ۲۳۹
- ۲۴۴
- ۲۴۶
- ۲۵۰
- ۲۶۳
سوالات ترکیبی:
سوالات ترکیبی سوالاتی هستند که بر تسلط شما بر مفاهیم شیمی تمرکز دارند. سوالات ترکیبی زیر مجموعه ای از سوالات مفهومی است که در کنکور سال های اخیر افزایش داشته است.
سوالات زیر نمونه ای از سوالات ترکیبی در کنکور ۱۴۰۰ بوده اند :
- ۲۳۷
- ۲۴۳
- ۲۶۰
تحلیل نمودار یا جدول:
تحلیل نمودار یا جدول جزء سوالات نسبتا ساده شیمی کنکور است که هر سال حداقل یک سوال از آن طرح می شود. یکی از سوالات ثابت که تقریبا هر سال تکرار می شود سوال مربوط به نمودار انحلال پذیری بر حسب فشار و دما شیمی پایه دهم است.
سوالات زیر نمونه ای از سوالات تحلیل نمودار و جدول در کنکور ۱۴۰۰ بوده اند :
- ۲۴۵
- ۲۵۱
- ۲۶۷
واکنشنویسی:
واکنش نویسی یکی از مهمترین مفاهیم درس شیمی است که باید برای پاسخگویی به بسیاری از سوالات شیمی بر آن تسلط داشته باشید. سوالات این دسته معمولا به صورت ترکیبی با سوالات محاسباتی طراحی می شود که تسلط شما بر محاسبات عددی و تسلط بر عناصر جدول تناوبی از مهم ترین عوامل موفقیت در این دسته از سوالات است.
- ۲۴۳
- ۲۶۳
مفهومی:
همانطور که از نامش پیداست این دسته از سوالات بر تسلط شما بر مفاهیم شیمی تمرکز دارد و جز دشوارترین سوالات شیمی کنکور هستند. این سوالات به سوالات ترکیبی شباهت بسیاری دارند و جزء سوالات چالشبرانگیز کنکور محسوب میشوند.
سوالات زیر نمونه ای از سوالات درک مطلب کنکور ۱۴۰۰ بوده اند :
- ۲۴۱
- ۲۴۷
- ۲۵۶
- ۲۶۹
نحوه مطالعه شیمی کنکور
از بهترینهای روش مطالعه شیمی کنکور به موارد زیر میپردازیم:
مطالعه سوالات کنکوری سالهای گذشته:
از رایجترین پاسخهایی که درباره بهترین روش مطالعه شیمی کنکور میشنوید مطالعه سوالهای گذشته کنکور است. اگر شما نیز با این سوال مواجه میشوید باید بدانید که سوالات مفهومی در اولویت هستند. شکلها، نمودارها و مباحث مهم را با دقت بسیار زیادی مطالعه کنید. اما برخی از سوالات شیمی حالت حفظی دارند و بدان معنی است که تمام وقت شما صرف حفظ کردن آنها میشود پس این کار با تمرکز بالا انجام دهید.
حل مسائل و تمارین شیمی کتاب درسی و کتب کمک درسی:
یکی از بهترین نحوه مطالعه شیمی کنکور، حل مسئله و تمارین بسیاری است که هم باعث میشود نقاط ضعف، اشتباهاتتان در درس شیمی را شناسایی کنید و هم نکات مهم هرسوال را متوجه بشوید.
ساختن فلش کارت از فرمولها و نکات مهم:
شیمی پر است از فرمول و ترکیباتی که به خاطر سپردن همه آنها کار آسانی نیست. اما چیزی که مهم است این است که با استفاده از این فلش کارتها میتوانید نکات ضروری را به دفعات تکرار کنید و با اینکار به خاطر سپردن نکات مهم، شانس بیشتری در ذهن شما دارند.
اولویت بندی کتابها و بخشهایی که بیشترین سوالات را به خودشان اختصاص میدهند.
باید بگویم که وسواس از اول کتاب شروع کردن را کنار بگذارید و به مباحثی که بیشترین وقت و توجه را میخواهند بپردازید. این بهترین روش مطالعه شیمی کنکور است که به شما کمک میکند از دست بسیاری از نکات بیفایده خلاص شوید.
سوالات سخت را به صورت گروهی حل کنید.
این روش هم جزو بهترین روش مطالعه شیمی کنکور است اگرکه تمرکز گروه بر حل سوالات سخت و چالش برانگیز باشد. همیشه چندین فکر بهتر از یک فکر است و با اینکار نکات ارزشمندی را از دل دیگری و از کتاب بیرون میکشید.
بهترین روش مطالعه شیمی کنکور از زبان رتبه برترهای کنکور
برای درک بهتر بهترین روش مطالعه شیمی کنکور سعی کردیم نصایح و پیشنهادات رتبه برترهای سالهای مختلف این رشته را ذکرکنیم تا شاید کمک بیشتری به شما عزیزان بکنند.
امیررضا براتی – رتبه ۱ منطقه ۲ تجربی کنکور ۹۹
ابتدا متن کتاب درسی و سپس درسنامهی کتاب کمک آموزشی را به صورت مفهومی و کامل مطالعه می کردم. پس از مطالعه ی کامل مفاهیم درس، تعداد زیادی تست می زدم و مسائل را به صورت مفهومی حل می کردم. برای من بهترین روش مطالعه شیمی کنکور همین بود.
