چرا کودکان خجالتی می شوند؟
خجالتی بودن کودکان دلایل مختلفی دارد که از مهم ترین علل آن می توان به نحوه برخورد اشتباه یا تند والدین، اطرفیان و حتی کادر و محیط مدرسه اشاره کرد. در واقع کودکانی که بیش از حد خجالتی هستند و این مسئله به نوعی اختلال در آن ها تبدیل شده است، دوستان کمتری دارند، از اعتماد به نفس کمتری برخوردار هستند، در فعالیت های اجتماعی مشارکت نمی کنند، دچار لکنت زبان و اضطراب شدید می شوند و غیره.
بنابراین در چنین شرایطی باید زنگ هشداری برای والدین به صدا دربیاید تا برای رفع این حس در کودک چاره ای بیندیشند! از جمله بهترین راهکارهایی که می توان برای تقویت مهارت های اجتماعی و عزت نفس آن ها انجام داد و بالطبع حس خجالت بچه ها را کمرنگ تر کرد، این است که آن ها را در کلاس های فن بیان کودک و آموزش زبان انگلیسی کودکان ثبت نام کنید؛ چرا که تقویت هر دوی این مهارت ها ارتباط مستقیمی با تقویت اعتماد به نفس و اجتماعی شدن بچه ها دارد. بنابراین اگر آموزش در چنین کلاس هایی به شیوه اصولی و شخصی سازی شده پیش برود و والدین و اطرافیان نیز هماهنگ با آن ها رفتارهای خود با کودک را اصلاح کنند، قطعاً می توان به جای داشتن کودکانی که از خجالتی بودن رنج می برند، کودکانی داشت که از مهارت های ارتباطی قوی برخوردار هستند!
آشنایی با دلایل خجالتی بودن کودک
این امری طبیعی است که گاهی همه انسان ها از جمله کودکان این حس خجالت کشیدن را تجربه کنند، اما زمانی که این احساس بر روی عملکرد اجتماعی کودکان تاثیر می گذارد، دیگر نمی توان از کنار آن به راحتی گذشت! حالا چه دلایلی باعث می شوند که کودک به این حس دچار شود؟ اگر در این قسمت با ما همراه باشید، حتماً به پاسخ خود می رسید!
● عوامل ژنتیکی و محیطی
عوامل ژنتیکی را می توان یکی از دلایل کمرویی و خجالت بودن کودکان به حساب آورد. در حقیقت تحقیقات علمی ثابت کرده اند ترکیب برخی ژن ها با یکدیگر موجب حساس تر شدن و در نتیجه خجالتی تر شدن بچه ها می شود. به علاوه بسیاری از کودکانی که در محیط مهد کودک، مدرسه و غیره، برخوردهایی تندی با آن ها صورت می گیرد و به نوعی اعتماد به نفسشان نشانه گرفته می شود نیز دچار این احساس می شوند.
● نوع روابط خانوادگی
پدر و مادرانی که بچه های خود را در محیط هایی پرورش می دهند که روابط عاطفی درستی مابین اعضای یک خانواده وجود ندارد و کودکان احساس ناامنی می کنند و یا والدینی که بیش از اندازه از فرزند خود مراقبت و محافظت می کنند و اجازه نمی دهند که کودک موقعیت های جدیدی را تجربه کند، در نهایت کودکانی خجالتی خواهند داشت.
● تقلید از ویژگی های والدین
از آنجایی که اولین و مهم ترین الگوی بچه ها، والدین آن ها هستند، اگر خود پدر و مادر رفتارهای توام با خجالت و کمرویی داشته باشند، اغلب کودکان هم از آن ها الگوبرداری می کنند و ممکن است این حس را از آن ها یاد بگیرند.