محمد اکبری مقدم – رتبه ۴۰ منطقه ۱ تجربی کنکور ۹۵
ابتدا کتاب درسی را می خواندم بعد تست می زدم. بعد از تست زنی نکاتی که بلد نبودم و نکات تست هایی که غلط زده بودم یادداشت میکردم . در کل هر نکته ای که قبل از تست زنی نمیدانستم ، یادداشت می کردم و مجددا مرور می کردم . برای تسلط بر محاسبات شیمی باید ریاضی قوی داشته باشید .
زیاد تمرین می کردم تا به تسلط برسم جوری که با دیدن یک تست روش حل آن بلافاصله به ذهنم می آمد . واکنش ها را کاملا از حفظ بودم تا وقت برای این مبحث تلف نشود. تمرین زیاد راز موفقیت در این مباحث است و سرعت تست زنی را افزایش می داد. در آزمون ها با شیمی شروع می کردم سپس زیست و در آخر ریاضی و فیزیک.
احمد نیکبخت – رتبهی ۲۵ منطقه ۳ کنکور ۹۳ از یاسوج
اصولا شیمی ۳ نوع سوال دارد: حفظی، مفهومی و مسئله.
حفظی: من در این نوع سوال ابتدا خود متن کتاب را میخواندم و تمام نکات حفظی آن را حفظ و بررسی میکردم و سپس سوالات تالیفی و کنکور مربوط به آن را حل میکردم و اگر نکتهی خاصی بود آن را یادداشت میکردم
مفهومی: این نوع سوال رابطه کمی با کتاب درسی دارد قسمتهای مربوط به کتاب درسی را میخواندم سپس درسنامههای مختلف که کاملتر از کتاب درسی بود را مطالعه میکردم و بعد به دقت تستهای مختلف تالیفی و کنکور را حل میکردم.
مسئله: با خواندن کتاب درسی نمیتوان این نوع سوالات را حل کرد و بیشتر باید با حل تست و تجربه پیدا کردن در این سوالات به تسلط کافی رسید؛ با ساختن تستهای مختلف میتوان به تسلط بیشتر رسید.
سهند سروری – رتبه ۷ منطقه ۲ ریاضی کنکور ۹۲
درس شیمی از ۲ بخش تشکیل می شه: بخش حفظی شیمی و بخش تمرین. به عنوان روش مطالعه بخش حفظی درس شیمی، باید متن کتاب، شکل ها و هر چیزی که درکتاب هست رو دقیقا مطالعه کرد؛ تا جایی که به نظر من کتاب شیمی رو مثل کتاب دینی باید خوند و مطالب اون رو حفظ کرد.
یک روش خوب برای حفظ کردن شیمی اینه که اول یک بار کتاب رو بخونی، بعد یک مجموعه سوال های کنکور رو بزنی و بررسی کنی تا متوجه بشی چه چیزهایی رو جا انداختی، و بعد برای بار دوم کتاب رو بخونی و نکته های مهم اون رو «هایلایت» کنی. همچنین می شه مطالب مهم رو خلاصه نویسی کنی. که البته با دوباره نویسی کردن فرق داره.
مثلاً من از این روش مطالعه شیمی کنکور استفاده می کردم که فرمول های مهم رو می نوشتم یا اگه سوال جالبی درباره بخشی می دیدم، اون رو می نوشتم و در بین صفحات همون بخش در کتاب می گذاشتم تا وقتی بعدا مطالب رو مرور می کردم، با یک نگاه به خلاصهها یا سوالهای جالب، مطلب موردنظر رو به خاطر بیارم.
تمام روشهای مطالعه کنکور به کنار، یک سری نکات ریز و مهم هم هستند که باید به آنها هم بسیار توجه کرد. به مانند تغذیه مناسب، خواب کافی، رفع استرس و تنش و غیره نیز عوامل موثر بر نتیجه کنکور هستند. شما عزیزان باید توجه داشته باشید سلامت روح و جاتان از هر مسئله کنکوری مهمتر است. مراقب خودتان باشید و برای کنکور دهن خودتان را آسفالت نکنید.
با کمک باشگاه اومند برای کنکور آماده شوید
هنوز در این فکر هستید که چگونه برای کنکور آماده شوید؟ جواب شما باشگاه اومند است. تقویت مهارتهای شما برای کنکور و کمک به دریافت بهترین نتیجه در شیمی کنکور همراه با باشگاه اومند میسر میشود. باشگاه اومند یک پلتفرم آموزش آنلاین است که شما عزیزان را در تمام بخشهای تحصیلی اعم از کنکور، آزمونهای زبان، تافل، مهاجرت و غیره همراهی میکند. کلاسهای باشگاه اومند به شما این امکان را میدهد تا در مورد عملکرد خود فیدبک دریافت کنید.
پس منتظر چی هستی؟ اگر دوست داری به ما بپیوندی و یکی از عزیزان خوششانس ما باشی با شماره تلفن باشگاه در انتهای صفحه تماس بگیرید یا اطلاعات خود را از طریق این لینک در اختیار ما قرار دهید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
با اومند فاتح نبرد شیمی کنکور باشید!💜
دیدگاهتان را بنویسید