● نداشتن تعامل اجتماعی با هم سن و سالان
بچه هایی که به خصوص در سال های اولیه زندگی خود به دلایلی مثل این که دعوا و برخوردی با هم سن و سال خودشان نداشته باشند، اسباب بازی هایشان صدمه نبیند و … از تعامل اجتماعی با کودکان دیگر دور افتاده اند، طبیعتاً نمی توانند ارتباط اجتماعی موثری با دیگران برقرار کنند و اصلاً دور از ذهن نیست که به کودکانی خجالتی تبدیل شوند!
● انتقادات شدید از کودکان
یکی از موارد دیگری که به بروز حس خجالت و کمرویی شدید در کودکان دامن می زند، این است که والدین، خواهر و برادر و سایر اطرافیان، یا به طور دائم از کودکان انتقاد می کنند یا دائماً در حال اصلاح صحبت ها و حرکات آن ها هستند. خب از آنجایی که این موضوع باعث می شود که عزت نفس بچه ها خدشه دار شود و آن ها هیچ وقت از خودشان راضی نباشند، پس در حالت انزوا فرو می روند و دچار احساس خجالت می شوند!
● ترس و اضطراب از شکست
عموماً بچه هایی که بیش از حد تحت فشار قرار می گیرند و مرتب مجبور هستند که خواسته های والدین را که حتی ظرفیت آن ها را ندارند، برآورده کنند، دچار اضطراب و ترس از شکست می شوند که این ترس و استرس، خودش را به شکل کمرویی نمایش می دهد.
جهت آشنایی با ۴ تکنیک طلایی افزایش اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان، حتماً این مقاله را از طریق لینک آن مطالعه کنید.
جمع بندی از آنچه درباره علل خجالتی شدن کودکان گفته شد
همان طور که گفته شد گاهی احساس خجالت در کودکان امری زودگذر است، اما بعضی اوقات هم این مسئله به حدی جدی می شود که افراد حتی در سنین بزرگسالی هم با حس خجالت دست و پنجه نرم می کنند و مثلاً از فعالیت هایی مثل صحبت کردن در جمع فراری هستند!
اما برای این که کار به این جاها نکشد و مسئله ای به نام خجالت و کمرویی از همان سن کم، یا رفع شود یا به حداقل برسد، باشگاه اومند دست به کار شده و دوره هایی مثل دوره های آنلاین فن بیان برای کودکان برگزار می کند که باعث تقویت مهارت خوب صحبت کردن و سایر مهارت های اجتماعی بچه ها می شود. حالا چرا از بین این همه کلاس فن بیان برای کودکان باید به کلاس های این باشگاه اعتماد کرد؟
- کلیه آموزش های این مجموعه به شکل کاربر محور و بر اساس ویژگی ها و توانایی های فردی هر کودک پیش می رود تا مجبور نباشیم که برای یادگیری و افزایش مهارت های همه کودکان نسخه واحدی بپیچیم.
- کلاس ها به سه شکل خصوصی (تک نفره)، نیمه خصوصی (۳ تا ۵ نفره) و عمومی (۶ تا ۱۰ نفره) برگزار می شوند و هیچ کلاسی بیش از ۱۰ کاربر ندارد.
- همه بچه ها در هر جلسه از کلاس به صورت مستقیم و آنلاین و در سامانه اختصاصی باشگاه با مربی خود در ارتباط هستند.
- همه آموزش های ما برای کودکان با بازی و فعالیت های سرگرم کننده همراه است تا آن ها نه تنها از فضای کلاس خسته نشوند، بلکه در پایان هر جلسه برای جلسه بعدی لحظه شماری کنند.
پس اگر شما هم می خواهید از این خدمات و ده ها خدمت نوین دیگر باشگاه اومند بهره مند شوید، کافیست که همین الان گوشی تلفن را بردارید و با شماره تلفن باشگاه (در انتهای صفحه) تماس بگیرید یا اطلاعات تماس خود را از طریق این قسمت در اختیار ما قرار دهید و گوش به زنگ کارشناسانمان باشید.
با اومند اعتماد به نفس کودکتان را بنفش طور تقویت کنید!💜
دیدگاهتان را بنویسید